kamil7340 0 Napisano 15 Lipca 2012 Żyto skoszone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 16 Lipca 2012 ooo szybko wszyscu w Twojej okolicy już koszą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil7340 0 Napisano 16 Lipca 2012 Tak zaczynają co dzień to więcej kombajnów na polach dziś kosiłem mieszanke owies jęczmień też sucha tylko deszcz odgonił sle przyczepe udało sie ukosić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 3 Sierpnia 2012 Witam.Ja wczoraj zacząłem pszenicę,ale zrezygnowałem słoma jeszcze"ruda"a część ziaren jeszcze "miękka".Także trzeba jeszcze parę dni poczekać.A zboża jare bez oprysku się nie obejdą(tyle na odbijało).Więcej zielonych kłosów niż tych dojrzewających.Chyba to jest efekt suszy wiosennej,bo w okolicy tak jest u wszystkich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gregor 80 0 Napisano 5 Sierpnia 2012 Dzisiaj zakonczylem koszenie slomy jeszcze zostalo ze 150 walkow do ukrecenia i koniec po zniwach ! Juz nawet mam z 10 hektarkow podorane to robota ojca ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 5 Sierpnia 2012 Tak trochę żartem:Koszę zboże zbieram słomę Chyba do Was przyjedziemy na pączki Bo w mojej okolicy większość zboża jeszcze na pniu,a i nie widać poprawy pogody http://www.foreca.pl/Poland/Koszalin?map=rain ale jak to mówią co ma wisieć nie utonie.A w życiu to już różnie bywało.Pomyślności tej pozytywnej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JERY7258 0 Napisano 4 Września 2012 .Ja dziś orałem pod przęrzyto jest twardo ale idzie tylko mocno się kużyło bo nie padało chyba 1,5 miesiąca. Pozdrawiam JERY7258 Warm-Mazurskie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaro8038 0 Napisano 5 Września 2012 Ależ błędy ort. Niesamowite... Zwłaszcza, że system podkreśla je na czerwono. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JERY7258 0 Napisano 6 Września 2012 Jeśli się niepodoba to nieczytaj nauczycielu języka polskiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 7 Września 2012 To nie kwestia podobania się tylko kultury osobistej i szacunku dla innych użytkowników forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaro8038 0 Napisano 7 Września 2012 Jeśli się niepodoba to nieczytaj nauczycielu języka polskiego. Jeśli nie umiesz pisać to nie pisz lub wróć do szkoły podstawowej i naucz się podstaw języka polskiego. Jest to po prostu wstyd i hańba aby nie znać Języka Ojczystego na co najmniej minimalnym poziomie.Oczywiście nie będę cytował słów Szopen72 bo ma 100% racji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 18 Września 2012 No i kiszonka z kuku zrobiona uff Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil7340 0 Napisano 19 Września 2012 A ja dzisiaj skończyłem siać pszenżyto i żyto zasiane sucho jak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej3643 0 Napisano 18 Listopada 2012 lisci nawialo to trzeba bylo wczoraj pozbierac do workow i wywiezc. az 2 sie nazbieraly duze wiec troche roboty ze schylaniem bylo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flamenko 0 Napisano 21 Listopada 2012 wozilem obornik na łąke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACUS 0 Napisano 21 Listopada 2012 koncze orki-moze do grudnia sie wyrobie, jeszcze obornik treba wyziesc, trawe kosze krowom, pszenice jeszcze musze prysnac ale z pogoda kiepsko-mgla i to praktycnie codziennie od kilku tygodni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 30 Listopada 2012 dzisiaj w polu tylko transport słomy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACUS 0 Napisano 19 Grudnia 2012 i nie skonczylem -seria awarii dopiero dzisiaj z powrotem wyjechalem orac, jak konczylem ostatnie swoje to patrze ze i sasiad dzisiaj oral ale i jemu sie nie udalo skonczyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACUS 0 Napisano 10 Marca 2013 jeszcze nikt nie zaczal robot polowych do dzisiaj nie poorane-troche w sobote zaczalem i jutro albo pojutrze skoncze,ale za to nawoz na laki i ozime posiany a owies i pszenica juz w polu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil7340 0 Napisano 20 Kwietnia 2013 Pierwsza wiosenna wtopa zaliczona u was też tak mokro ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Terryfoster 0 Napisano 21 Kwietnia 2013 Czemu tu taka pustka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil7340 0 Napisano 13 Marca 2014 siejecie już zboża jare ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbar 0 Napisano 13 Marca 2014 wczoraj skończyłem jeczmien siać, pierwszy ma już po 4 korzonki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil7340 0 Napisano 13 Marca 2014 a u mnie co noc przymrozki od -5 do -3 co noc i nie wiem co robić czy siać czy nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr155 0 Napisano 13 Marca 2014 Dzisiaj zasiałem pszenżyto jare .Jutro leci reszta owies i mieszanki z grochem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach