kamilowicz 0 Napisano 17 Maja 2007 A ja siałem grykę w talerzówke(ściernisko) agregatem 4 metrowym nawet niezle wygląda jutro pewnie skoncze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej2110 0 Napisano 17 Maja 2007 Ja ściołem troche trawy. Właśnie przestał padać deszcz:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mody rolnik 0 Napisano 18 Maja 2007 no ja dziś własnie pokończyłem opryski na zboża jare. czym Wyt pryskacie ja Chwastox Turbo350SL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buchaj 0 Napisano 18 Maja 2007 U nas też dzisiaj jare były pryskane. A opryski to: chwastox i aminopielik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej2110 0 Napisano 18 Maja 2007 JA ściowłem trawe i ją rozwaliłem po polu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buchaj 0 Napisano 18 Maja 2007 @andrzej2110 - już ruszyłeś z sianokosami? Jak tam trawa? Ja planuję dopiero pod koniec maja najwcześniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej2110 0 Napisano 18 Maja 2007 Nawet mnie pozytywnie zaskoczyła bo jak było sucho to była słaba. Diś reszte ciołem bo zaczołem wczoraj ale deszcz przeszkodił Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lisek 0 Napisano 20 Maja 2007 W piątek i sobotę pomagałem sąsiadowi przy robieniu kiszonki z lucerny. Ładnie wyrosła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miras 0 Napisano 20 Maja 2007 Ja sciołem trawe teraz w sobote bardzo fajnie się kosiło, mam nadzieje ze pogoda bedzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buchaj 0 Napisano 21 Maja 2007 Dzisiaj chodziliśmy pielnikiem w burakach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wielkopolanin 0 Napisano 21 Maja 2007 A ja dzisiaj miałem pracowity dzień, zwijałem sianokiszonkę, owijałem, potem skosiłem jeszcze 4 ha lucerny i powałowałem pole obsiane kukurydzą po życie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin82 0 Napisano 22 Maja 2007 ty buchaj a po co ci te buraki?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
farmer na 102 0 Napisano 23 Maja 2007 byłem dzisiaj na łakach i jestem pozytywnie zaskoczony trawa zielona, gęsta i siega mi do pasa(mam 180cm) ale kość bede dopiero pod koniec tygodnia albo na początku nastepnego, a za oknem zbierają sie deszczowe chmury na moją kukurydze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 23 Maja 2007 ja dziś objeżdzałem opylaczem ziemniaki i pryskałem buraki na chwasty, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
farmer na 102 0 Napisano 25 Maja 2007 dziasiaj obcinałem zywopłot do okoła sadu w polu wszystko zorbione i po za obrządkami mam chwile spokoju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emil 0 Napisano 25 Maja 2007 Ja dzisiaj byłem na ogledzinach moich upraw w polu i jedyne z czego jestem zadowolony to koniczyna (ma juz jakieś 70 cm) ale reszta to okropność, zboza to juz praktycznie usychaja, a trawy sa takie jak w tamtym roku były w kwietniu... masakra jak tak dalej bedzie taka susza to nie wiem gdzie ja tyle siana i kiszonki na zbieram zeby starczyło na całą zime. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
W3reWolf 0 Napisano 25 Maja 2007 Ja dzisiaj pomagałem przy robieniu sianokiszonki, najgorsza robota dla mnie była, jak zawsze, czyli zwalanie balotów z wideł na owijarkę, a później po owinięciu, ustawiania.W tym najlepszym upale, w końcu wszystko się działo w okolicach godzin 12:00-15:00, czyli słońce najlepiej jarzy. Balotów ok. 48, dokładnie nie wiem, bo nie miałem siły by liczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej2110 0 Napisano 25 Maja 2007 ja dziś wywiozłem obornik na pryzme a później zgrabiłem część siana a reszte przewróciłem. Od około 15 zwiozłem to co zgrabiłem. Została przyczepa do rozładowania ale to jutro na rozgrzewke będzie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin82 0 Napisano 25 Maja 2007 48 balotów?? walnij w takie słońce 250 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
farmer na 102 0 Napisano 26 Maja 2007 godz temu byłem na pastwisku a tu niespodzianka krowa sie ocieliła i przyprowadziła bliźniaki a termin miała dopiero za 3 dni jeszcze mi sie to nie zdażyło a zaraz wskakuje na 30-tke i jede truskawki pielaczem pochodze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej2110 0 Napisano 26 Maja 2007 ja dziś zgrabiłem i zwiozłem siano. Zostało około pół przyczepy ale ono jest jeszcze za mokre bo było później cięte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alberto 0 Napisano 26 Maja 2007 Ojciec 4 dni temu jak się dopadł do nowej kosiarki to pokosił prawie połowe tego co robimy no i dzisiaj musieliśmy to zwozić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buchaj 0 Napisano 26 Maja 2007 Dzisiaj wykosiłem rotacyjna trawę na podwórku i łąkę takiemu znajomemu w zamian za to, ze dorabiał nam części do przetrząsacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 28 Maja 2007 Ja dzisiaj zwoziłem sianokiszonke, jestem ciekaw co z tego będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sana25 0 Napisano 28 Maja 2007 ja dzis w tym upale ścigalam się z moim tata rotacyjnymi kto pierwszy skosi żartuje skosilismy 5 ha ale juz miałam dosyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach