Skocz do zawartości
bendek

Ciągniki STEYR

Rekomendowane odpowiedzi

ja mam z 93 roku czyli to jest troszke wczesniejsza generacja bo mojego 8130 prod do 93 roku moje gg 9018147 jak chce pogadac o steyr-ach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Steyr dawniej były bardzo popularne na zachodzie i na południu (tzn. austria, węgry, czechosłowacja ) z tego co słyszałem i czytałem to miały trwałe silniki. teraz jak ktoś wspomniał Steyr Tractors jest częścią CHN i produkują głównie na lokalny rynek

Steyr ma dużo wspólnego z Casem bo z tej samej fabryki wychodziły i steyr i case modele nie wiem dokładnie jakie, ale podobieństwa można poznać np. po kabinie itp.

Obecne modele osobiście mi się bardzo podobają, szukałem dilera na polske ale niestety :/ najbliżej to chyba czechy

A silniki mają dobre i solidne bo jak nie stosują fińskich Sisu to robią własne

hehe i tak z 3 garów potrafią wycisnąć 76 kucy nieźle (model 375 Kompakt)

a i wiem że produkują silniki dla BMW do X5, więc to mówi samo za siebie jeśli chodzi o jakośc tych ciągników

Jak się myle to niech mnie ktoś poprawi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak chcesz delere to niedługo wprowadza piomar z grójca maja teraz case, zetora i ursusa ale głownie casem handluja ikażdego namawiaja a mówili mi że od nowego roku mja wprowadzac stayera, mysle ze każdy dealer case bedzie miał także stayera

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Grójcu fajnie tylko że ja jestem z pomorskiego (okolice Słupska) i chyba najbliższy dealer Case to w Toruniu albo okolice gdańska a to pow. 100 km ode mnie :/

Ale dzięki dobrze wiedzieć że Steyr-y będą dostępne w polsce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szukam wału korbowego do silnika z ciągnika styer. Symbol 9814, gdzie można coś takiego kupić, ktoś może handluje częściami do Styera?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co mi wiadomo to case jest na licencji stayera tak mi gosciu w holandii gadal i pokazytwal na case 150 konnym napisy stayer na szybach i nie tylko !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi