Alberto 0 Napisano 6 Maja 2007 Do du... z takimi prognozami miało wczoraj u nas padać nic z tego a dzisiaj już przejaśnienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buchaj 0 Napisano 6 Maja 2007 Nie wierzę w deszcz przy wschodnim wietrze , juz w technikum na meterolpgii mnie tego uczyli ,moze jestem pesymistś ale to żle sie zapowiada co bedzie w maju-czerwcu to inna histopria,Na piedestaL endriu leppera za ubezpieczenia.A jednak pada!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 6 Maja 2007 U mnie też pada.Ładny żesisty ale nie ulewny i gwałtowny.I bardzo dobrze,wszystko wsiąknie a nie spłynie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lufa13 0 Napisano 6 Maja 2007 a unas już drugi dzień pada jest zajefajnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Damian 18 0 Napisano 6 Maja 2007 Do du... z takimi prognozami miało wczoraj u nas padać nic z tego a dzisiaj już przejaśnienia. nie pada to do opryskiwacza oprucz środków wlej Niagare(sumi-agro) 1l Trend (dupont) efekt jak po deszczu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
leszek04061 0 Napisano 8 Maja 2007 pada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janusz102 0 Napisano 8 Maja 2007 A u mnie w łódzkim tylko w niedzielę roche popadało, a teraz nic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buchaj 0 Napisano 8 Maja 2007 A u mnie za oknem znowu piękny, cichutki, ciepły deszczyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtus 0 Napisano 8 Maja 2007 U mnie też już pada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 9 Maja 2007 pada:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miccao 0 Napisano 9 Maja 2007 Deszczyk (a raczej zlewa) nie dał mi zaorać pod kukurydzę... Ale nie ma tego złego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hans 0 Napisano 9 Maja 2007 proponuje zamknac temat i wrocic do niego w czerwcu ,............ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emil 0 Napisano 9 Maja 2007 proponuje zamknac temati wrocic do niego w czerwcu ,............ czemu??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hans 0 Napisano 9 Maja 2007 bo podejrzewam ze tez bedzie sucho........... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abuk14 0 Napisano 10 Maja 2007 U mnie pada praktycznie od niedzieli i nie jest źle. Nie myślmy negatywnie, może pogada będzie dobra . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buchaj 0 Napisano 10 Maja 2007 W czerwcu albo w lipcu nieml zawsze występowały niedobory opadów i zawsze "jakoś to było". Bądźmy dobrej myśli P.S. u mnie przez cały tydzień siąpi prawie bez przerwy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiciak 0 Napisano 10 Maja 2007 Gdzie ten deszcz Każdy z Was mówi że pada a u mnie nic mżawka i słońce i tak na zmiane SUCHO SUCHO Katastrofa Pogody w TV już od tygodnia nie oglądam bo mi tylko ciśnienie rośnie Jak popada to dam znać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 10 Maja 2007 U mnie caly tydzien pada U tych co nie popadało to szanse na deszcz są nikłe bo od soboty pogoda ma się poprawić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ukasz52 0 Napisano 11 Maja 2007 U mnie właśnie leje i grzmi...kurde a pryskałem prawie 3 godzinki temu buraki i groch... no może nic sie nie stanie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robern 0 Napisano 12 Maja 2007 U mnie od niedzieli do dziś rano spadło 45 mm deszczu (45l/m/kw.)Ślisko na polu, ale powoli przemaka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pioter 0 Napisano 14 Maja 2007 @robern masz jakiś deszczomierz????ja mam stacje meteorologiczną kupioną w makecie za 20 zł i na moim deszcomierzu od 8 do 12 maja spadło 16mm...tylko nie wiem na ile jest to wiarygodny wynik... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gutekaa 0 Napisano 14 Maja 2007 dzisiaj nad nami przeszła burza z gradem wielkości piłeczki pinpongowej,zgorzelec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buchaj 0 Napisano 15 Maja 2007 właśnie przed chwilą wróciłem z łąk. To, co tam zobaczyłem, zaszokowało mnie. Niby w ostatnim tyodniu padało, ale sucho jak cholera. A trwa jest tak mizerna, że na niektórych łąkach nieopłaci sie kosić. Dobrze, że mamy zapas siana z ostatnich lat. Gdyby go nie było to sytuacja byłaby tragiczna. Ale może to i lepiej, że będzie nieurodzaj w tym roku. Może w końcu rolnictwo będzie traktowane poważnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej2110 0 Napisano 15 Maja 2007 Ja wczoraj weszłem w koniczyne i jak zobaczyłem że liście więdno tak dalej nie poszedłem. Trawa mieiscami ma 15-20 cm . Troche źle zrobiłem bo lepszo (bliżej budynków) wypasłem krowami a słabsza została i nie utrosła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lanz buldog 0 Napisano 15 Maja 2007 Jęczmien j. masakra o przenżycie oz. szkoda gadac choćby padalo straty sa spore ale tak jak pisał buchaj mniej znaczy drozej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach