andrzej2110 0 Napisano 5 Lipca 2007 U mnie tak samo. Słoma robi sie czarna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 5 Lipca 2007 w zachodniopomorskim w 5 dni spadło 63 litry na metr kwadratowy, masaka tyle deszczu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin82 0 Napisano 5 Lipca 2007 u mnie pada od tygodnia, błoto mam takie jak jesienią ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
141daniel 0 Napisano 5 Lipca 2007 w mazowiecki terz niezle popaduje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miccao 0 Napisano 5 Lipca 2007 Jakoś tak październikiem dzisiaj zawiało... Zimno, deszcz i nieprzyjemny wiatr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zibisdz 0 Napisano 5 Lipca 2007 jak zimno to do baby trzeba sie przytulic i bedzie cieplo ale slyszlem ze od 15 lipca ma sie pogoda bardzo ladna zrobic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gedii 0 Napisano 6 Lipca 2007 susza 2007 mam pytanko kiedy się zacznie?? u mnie praktycznie co dziennie pada nie pamiętam takiego czerwca i lipca?? rzepak mam do koszenia a tu pada i pada i pada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yenon10 0 Napisano 6 Lipca 2007 wicher deszcze błoto itp :/ na susze to mi to niewygląda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miccao 0 Napisano 8 Lipca 2007 Po 3 dniach wreszcie przestało padać... Ładna mi susza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 8 Lipca 2007 Teraz to nie ma suszy ale w kwietniu dała się we znaki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zibisdz 0 Napisano 8 Lipca 2007 u mnie w miesznace teraz owies sie odrodzil .... a byla juz prawie gotowa do koszenia ... ale dzis sie zapowiada ladny dzien mam nadzieje ze juz sie zacznie pogoda zniwowa ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mimcio 0 Napisano 8 Lipca 2007 A u nas codziennie pogoda barowa , a tu już trzeba by kosić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robern 0 Napisano 9 Lipca 2007 Kolejny tydzień i kolejny rekord - 85 mm deszczu!! Łącznie za ostatnie 25 dni już ponad 160 mm. i ze cztery dni bez deszczu w tym czasie!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ROKITA 0 Napisano 9 Lipca 2007 Młóciliście panowie jakieś zboże,bo u nas jęczmień ozimy bardzo słabo plonował około 75% ubiegłorocznych słabych zbiorów. Susza zrobiła swoje,a teraz to sobie może padać i tak już nic to nie da chyba że narobi szkody w rzepaku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gedii 0 Napisano 10 Lipca 2007 na moim terenie suszy w tym roku nie było, a dotego po dwóch dniach przerwy w opadach dzisiaj w nocy znowu zaczeło kapac z nieba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jowisz 0 Napisano 10 Lipca 2007 Młóciliście panowie jakieś zboże,bo u nas jęczmień ozimy bardzo słabo plonował około 75% ubiegłorocznych słabych zbiorów. Susza zrobiła swoje,a teraz to sobie może padać i tak już nic to nie da chyba że narobi szkody w rzepaku. U mnie w jęczmieniu w tym roku jakieś 30 % mniej w plonie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koron30 0 Napisano 19 Lipca 2007 Ja kosze od soboty, tj 14. Skoszone mam ok 40 ha. pszenzyto 30% mniej niz powinno Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alberto 0 Napisano 19 Lipca 2007 U mnie w tym roku nie narzekają na susze chociaż cały maj nie padało, a na przymrozki które jak się kłosiły dobiły oziminy w tamtym roku mimo suszy na niektórych polach plon był przy tym samym nawożeniu średnio o 1-2 tony lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiciak 0 Napisano 19 Kwietnia 2009 Czas odświeżyć temat Dolny Śląsk (pow. Dzierżoniów) nie pada od początku kwietnia a prognozy zapowiadają że dalej nie bądzie padać Późno siane zboza sie nie krzewią wcześniejsze pożółkły nie pobierają składników pokarmowych nie pomagaja nawozy bo nie mają sie jak rozpuścić Jare jeszcze zipią ale jak długo Buraki powschodziły Rzepaki powoli zaczynają kwitnąć idą w górę nie na boki. Pozdrawiam Jak tam u Was? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbar 0 Napisano 19 Kwietnia 2009 Północna WLKP podobnie, do tego na ten kwitnacy lada chwila rzepak podziałają jak sie okazuje silne mrozy!Padało ostatnio w marcu (śnieg)Jak bedziecie wiedzieli juz co i jak, piszcie kiedy ogłoszą w waszych gminach kleski suszy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiek113 0 Napisano 19 Kwietnia 2009 Czas odświeżyć temat Dolny Śląsk (pow. Dzierżoniów) nie pada od początku kwietnia a prognozy zapowiadają że dalej nie bądzie padać Późno siane zboza sie nie krzewią wcześniejsze pożółkły nie pobierają składników pokarmowych nie pomagaja nawozy bo nie mają sie jak rozpuścić Jare jeszcze zipią ale jak długo Buraki powschodziły Rzepaki powoli zaczynają kwitnąć idą w górę nie na boki. Pozdrawiam Jak tam u Was? Niestety, u nas jest tak samo. Ostatni deszcz był w marcu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 19 Kwietnia 2009 dolnyśląsk pow. złotoryjski dokładnie taka sama sytuacja...! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 19 Kwietnia 2009 u mnie też susza,od zimy ani kropil. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gregor 80 0 Napisano 20 Kwietnia 2009 U mnie tez bieda bylem w polu to strasznie to wyglada - brak wody ! Tez ostatnio to chyba ten snieg padal ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mordok 0 Napisano 20 Kwietnia 2009 Tak samo u mnie - od zimy 0 deszczu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach