ansu 0 Napisano 31 Października 2009 Jeśli zgłosisz sam to żadne. Po prostu nie mogłeś, nie było warunków. W przypadku kontroli sankcje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł60 0 Napisano 3 Listopada 2009 Jeśli zgŁosze to nie dostane dopŁaty tylko na tą dziaŁke na której nie zasiaŁem czy na wszystkie dziaŁki z planu RS Jeśli nie zgŁosze to jakie sankcje są w przypadku kontroli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 4 Listopada 2009 To czy nie dostaniesz na wszystkie zależy czy mimo nie obsiania jednej działki spełnisz wymóg powierzchnia zielonej w zimie. jeśli nie spełnisz to już większy problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ansu 0 Napisano 6 Listopada 2009 Tak jak napisał @szopen72 są podstawowe wymogi. Ale i to można obejść dzięki uprzejmości pracowników agencji, tłumacząc silą wyższą. Tylko bez przegięć nikt za ciebie nie będzie nadstawiał karku ich też kontrolują.W zasadzie powinieneś zgłosić do końca września (powiadomić niezwłocznie o wszystkich zmianach mających wpływ na wysokość płatności) W oddziale przygotowują decyzje i robisz im bałagan. Jak nikt nie będzie ci robił specjalnie na złość to żadnych problemów. To oczywiste że dopłata wyłącznie do działek obsianych poplonem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darekka 0 Napisano 22 Czerwca 2010 Co można teraz posiać na paszę dla krów aby jeszcze urosło.Stanowisko po cebuli ozimej.Na kukurydzę nawet z FAO 200 to chyba już ciut za późno? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil 23 0 Napisano 27 Czerwca 2010 Co można teraz posiać na paszę dla krów aby jeszcze urosło.Stanowisko po cebuli ozimej.Na kukurydzę nawet z FAO 200 to chyba już ciut za późno? Posiej wykę z owsem super dla krów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Medalik 0 Napisano 4 Sierpnia 2010 Mam do sprzedania nasiona Facelii , podobno najlepsza na poplon.Nasiona są w 80% oczyszczone. Cena za kg 10zł.tel kon. 604996793[/u] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Italian 0 Napisano 3 Września 2010 jak najszybciej i najmniejszym kosztem finansowo maszynowym rozsiac facelie na poplon? myslalem o lejku ale jak zobaczylem te nasiona to raczej nie pojdzie chyba zeby mieszac z jakims nawozem...siewnikiem nie bardzo mi sie chce jezdzic zwlaszcza ze mam dosc zakamienione pola i chcialbym mu tego oszczedzic...jakie macie doswiadczenia z tym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rooolnik 0 Napisano 4 Września 2010 jak najszybciej i najmniejszym kosztem finansowo maszynowym rozsiac facelie na poplon? myslalem o lejku ale jak zobaczylem te nasiona to raczej nie pojdzie chyba zeby mieszac z jakims nawozem...siewnikiem nie bardzo mi sie chce jezdzic zwlaszcza ze mam dosc zakamienione pola i chcialbym mu tego oszczedzic...jakie macie doswiadczenia z tym? moglbys tak jak trawe sieja za pomoca wody Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ansu 0 Napisano 5 Września 2010 Na facelię ciut przypóźno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Italian 0 Napisano 5 Września 2010 za pomocą wody tzn jak?:) bo trawy nie sialem nigdy jeszcze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rooolnik 0 Napisano 5 Września 2010 są specjalne urządzenia do wysiewania trawy za pomocą wody poszperaj w goglach ,ale ja sobie myślę ze jakbyś miał opryskiwacz z pompa membranowa i powywalał wszystkie filtry wykręcił rozpylacze rozmieszał dobrze i heya w pole mogło by być ok. ważne aby wszystko było dobrze wymieszane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Italian 0 Napisano 7 Września 2010 tylko jeszcze problem bo trzeba by wyjąć ze zaworki i jakos rozpylacze rozwiercic...poza tym w sumie to nieglupie ale nie wiem jak to rozwiazac z tymi zaworkami zeby nie bylo ze dojade na pole a w tym czasie zdarzy mi sie pol wody wykapac.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rooolnik 0 Napisano 11 Września 2010 Zaworki mogły by zostać gorzej z antykapaczami wmontowanymi w sekcje jeżeli by ich nie było to by było po problemie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarmer 0 Napisano 17 Marca 2011 Mam pytania.Jesienią tamtego roku zastosowałem oprysk Maczuga (to samo co Glean), jaki moge zastosować poplon w tym roku po żniwach? Gorczyca i łubin może nie wzejść. A co z facelią? Do jakiej grupy roślin należy facelia? Teraz następne pytanie.Czy jeśli posieje poplon,(np gorczyce lub facelię), na początku sierpnia, to mogę go przeorać pod koniec września i posiać pszenżyto na początku pażdziernika? Czy przyniesie to jakiś efekt? Czy lepiej posiać jakieś zboże jare wiosną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kserkses 0 Napisano 17 Marca 2011 Z przeoraniem poplonu pod oziminę to wszystko zależy od pogody, jeśli będzie wilgoć to OK, jeśli sucho to będzie problem i z uprawą i ze wschodami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach