Gość Napisano 1 Marca 2006 Do niedawna na Golpaszu lepiej rosły, a na Koudijsie było sucho. Teraz pasza z Golpaszu jest do bani. Polecam Koudijsa. Zużycie poniżej 1,9 choć wagi nie rewelacyjne - na Rossie 2,30-2,35 na 43 dzień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 2 Marca 2006 A jak Janra? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 13 Marca 2006 W 40 dobie miales 2,47 kg na trio??? Chyba lekko przesadziles.Gdybym miał przesadzać, to nie zajmowałbym się hodowlą kurczaków,tylkoogrodnictwem i nie logował się na forum drobiarstwa.[/quote To ma byc przesada,to ja nie wiem jak ty hodujesz te kurczaki,nie chce sie chwalic ale mialem na Provimi mialem w 44 dniu 2,84 przy zuzyciu 1.89,chcecie to wierzcie,ale pisze prawde,i zmieniam paszarnie na Spomis!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldemar 0 Napisano 13 Marca 2006 W 40 dobie miales 2,47 kg na trio??? Chyba lekko przesadziles.Gdybym miał przesadzać, to nie zajmowałbym się hodowlą kurczaków,tylkoogrodnictwem i nie logował się na forum drobiarstwa.[/quote To ma byc przesada,to ja nie wiem jak ty hodujesz te kurczaki,nie chce sie chwalic ale mialem na Provimi mialem w 44 dniu 2,84 przy zuzyciu 1.89,chcecie to wierzcie,ale pisze prawde,i zmieniam paszarnie na Spomis!! Nie rozumiem, co masz na myśli, dlaczego Spomis??? Wczoraj zdawałem połowę stada (13 tys.) i na 40 dzień tuczu, na ''gamie'' z Provimi-Biegamów, waga żywca 2.51 kg na ubojni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 13 Marca 2006 W 40 dobie miales 2,47 kg na trio??? Chyba lekko przesadziles.Gdybym miał przesadzać, to nie zajmowałbym się hodowlą kurczaków,tylkoogrodnictwem i nie logował się na forum drobiarstwa.[/quote To ma byc przesada,to ja nie wiem jak ty hodujesz te kurczaki,nie chce sie chwalic ale mialem na Provimi mialem w 44 dniu 2,84 przy zuzyciu 1.89,chcecie to wierzcie,ale pisze prawde,i zmieniam paszarnie na Spomis!! Nie rozumiem, co masz na myśli, dlaczego Spomis??? Wczoraj zdawałem połowę stada (13 tys.) i na 40 dzień tuczu, na ''gamie'' z Provimi-Biegamów, waga żywca 2.51 kg na ubojni. Poniewaz maja dosc duze ceny,i nie chca z nich zejsc,gdzie inne firmy sa dosc tansze,a zuzycie paszy z rzutu na rzut mam coraz wieksze!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldemar 0 Napisano 13 Marca 2006 Na temat Spomisu nie będę sie wypowiadał, niech się wypowiedzą Ci, którzy z tej wytwórni biorą paszę . Tylko, żeby nie bylo tak "zamienił strjek siekierkęna kijek".A co do ceny paszy z Provimi wcale nie jest wygórowana, tylko trzeba płacić gotówką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 14 Marca 2006 Na paszy ze Spomisu cienkie wyniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafal 0 Napisano 15 Marca 2006 warto mieszać samemu paszę, wiesz co wrzucasz do wora no i przy okazji przynajmniej stówa zostaje na tonie a i pretensje wtedy już tylko do siebie samego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 15 Marca 2006 W 40 dobie miales 2,47 kg na trio??? Chyba lekko przesadziles.Gdybym miał przesadzać, to nie zajmowałbym się hodowlą kurczaków,tylkoogrodnictwem i nie logował się na forum drobiarstwa.[/quote To ma byc przesada,to ja nie wiem jak ty hodujesz te kurczaki,nie chce sie chwalic ale mialem na Provimi mialem w 44 dniu 2,84 przy zuzyciu 1.89,chcecie to wierzcie,ale pisze prawde,i zmieniam paszarnie na Spomis!! -------------------------------------------------------------------Wierze Ci, bo sam mam podobne wyniki... a jakie wam wychodzi EIB (Europejski Indeks Broilera)... ostatnio: srednia waga: 2.5...42 dzien...zużycie paszy. 1.80... Jestem z wyniku zadowolony...ale jak sprzedałem po 2.30 to i tak brakło na spłate kredytu.. :-/ Mniejmy nadzieje, że będzie lepiej.... następna sprzedaż planuje w połowie maja...jak myślicie...jakie prognozy ? ..wypadałoby chociaż zarobić na spłate...POZDRAWIAM!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 17 Marca 2006 Ciągłe bicie piany i nic z tego nie wiadomo. Jeżeli masz takie wyniki na Provimi (przy jakiej obsadzie na metr kwadratowy) to dlaczego chcesz zmieniać dostawcę paszy i dlaczego akurat na Spomis ??? Powtarzam jeszcze raz to nie cena 1 tony paszy mówi o jej jakości a łączny koszt paszy w całym rzucie w przeliczeniu na 1 kg wyprodukowanego żywca ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldemar 0 Napisano 17 Marca 2006 Na "gamie" z Privimi-Bieganów średnia waga żywca 2,62 kg, 42 dn. tuczu,zużycie paszy 1.84 kg ,17 sztuk wstawionych na m2, piklę od Sztudera.Życzę podobnych i lepszych wyników wszystkim hodowcom kurczaka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 18 Marca 2006 przypomnijcie sobie jakie wychodziy wyniki jeśienią na PROVIMI-BIEGANÓW 2 05 do 2 20 . tak twierdzili niektuży . pozdrawiam KOUDIJS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 18 Marca 2006 przypomnijcie sobie jakie wychodziy wyniki jeśienią na PROVIMI-BIEGANÓW 2 05 do 2 20 . tak twierdzili niektuży . pozdrawiam KOUDIJS dobrze że tylko ,,niektuży,, ha,haaaaaa!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 18 Marca 2006 przypomnijcie sobie jakie wychodziy wyniki jeśienią na PROVIMI-BIEGANÓW 2 05 do 2 20 . tak twierdzili niektuży . pozdrawiam KOUDIJS ciekawe dlaczego udajesz półanalfabetę człowieku z KOUDIJS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 19 Marca 2006 Na "gamie" z Privimi-Bieganów średnia waga żywca 2,62 kg, 42 dn. tuczu,zużycie paszy 1.84 kg ,17 sztuk wstawionych na m2, piklę od Sztudera.Życzę podobnych i lepszych wyników wszystkim hodowcom kurczaka. Gratuluję! Czy to powtarzalne wyniki u Ciebie. Jaką masę uzyskujesz po 7 dniu i czy liczysz wstawiając jako 0 czy 1 doba ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldemar 0 Napisano 19 Marca 2006 Na "gamie" z Privimi-Bieganów średnia waga żywca 2,62 kg, 42 dn. tuczu,zużycie paszy 1.84 kg ,17 sztuk wstawionych na m2, piklę od Sztudera.Życzę podobnych i lepszych wyników wszystkim hodowcom kurczaka. Gratuluję! Czy to powtarzalne wyniki u Ciebie. Jaką masę uzyskujesz po 7 dniu i czy liczysz wstawiając jako 0 czy 1 doba ? Paszę z Provimi Bieganów biorę od kwietnia 2005 r. Uważam, że pasza z tejwytwórni na dobre parametry, trzeba tylko odpowiednio ja dawkować-patrz nowa instrukcja Ross 308. Nie biorę prestarteru, który jest oferowany przez ta wytwórnię, zaczynam od starteru. Przy wadze pisklaka 40gpo tygodniu osiagam wagę kurcząt trochę powyżej 160g (162-164g)Jeżeli wstawiam we wtorek o godz. 14tej, to tydzeń kończą w następnywtorek o godz. 14tej- pierwszy tydzień. Myślę, że jeżeli firma ta utrzymaw dalszym ciągu parametry oferowanej paszy to uda mi sie jeszcze poprawićkońcowy wynik produkcyjny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 20 Marca 2006 A ile kosztuje taka pasza z Provimi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 20 Marca 2006 A ile kosztuje taka pasza z Provimi? Skontaktuj się z przedstawicielem tej firmy to się wszystkiego dokładnie dowiesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 20 Marca 2006 u mnie narazie jest ok na provimi nie wiem jak dlugoProvimi,Provimi-dlaczego piszecie tylko o tej firmie,czyżby była najlepsza?co z innymi paszarniami?proszę podzielcie się swoimi wynikami bo już w końcu nie wiem z jakiej mam kupować?pozdrawiam i proszę o śr.cenę paszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 20 Marca 2006 proponuje wytwórnie KOUDIJS cena niższa niż w PROVIMI--BIEGANÓW . wyniki są zadawalające. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 20 Marca 2006 jaklie macie spożycie paszy na kilogram przyrostu - u mnie wyszło ostatnio 2.03 kg paszy / 1 kg kurczaka śr waga 2.53w 45 dniu ( pasza provimi ,kurczak -ross ) Czy miałeś problemy z mokrą sciólką i jaki miałeś program szczepień?szczególnie IB-jest to bardzo ważne!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 20 Marca 2006 proponuje wytwórnie KOUDIJS cena niższa niż w PROVIMI--BIEGANÓW . wyniki są zadawalające.Prosiłem o wyniki i śr.cenę paszy a nie o reklamę,proszę o e-mail lub tel.pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 20 Marca 2006 proponuje wytwórnie KOUDIJS cena niższa niż w PROVIMI--BIEGANÓW . wyniki są zadawalające.Prosiłem o wyniki i śr.cenę paszy a nie o reklamę!!!!! podaj swój e-mail lub tel.pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 20 Marca 2006 proponuje wytwórnie KOUDIJS cena niższa niż w PROVIMI--BIEGANÓW . wyniki są zadawalające.Niższa tzn.jaka?wyniki zadawalajace-jakie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 20 Marca 2006 u mnie narazie jest ok na provimi nie wiem jak dlugoProvimi,Provimi-dlaczego piszecie tylko o tej firmie,czyżby była najlepsza?co z innymi paszarniami?proszę podzielcie się swoimi wynikami bo już w końcu nie wiem z jakiej mam kupować?pozdrawiam i proszę o śr.cenę paszy.Kto wogóle kupuje z Provimi???Po tych cenach?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach