RaZoR 0 Napisano 17 Czerwca 2007 Piszcie ceny dodatków paszowych i skąd jesteście.Pozdrawiam RaZoR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mimcio 0 Napisano 8 Lipca 2007 My podajemy Dolfos BM P+ - 56zł/20 kg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz.paw 0 Napisano 22 Lipca 2007 witaminy 25 kg 120zlmetionina 25 kg 230zltreonina 25 kg 240zllizyna 25 kg 160zlsol 25 kg 12zlkreda 30 kg 7,30 zlfosforan dwuwapienny 50 kg 60zl aromat 5 l 195zl jesli ktos tez sam robi so pasze to niech napisze swoja recepte , ile czego daje , bo ja dopiero zchodze z premiksow i zaczynam robic od podstaw samemu . pozdrawiam . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpuk 0 Napisano 5 Sierpnia 2007 Jaki aromat stosujesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scoia_tael 0 Napisano 7 Sierpnia 2007 Jaki aromat stosujesz? Po co aromat?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz.paw 0 Napisano 10 Sierpnia 2007 Daje aromat firmy LOHMANN ANIMAL HEALTH 200 ml na tone , ostatnio bralem wisniowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matys 0 Napisano 11 Sierpnia 2007 Czy stosujecie pasze tresciwa "swoja" czyli z jakiej mieszanki zborzowej i jakie dodatki stosujecie? Premiksy z jakiej firmy polecacie dla krów mlecznych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scoia_tael 0 Napisano 11 Sierpnia 2007 Daje aromat firmy LOHMANN ANIMAL HEALTH 200 ml na tone , ostatnio bralem wisniowy. Ale po co aromat do paszy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robern 0 Napisano 3 Września 2007 Ja dla krów mlecznych podaję Mix-Vit BM firmy Ekoplon. 25 kg kosztuje, bodajże 37 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hans 0 Napisano 3 Września 2007 a soja w jakiej cenie u was ????ja dzisiaj kupiłem 1060zł netto workowana,transporta rzepakowa sruta 640 zł netto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Don 0 Napisano 6 Września 2007 Hans jesteś farciasz Dziś objechalem okoliczne punkty i kupilem soje po 1250zł... ale co sie okazuje to jest kompletnie bez marży bo dzwonil Gosciu z zamówieniem do portu i luzem kosztuje 1210 a workowana jest droższa. Rzepak chodzi cos ok 750zł. Wiec cena jaka spotkałem na jednym z punktów provimi 1400zł jest całkiem realna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ELżBIETA 0 Napisano 7 Września 2007 Ja jako dodatek paszowy daję swoim krówkom UNIPREM 2,5% somat cena 20kg to105 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marpuk 0 Napisano 11 Września 2007 witaminy 25 kg 120zlmetionina 25 kg 230zltreonina 25 kg 240zllizyna 25 kg 160zlsol 25 kg 12zlkreda 30 kg 7,30 zlfosforan dwuwapienny 50 kg 60zl aromat 5 l 195zl jesli ktos tez sam robi so pasze to niech napisze swoja recepte , ile czego daje , bo ja dopiero zchodze z premiksow i zaczynam robic od podstaw samemu . pozdrawiam . Ja stosuje aromat tej samej firmy, ale w proszku, wanilia i wisniowo-migdalowy.Jesli chodzi o fosforan, to lepszy jest jednowapniowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scoia_tael 0 Napisano 12 Września 2007 No nie uzyskałem odpowiedzi. Po co aromat?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz.paw 0 Napisano 13 Września 2007 jesli robisz pasze samemu od podstaw to jednym ze skladnikow jest aromat , musisz go dodawac by zwierzeta zachecac do pobierania paszy , w koncentratach i premiksach on jest juz dodany chociasz spotkalem juz jedna firme ktora sprzedaje premiks tanio bez aromatu . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scoia_tael 0 Napisano 13 Września 2007 Wiesz Mariusz, że to bzdura. Zapewniam Cie, że będa pobierać bez aromatu. A pamietaj, ze kosztuje Cie kilka złotych do tony. Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz.paw 0 Napisano 29 Października 2007 karzdy ma swoje zdanie i jakas praktyke , ja jak podawalem pasze swinkom w wadze od 30 do 70 kg bez aromatu pobieranie paszy bylo nizsze niz z aromatem ,tymbardziej ze wczesniej dostawaly 4% premiks z silnym aromatem . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz.paw 0 Napisano 29 Października 2007 jesli ktos robi samemu pasze to przedstawcie swoja recepte ,lub uzupelnijcie moja, bo ja nie jeste do konca pewien mojego zrodla z ktorego dostalem recepte , a podaje na tone : 5 kg witamin 500 g metioniny500 g treoniny2,5 kg lizyny3 kg soli10 kg kredy5 kg fosforanu dwuwapniowego150 mil aromatu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wetman 0 Napisano 30 Października 2007 Jak dla mnie to :lizyna przynajmniej 4,3 kgmetionina 0,9kgtreonina 1,7kgtryptofan 0,5kgfosforan dwuwapniowy 4,5kgbez kredy dla tuczników.Pod warunkiem, że nie bedziesz używał soi poektrakcyjnej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz.paw 0 Napisano 1 Listopada 2007 wetman , a w jakiej grupie wagowej sa swinki ktorym podajesz ta pasze , do wszystkich jednakowo , czy zwiekszasz lub zmniejszasz niekture dodatki . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wetman 0 Napisano 2 Listopada 2007 To co podałem zawiera się między 35-120 kg, ale ja stosuję koncentraty. Nie mam dostępu do poszczególnych składników. Wiadomo, że każda grupa wiekowa ma swoje dodatki jak olej czy włókno. Ale długo o tym mówić. Dobrze zbilansowanej mieszanki nie powinny zjeść więcej jak 230-250kg na sztukę a zdarza się i mniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SILWER 105 0 Napisano 2 Listopada 2007 Witam a możecie podać jakieś adresy, tel albo stronywww gdzie kupujecie dodatki paszowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hans 0 Napisano 6 Listopada 2007 Panowie a macie moze namiary na tanie otreby pszennne ?????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Don 0 Napisano 10 Listopada 2007 Stosuja premiks 2,5% dostarczamy srednio 80gr * 25kg = 2kg lizyny / tone20gr * 25kg = 0,5kg metioniny20gr * 25kg = 0,5kg treoniny a otreby to 550zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scoia_tael 0 Napisano 14 Listopada 2007 Panowie a macie moze namiary na tanie otreby pszennne ?????? Moge Ci załatwić po 520 ale sam sobie odbierzesz z okolic Koźmina Wielkpolskiego. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach