marcellus 0 Napisano 25 Maja 2010 cena stoi to i wątek stoi... przepraszam za OT, bardzo zadko tu zagladam, ale ciekawe rzeczy niektorzy pisza... jak znajde wiecej czasu chetnie sie do kilku wypowiedzi odwolam... pozdrawiam i wyzszych cen zycze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaro8038 0 Napisano 27 Maja 2010 Cena zaczęła drrrrgać. Za indyczkę można już uzyskać 4,40 - 4,45za indorka do 4,70 - oczywiście ceny netto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zibi61 0 Napisano 27 Maja 2010 PIERWSZA DOBRA WIADOMOŚĆ OD 6 MIESIĘCY.DZIĘKI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sylas 0 Napisano 28 Maja 2010 Cena zaczęła drrrrgać. Za indyczkę można już uzyskać 4,40 - 4,45za indorka do 4,70 - oczywiście ceny netto Jaro8038 - rozumiem, że podajesz maksymalne ceny jakie można w tej chwili uzyskać??? Jak to wychodzi średnio na rynku???? Masz może wiedzę jak płacą konkretne ubojnie?Dobrze, że w końcu coś się rusza w żywcu - niestety pasze też w górę.............. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaro8038 0 Napisano 28 Maja 2010 Problem polega na tym, że na umowy kontraktacyjne ubojnie dalej płaca 4,20 - 4,25 za indyczkę i 4,5 - 4,55 za indorka,a cena na wolnym rynku - to nawet 4,50 za indyczkę i 4,80 za indorka np. /indyk Mazury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sendar 0 Napisano 4 Czerwca 2010 Witam, Ostatnio przeglądając internet trafiłem na fajny serwis z bezpłatnymi ogłoszeniami rolniczymi. Więc jak chcecie sprzedać lub kupić jakąs maszynę rolniczą to polecam: http://targ.rolniczy24.pl dużo ogłoszeń Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaro8038 0 Napisano 4 Czerwca 2010 Co za idiota zaśmiecił wszystkie tematy ! Jakby nie wystarczyło mu dać reklamę w ogłoszeniach. To trzeba być świrem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
witaminy 0 Napisano 6 Czerwca 2010 Przygotujcie się do upałów już dziś - oferuje preparat witamina C (90%) z glukozą (10%) w cenie 1100 zł za 25 kg (z przesyłką). Koszt kilograma to tylko 44 zł. Zamówienia na e-mail: witaminy1@wp.pl Wystawiam paragon lub fakturę VAT. tel. 883-933-992. W ofercie preparaty dla drobiu wielu firm. Ofertę wysyłam na e-mail. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zibi61 0 Napisano 14 Czerwca 2010 Witam.Indykpol podniósł na 4.29 za indyczkę,a podobnież to on blokował ceny na rynku.Tak się tłumaczyły inne ubojnie.Powinno być lepiej.Jakie ceny na ubojniach.Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
witaminy 0 Napisano 15 Czerwca 2010 Przygotujcie się do upałów już dziś - oferuje preparat witamina C (90%) z glukozą (10%) w cenie: 1100 zł za 25 kg (z przesyłką). Koszt kilograma to tylko 44 zł. Zamówienia na e-mail: witaminy1@wp.pl Wystawiam paragon lub fakturę VAT. tel. 883-933-992. W ofercie preparaty dla drobiu wielu firm. Ofertę wysyłam na e-mail. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łapacze 0 Napisano 5 Lipca 2010 łapanie indyków z międzyrzeca podl. tel. 721 515 320 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mojeindyki.pl 0 Napisano 20 Lipca 2010 Szanowni Państwo, na stronie www.mojeindyki.pl publikujemy aktualne ceny żywca z 12 ubojni indyka w Polsce. Namawiam do współpracy kolejne ubojnie, aby Hodowcy mieli ułatwiony dostęp do informacji zebranych na jednej stronie i pochodzących z różnych stron Polski. Serdecznie zapraszam !! Beata www.mojeindyki.pl PS. Byłabym wdzięczna za informacje, czy pokrywają się one z Państwa wiedzą ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaro8038 0 Napisano 20 Lipca 2010 Wg. mnie chyba ok. Jak można to jeszcze: ZD w Stasinie: Indor 4,80 do 4,90; Indyczka 4,55 do 4,65. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seep 0 Napisano 27 Lipca 2010 Witam jaka cena indyczki na teraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łysy 0 Napisano 2 Sierpnia 2010 Indyczka w dużych zakładach na umowy 4,50. Bez kontraktu podają 4,5-4,6 ale z pewnością ta druga cena jest do osiągnięcia prawie w każdej ubojni. Podają standardowo o około 10 gr. mniej niż płacą. Są to jednak informacje zasłyszane. Jakby ktoś napisał ile realnie wydusił to byłbym dźwięczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadek0539 0 Napisano 3 Sierpnia 2010 sąsiad zdawał po 4.7 netto indyczkie 8.5 kg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
swinki3 0 Napisano 4 Sierpnia 2010 sąsiad zdawał po 4.7 netto indyczkie 8.5 kg Tatek0539 a do kogo ten sąsiad zdawał jak możesz to napisz oki bo z koleji mój znamowy szuka ubojni może mu podam namary z góry dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadek0539 0 Napisano 4 Sierpnia 2010 indyka szuka karczew tel.22 7790600lub22 7790620ja z nimi nie handlowałem ale ubojnia wiarygodnahandluje z nimi znajomy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadek0539 0 Napisano 16 Sierpnia 2010 jaka jest cena indyczki i u kogo dziękuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zibi61 0 Napisano 20 Sierpnia 2010 karczew proponuje 4.8 net za indyczkę A jak inni . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaro8038 0 Napisano 23 Sierpnia 2010 Wszyscy proponują podobnie, Indyk Mazury, Łukta - nie ma problemu z ceną 4,80 zł netto. Myślę, że należałoby w tym tygodniu samemu krzyczeć o 4,90 i za 4,8 nie sprzedawać, biorąc jeszcze podwyżki cen pasz ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łysy 0 Napisano 24 Sierpnia 2010 Potwierdzam to co mówi Jarek. Można spokojnie oczekiwać w tym tygodniu na 4,90 netto. Nie bardzo wiem natomiast co z indorkiem, poza tym że wagi poprzez upały bardzo słabe i spożycia paszy gigantyczne. Oczywiście zdarzają się dobre wyniki ale tylko sporadycznie i to na różnych mieszalniach. Wydaje mi się że analogicznie do indyczki powinien kosztować indorek w tej chwili 5,3 ale nie wiem bo nikt ze znajomków nie sprzedaje. A ponadto jak jest ssanko to indyczka zbliża się cenowo do indora a jak full towaru to różnica na korzyść ładnego indorka jest 50 groszy. Reasumując jest to ostatni czas na zarobek ponieważ każdy wie jakie są ceny pasz i jakie będą w przeciągu całego sezonu, a na dodatek są megaduże wstawienia w lipcu. Jeżeli nie będzie dobrych uwarunkowań zewnętrznych to ugotujemy się z tym żywcem pod koniec roku. Osobiście prognozuję że od listopada do maja będzie porażka ekonomiki produkcji indyka. Nostradamus nie jestem ale przesłanki są najgorsze od dwóch lat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaro8038 0 Napisano 24 Sierpnia 2010 Moje prognozy są niestety podobne ale zobaczymy, rynek mięsa jest nieprzewidywalny. Istotne jest dla nas również co się robi na Węgrzech i u Niemca, nie wspominając o francusko-brazylijskim indyku. Co do ceny indorka to na dzień dzisiejszy nie słyszałem aby ktoś wziął powyżej 5,10 zł. Większość transakcji ok. 5.00 zł.Słusznie również zauważyłeś, że jest mniejsze zainteresowanie indorkiem, dlatego cena idzie nieproporcjonalnie. Ubojnie jak dzwonią to nikt o indorka nawet nie zapyta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ytom 0 Napisano 24 Sierpnia 2010 spokojnie panowie.cała masa kurczaczków teraz siedzi w kurnikach...jak euro nie spadnie na jakies 3,3-3,5 to spokojnie z inykami damy sobie rade przez nast rok!!!!pozdrawiam zatroskaną Brać;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ekoindyk 0 Napisano 25 Sierpnia 2010 Witam Wszystkich. Zapraszam do współpracy. Prowadzimy skup i sprzedaż żywca indyczego.Część szczegółów: www.ekoindyk.pl.Konkrety ustalamy telefonicznie.Jeśli macie pytania, służę odpowiedzią.Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach