Tasin 0 Napisano 8 Listopada 2007 Bomadek indyczka 4,85 zł, Indor 5,05 zł nettoEldrob- Świebodzin indyczka 4,60 zł, indor 4,85 żł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janinamaciak 0 Napisano 13 Grudnia 2007 jaka jest cena Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tasin 0 Napisano 13 Grudnia 2007 Eldrob ŚwiebodzinIndyczka 3,90 złIndor 4,20 złBomadekIndyczka 4,45Indor 4,65 złCeny spadają z tygodnia na tydzień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ppp 0 Napisano 13 Grudnia 2007 Indykpol 3,8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marian 0 Napisano 13 Grudnia 2007 Jaka jest cena indyczek i indorow w ubojni Bomadek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gigant 0 Napisano 13 Grudnia 2007 Jaka jest cena indyczek i indorow w ubojni Bomadek. Co Ty czytać nie umiesz ? Masz dwa posty niżej napisane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cobb 500 0 Napisano 18 Grudnia 2007 W Piatek Sprzedawalem do INDYKPOLUCena z dodatkami na Provimi 4.02 + VatZadna reweelacja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ppp 0 Napisano 18 Grudnia 2007 Indykpol obniżył cenę w sobotę - 3,8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jdembowski 0 Napisano 28 Grudnia 2007 Wie ktoś po ile płaci teraz Ekodrob Iława ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tasin 0 Napisano 3 Stycznia 2008 Bomadek Indyczka 4,15 złIndor 4,35 złCena netto podstawowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ppp 0 Napisano 6 Stycznia 2008 po ile płaci INDYKPOL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janinamaciak 0 Napisano 17 Stycznia 2008 czy nikt indyka nie sprzedaje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sifsoon 0 Napisano 17 Stycznia 2008 sprzedawałem w tym i poprzednim tygodniu.indyczka 3,85-3,95indory 4,1-4,15ale cena to nie wszystko. najwyższy wis moim zdaniem w szczytnie, a sprzedawałem stado indyczki do 3 ubojni. z indorem podobnie - w szczytnie najwyższy wis przy cenie o 5gr wyższej. podobno zastój chwilowy.napiszcie co o tym śądzicie[/code] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łysy 0 Napisano 18 Stycznia 2008 Dziś na ppr.pl ukazał się tekst o poprawie sytuacji na rynku żywca indyczego. Osobiście jestem załamany obecnymi cenami bo takiej dokładki jak obecnie to nie pamiętam. Nie wiem skąd ceny w tym tekście bo z moich informacji wynika, że poziom cen jest bliższy tym podanym przez przedmówcę, tzn. indyczka 3,85-4,0 zaś chłopaki po 4,12-4,25. Także większe ubojnie jeszcze nie podnoszą cen, które są na najniższym poziomie. Ceny zawyżają pewnie małe ubojnie chwilowo nie mające co bić. Takie mogą płacić po 4,3-4,4 za indora ale nie Indykpol czy Ekodrob. Prawdą jest że ze wstawieniami kibel. W mojej wylęgarni ludzie wstrzymali się z zamawianiem piskląt lub zamówili je po udzieleniu sobie 3-4 miesięcznego urlopu na ustabilizowanie sytuacji. Najgorsze że paszarnie nie czekają na wzrost cen skupu tylko od razu doje... znaczące podwyżki (u mnie 35-40 zł/tonę). Za tydzień sprzedaję indyczkę i szczerze mówiąc małe szanse na zauważalny wzrost ceny. Do czerwca też nie wstawiam bo ceny pasz będą na przednówku rekordowe a żywiec z pewnością nie wróci do ceny 5 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sifsoon 0 Napisano 20 Stycznia 2008 na pon. indory 4,2. o niższej cenie uważam, że nie należy nawet dyskutowac. według mnie przeglądając wstawienia piskląt indyczych z września i pażdziernika indora nie ma prawa byc za dużo w styczniu.(chyba ze import lub rozmnażanie przez pączkowanie). w lutym więcej na pewno.,ale nie wiadomo w której części lutego.zachęcam do większej aktywności na tym forum. ja także robię przerwę w indykach do czerwca br. pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rot 0 Napisano 24 Stycznia 2008 witam!Sadrob 4,05Linodrob 3,95Biodama ze Sławna proponuje 4,20 (wszystkie ceny za indyczke)czy ktos z obecnych na forum zna ubojnie Biodama? nigdy z nimi nie handlowalem...ktos wie jak sie wywiazuja z platnosci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łysy 0 Napisano 24 Stycznia 2008 Minął tydzień i nic. Niestety znowu miałem rację Cena stoi jak górnikowi po viagrze. Jak długo ubojnie będą jeszcze zbijały kapustę na grypie?? Zobaczymy co powiedzą jak część z nas zrezygnuje z produkcji lub ją ograniczy, przynajmniej czasowo. Wtedy to będą mogli bić sobie pianę w toalecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rot 0 Napisano 8 Lutego 2008 Witam!ubojnie wziaz twierdza ze w ogole nie ma zejscia i wiekszosc towaru mroza...ceny za indyczke (z zakladow z ktorymi rozmawialem) od 3,95 (mazury), indyk slask 4,0 cena wywolawcza ale udalo mi sie 5gr wyrwac po wielkich bolach niestety dluzej juz nie moglem przetrzymac i musialem sprzedac. na zachodzie placa od 4,1 do 4,2 ale biora praktycznie tylko z kontraktacji i z wolnego rynku nie chca kupowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tasin 0 Napisano 12 Lutego 2008 Bzdura! W Eldrobie za indyczkę płacą 3,85 zł; w Bomadeku 4 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łysy 0 Napisano 18 Lutego 2008 Według moich wiadomości mniejsze ubojnie przestały płacić więcej niż duże a więc nie jest wesoło. Indyczka 3,95, indor 4,2 netto i raczej szybko się nie poprawi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sifsoon 0 Napisano 19 Lutego 2008 A jak długo po terminie teraz płaci zalewo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yarock 0 Napisano 19 Lutego 2008 A u nich to różnie. czasami w terminie czasem przeciągną i dwa tygodnie ale idzie się zawsze jakoś dogadać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emek 0 Napisano 20 Lutego 2008 SKĄD TY JESTEŚ ''MIRON'' ZE WYTRZASNĄŁEŚ TAKIE CENY DAJ TEL TO CHĘTNIE DO NICH ODDAM PO TAKIEJ CENIE PZDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miron6592 0 Napisano 21 Lutego 2008 masz napisane gdzie te ubojnie ale chyba nie przeczytałeś kiedy to było teraz cena za indyczkę 3.95 + wat indor 4.2 + wat ale chyba zaraz to pójdzie w górękończy sie zastój zaczyna się coś dziać.przed świętami pewnie będzie 4.9+wat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miron6592 0 Napisano 26 Lutego 2008 ciekawe który z zaborców karze rządowi wprowadzenie GMO ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach