Paweł60 0 Napisano 15 Listopada 2008 Sprzedam słomę owsianą baletony 120X120 OLKUSZwoj małopolskie tel 507415540 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 17 Listopada 2008 Sprzedam słomę pszenną 120 T w belach 160*120. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tadek 0 Napisano 17 Listopada 2008 Kupie słome żytnią lub pszenną . woj. Pomorskie 607 237 769 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
technik79 0 Napisano 6 Grudnia 2008 witam a ja mam na sprzedaż słome gryczaną i jeśli ktoś by chciał to zapraszam i prosze o kontakt ps dużo bardziej energetyczna niż słoma po zbażach! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nena 0 Napisano 18 Stycznia 2009 witam ! ma kto pomysł na demontaz balota słomy na scielenie?problem w tym ze niedostatecznie przykrylem przed opadmi deko zamiekły obecne mroz sciol i (słowo zostało usunięte) mmm czym pomocne było by ich rozwalaniejesli kto spotka na allegro pomocne to bardzo prosze hey! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 18 Stycznia 2009 Wstaw wcześniej do obory to rozmarźnie się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mati123642 0 Napisano 24 Stycznia 2009 WitamDoszły mnie słuchy, że słoma w belach jest juz po 15 zł za bele. Czy to prawda ?????? Z góry dziękuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kasztelan 0 Napisano 26 Stycznia 2009 To dużo czy mało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
viohman 0 Napisano 29 Stycznia 2009 witam ! ma kto pomysł na demontaz balota słomy na scielenie?problem w tym ze niedostatecznie przykrylem przed opadmi deko zamiekły obecne mroz sciol i (słowo zostało usunięte) mmm czym pomocne było by ich rozwalaniejesli kto spotka na allegro pomocne to bardzo prosze hey!Rozetnij ostrą siekierą, wzdłuż, razem ze sznurkami i kopaczem go gnoju odegnij zmarzniętą warstwę. W środku będzie sucha słoma, która łatwo wytoczy się i rozwinie. Jeśli chcesz trzymać słomę na dworze, bez przykrycia - używaj do jej zwijania prasy na te gumowe pasy. Taka prasa zwija od początku do końca i woda po takiej belce spływa i nie wsiąka w głąb. W przeciwieństwie do prasy tłokowej, na łańcuchy.Pozdr. V. Pow. piotrkowski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bart123i 0 Napisano 16 Maja 2009 fajna była by taka katana jak w Kill Billu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
k.lasek 0 Napisano 22 Stycznia 2010 witam ! we wrześniu tego roku będę miał do sprzedania słomę z lnu oleistego,jest wysokokaloryczna,czy jest ktoś zainteresowany? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateusz2811 0 Napisano 11 Lipca 2010 kupuję słomę 10zł za snopek po quadrancie 1200 (moje presowanie)waga około 330 kilo średnio wychodzi 10 snopków z hektara i ludzie sprzedają myślę że to bodra cena Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piter401 0 Napisano 11 Lipca 2010 czyli jak dobrze zrozumiałem wychodzi 100 zł z ha toś nawalił tej kasy .Sama wartość nawozowa słomy to minimum 300zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 11 Lipca 2010 Aby sprzedawć słomę trzeba w to miejsce dać 30 ton obornika lub za co najmiej 300zł kupic nawozy wieloskładnikowe w innym przypadku sprzedaż słomy jest nie opłacalna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hans-zwei 0 Napisano 11 Lipca 2010 40 zl tona slomy po kombajnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateusz2811 0 Napisano 16 Lipca 2010 po pierwsze nie można zostawiać słomy na polu co roku najwyżej co 2 rok po drugie niektórzy nie mają sieczkarni przy kombajnach i nie chcą słomy to sprzedają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateusz2811 0 Napisano 16 Lipca 2010 po pierwsze nie można zostawiać słomy na polu co roku najwyżej co 2 rok po drugie niektórzy nie mają sieczkarni przy kombajnach i nie chcą słomy to sprzedająpo 3 po słomie trzeba posypać mocznika bo azot w glebie ucieka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 16 Lipca 2010 ja piernicze sprzedac za 100 zł z ha, juz raz sprzedalem... nie dosc ze sloma lezala do konca wrzesnia to jeszcze pole zjeździli tak ze pozniej jak gruberowalem to ciągnik na sladach ciezkich ciągnikow i przyczep przydymial i to ostro... jak dla mnie to 300 zl z ha to minimum inaczej nie sprzedaje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateusz2811 0 Napisano 16 Lipca 2010 ja piernicze sprzedac za 100 zł z ha, juz raz sprzedalem... nie dosc ze sloma lezala do konca wrzesnia to jeszcze pole zjeździli tak ze pozniej jak gruberowalem to ciągnik na sladach ciezkich ciągnikow i przyczep przydymial i to ostro... jak dla mnie to 300 zl z ha to minimum inaczej nie sprzedajeale też są pola po życie że 20 snopków zrobie czyli 200 zł na ha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krecio123 0 Napisano 24 Lipca 2010 witajcie. bede w tym roku brał od kolegi słome po kombajnie, a on chce ode mnie wziąśc obornik. tylko nie wiemy jak to przeliczyc. ile bierzecie balotów za przyczepe obornika? (przyczepa hl-8011 i d-47b) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krecio123 0 Napisano 24 Lipca 2010 dodam ze sam bede sobie ja presował Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateusz2811 0 Napisano 24 Lipca 2010 dodam ze sam bede sobie ja presowału nas to się tak zamieniają że biorą tyle obornika ile z tej słomy dało słomę presuje sobie hodowca zwierząt i zawozi ją sobie do domua gość od pola póżniej sobie od niego gnuj bierze i nic za to nie biorą kasy od siebie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hans-zwei 0 Napisano 25 Lipca 2010 na kurnik w mojej okolicy to sam balotujesz , odbierasz obornik, zawozisz slome - oczywiscie sucha.........a jak chicken sam prasuje i zabiera po zniwach slome to obornika pol mniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alwaro 0 Napisano 25 Lipca 2010 u mnie rusza brykieciarnia daja 50 za tone zbozowej dodam ze w okolicy 0 zapotrzebowanie na słome i wszyscy siekali do tej pory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach