Kurczakos 0 Napisano 11 Marca 2019 Może i się nie dokłada, ale zarobek 40, 50 gr na kg to można taki osiągnąć wystawiając kurczaka. A ilość roboty przy gesiach a przy kurczaku każdy zna. Na ten rok niby 8,50 proponują (czyli tyle będzie), a pasza ponad 100 w górę. Owies rok temu sprzedawałem kuzynowi po 550 brutto, a teraz zabrali mi na płatki po 750 netto. Pszenzyto tamten rok 650 brutto, a w grudniu sprzedałem po 750 netto. Więc wcale się nie dziwię, że ludzie zerygnuja z gęsi. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hadek 0 Napisano 30 Sierpnia 2019 Mam pytanie czy orientuje się któryś z użytkowników forum o firmie skupującej gęsi z woj Lubelskiegodołączam się, może któryś z forumowiczów da jakiś namiar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Goku1992 0 Napisano 2 Września 2019 Witam Jestem nowy na forum, mam pytanie do hodowców gęsi jak w tym roku z hodowlą i opłacalnością w waszych gospodarstwach ? I czy ktoś może współpracuje z firmą Roldrob i mógłby mi powiedzieć coś więcej jak z płatnością , terminem odbioru, i czy robił ktoś dla nich 9. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach