misiek087 0 Napisano 6 Stycznia 2008 a ja tam walę KASZTELAN jasna pełne luxwieczorem tez podchodzi bardziej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mijagii 0 Napisano 15 Lutego 2008 Dla mnie to wszystko jedno byle zimne i nie jakies siury ale najczesciej to Warka, Zubr, Lech... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buntownik72 0 Napisano 28 Kwietnia 2008 Oczywiście ŻYWIEC .Chociaż mam kolegę co twierdzi że najlepsze marki cudze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
romek31śl 0 Napisano 28 Kwietnia 2008 A ja polecam Tyskie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stasiek-84 0 Napisano 28 Kwietnia 2008 ostatnio żywiec jest w miarę, specjal czarny i tyskie mocno sie popsuły w ostatnim czasie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbyszek 0 Napisano 28 Kwietnia 2008 Jest jeszcze w Polsce kilka browarów, które produkują ,,prawdziwe ‘’ piwo. Niestety nie należy do nich żaden z browarów ,,wielkiej trójcy’’. Właśnie ci trzej producenci (Grupa Żywiec – Heineken, KP – SABMiller, Calsberg – Okocim) opanowali rynek piwny w Polsce i sprzedają nam wyroby piwopodobne, produkowane w technologii HGB (w uproszczeniu dodawanie wody, nasyconej dwutlenkiem węgla, do zagęszczonego piwa, przed zabutelkowaniem) które oprócz niewielkiego dodatku słodu i chmielu zawierają jeszcze ryż, kukurydzę, środki konserwujące, polepszacze smaku i inne świństwa nie mające nic wspólnego z piwowarstwem. Wszystkie najbardziej znane marki piwa dostępnego w szerokim handlu omijam szerokim łukiem, gdyż wykastrowane są ze wszelkiego smaku piwa. Szczególnie mocno nie podchodzi mi Żywiec i Tyskie – może dlatego, że pamiętam jakie kiedyś były dobre, a teraz tak się zohydziły Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 29 Kwietnia 2008 To jakie te prawdziwe piwa polecasz i jakich one są koncernów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buntownik72 0 Napisano 29 Kwietnia 2008 Zbyszek nie daj się prosic i pisz jakie piwo polecasz ,chętnie spróbuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Casper 0 Napisano 29 Kwietnia 2008 A ja ostatnio spijam warkę strong, okocim mocne, tatra mocne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 29 Kwietnia 2008 a ja ostatnio odstawiłem piwo i zaczełem popijać winko pół wytrawne oczywiście w nie dużych ilościach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbyszek 0 Napisano 29 Kwietnia 2008 To jakie te prawdziwe piwa polecasz i jakich one są koncernów? Na pewno nie polecam piwa z konernów... Z polskiej oferty szerzej dostępnej chociażby wspomniany wcześniej browar Amber z okolic Trójmiasta – bardzo dobre piwa, browar Boss z Witnicy też zasługuje na uwagę, browar Ciechanów potrafi czasami coś uważyć (choć nie zawsze), jeszcze browar Perła w Lublinie ze swoją Perłą Chmielową. Z bardziej dostępnych zagranicznych to Pilsner Urquell (ale ten oryginalny czeski a nie z KP) chociaż popsuł się po przejęciu przez koncern SABMiller to i tak jest o niebo lepszy od wielu substancji nazywanych piwem. W ogóle w czeskiej ofercie znajdzie się jeszcze sporo dobrego piwa, chociaż i tam wielkie koncerny już wywęszyły dobrą kasę. To samo tyczy się piw litewskich. Oprócz tego oczywiście w Polsce działa trochę browarów o lokalnym zasięgu, których produktów warto próbować. A do tego najlepiej robić piwko samemu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 30 Kwietnia 2008 moim zdaniem piwo powinno być mocne a nie jakieś sikacze o wyrafinowanym smaku których wypijesz 7 i jeszcze w głowie sie nie kreci tylko latasz za stodołe co chwile, dlatego jak ja kupuje jakieś piwo to tylko strong mocne oprócz okocima bo tego nie da rady wypić. Kiedyś najlepsze było EB porter i Bosman brązowy ale juz tych piw nie produkuja a szkoda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 30 Kwietnia 2008 Są w sprzedaży (w necie) zaczyny czy jak to sie nazywa o przeróżnych smakach,barwach-do wyboru do koloru.Takie coś upędzone w domu pewnie lepsze od Lecha,Żubra czy Tyskiego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaro8038 0 Napisano 30 Kwietnia 2008 Kolego Zbyszku - gratuluję gustu ! Ja tylko sporzywam piwko z browaru AMBER. Po prostu wyśmienite. Odkąd jest dostepne u nas - wole drożej płacic ale wiem, że piję piwo a nie "siki". Oprócz piw z browaru AMBER gustuję w swojakach produkowanych przez mojego kolegę i tu musze przyznać, że zaczyna warzyć piwka juz całkiem niezłej jakości. Pozdrawiam wszystkich smakoszy piwa, a nie "PIWOŻŁOPÓW", którym zależy na tym żeby walnąć 3-6 piwek i póśc z bólem głowy spać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Casper 0 Napisano 30 Kwietnia 2008 Ja też wolę pić mocne piwa, mają lepszy wyrazisty smak Najlepiej takie smakuje latem ,wieczorkiem po robocie... Też gdzieś czytałem o ważeniu piwa w domu, brzmi zachęcająco, chyba sobie takie zrobię. Mam sprzęt do wyrobu wina więc nic nie stoi na przeszkodzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaro8038 0 Napisano 9 Maja 2008 Dla chcacych warzyć piwo we własnym zakresie polecam: http://www.browamator.pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bart123i 0 Napisano 16 Maja 2008 ciemna fortuna browar miłosław najlepsze z kija z butelki tylko zimne ale to jusz nie to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lornik 0 Napisano 20 Maja 2008 piwo tychy czyści kichy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jasiuk32 0 Napisano 24 Maja 2008 Żywice to jest TO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 25 Maja 2008 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 16 Sierpnia 2008 najlepsze piwo to takie które jest zimne a człowiek jest wykończony od roboty wtedy smakuje nawet takie z biedronki w plastikowych 1,5l butelkach byle było zimne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
awa 0 Napisano 16 Sierpnia 2008 Mój mąż dzisiaj przejął pracownikowi piwo Strong z Jabłonowa, bo ten jak wypije pół to ledwo na nogach stoi. Takie litrowe, w plastikowej butelce z nakrętką...Właśnie się chłodzi w lodówce Ale na trzeźwo się chyba nie odważę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach