andrzej0 0 Napisano 9 Listopada 2006 radek ale czy dużo razy cofasz zanim ustawisz sie na kierunek siewu. jeżeli jednak przyszłoby siac raz za razem dałoby rady nawracac? i jeszcze jedno czy pomiędzy siewnikami nie powstają nierówności? jaką posiadasz ziemie pod względem zwięzłości, bo ja mam gliniastą jak pojedziesz w nie odpowiednim momencie to tylko czekac na deszcz albo rotitlera (agregat aktywny) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzesio31 0 Napisano 9 Listopada 2006 @radek1 jak Ci sie sprawuje ten pronar i z jaka predkoscia ciagasz ten agregat?? my mamy pronara 1523 i jezdzimy jakis 12 km/h, byloby szybciej ale w ciagniku mamy okropny fotel ktory strasznie trzesie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radek1 0 Napisano 9 Listopada 2006 Robię szerokie poprzeczniaki i wcale nie cofam.Agregat ściąga trochę na prawą stronę i trzeba brać na to poprawkę.Przy agregacie zaczepianym trzeba uważać siejąc w poprzek stoku bo ściąga tym bardziej im większa pochyłość,ale to tylko kwestia wprawy.Ziemię mam różną,od 3a do 5 i piasek i glina,typowa mozaika.Agregat talerzowy słabo radzi sobie przy bardzo mokrej ziemi,mam drugi agregat uprawowy Kongskilde z wąskimi zebami i w mokrej ziemi pracuje dużo lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej0 0 Napisano 11 Listopada 2006 radek a czy ten kolega z tą 3 do rade nawrócić na miejscu by siać z powrotem? a czy ty te poprzeczniaki siejesz na końcu czy najpierw? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej0 0 Napisano 13 Listopada 2006 jakiej szerokości agregat podorywkowy ciągacie mtz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kserkses 0 Napisano 13 Listopada 2006 Kos 2,6 S - MTZ 90kM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oli007 0 Napisano 13 Listopada 2006 Witam. macie jakieś stronki z nowym sprzętem zachodnich marek, z cennikami najlepiej i po polsku?? Chodzi mi głównie o agregaty ścierniskowe:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zonk 0 Napisano 13 Listopada 2006 Czy są jakieś inne firmy oprócz uni grudziądz i pom brodnica produkujące brony talerzowe za sprzęgiem do siewnika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piootr 0 Napisano 14 Listopada 2006 Bury chyba też robi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawoo 0 Napisano 15 Listopada 2006 Mam pytanie.Co sadzicie o agregatach podorywkowych Grudziadz KOS.Czy dobrze robia w polu czy maja jakies wady.A moze jakies inne agregaty polecacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
apollo11 0 Napisano 6 Grudnia 2006 czu ktoś użytkuje agregat uprawowo-siewny 3 metrowy bierny z moskitu chciałbym się dowiedzieć jak się sprawuje bo mam zamiar taki kupić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinescu 0 Napisano 17 Grudnia 2006 włóka w agregacie do upraw przedsiewnych, daje to coś czy nie? Mądrzy ludzie wypowiedzcie się Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miki z Rawicza 0 Napisano 17 Grudnia 2006 zalęzy tęz gdzie masz ta wółke złożona czy przed wałkami czy za. przeważnie daje tyle ze sa grupy bardziej zrozbite i w miare równe pole Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 17 Grudnia 2006 wada troche nawoz pospycha a reszta to same plusy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pablooo 0 Napisano 17 Grudnia 2006 Zastanawiam się nad kupnem agregatu uprawowo-siewnego,a dokładniej : zębowego czy talerzowego?Jest cięższy ale może warto dołożyc 2-3 tys.zł.?Będzie bardziej uniwersalny,ale czy poprawnie uprawia glebę oraną na zime i czasami mokrawą na wiosne? Jeśli ma ktoś np.Aresa zębowego lub tałerzowego lub inne agregaty najlepiej talerzowe prosze o poradę. Pozdrawiam i dziękuje za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RUDYMARCIN 0 Napisano 18 Grudnia 2006 Już kiedyś pytalem ale jakoś mi nikt nie doradzil wie ponawiam... Mam case mx 110...ciezka amszyna 110 km...chce wiedziec jakiej szerokości agregat podorywkowy da rade pociagnac..chodzi mi o taki gruber z yzw kaczymi łapami...poradzcie mądrzy ludzie bo nie wiem co kupic...a przy okazji jaki tez plug obracany(ilość skib,moze jakas sugestia firmy)..z gory dzieki pozdo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RUDYMARCIN 0 Napisano 18 Grudnia 2006 AAAAAAAAA...ten agrega chce z gesimi lapkami , z talezami i z walkiem na koncu....doradzcie jaka szerokosc pociagnie ten case... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RUDYMARCIN 0 Napisano 18 Grudnia 2006 AAAAAAAAA...ten agrega chce z gesimi lapkami , z talezami i z walkiem na koncu....doradzcie jaka szerokosc pociagnie ten case... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gufi83 0 Napisano 18 Grudnia 2006 masz linka niewiem czy o takie coś ci chodzi masz tam zapotrzebowanie na moc http://www.expom.com.pl/web/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=34&Itemid=85&lang=pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kserkses 0 Napisano 18 Grudnia 2006 AAAAAAAAA...ten agrega chce z gesimi lapkami , z talezami i z walkiem na koncu....doradzcie jaka szerokosc pociagnie ten case... Najlepiej 3 m, ja mam KOS2,6S do 90kM. Pług jak piszesz traktor jest ciężki jak i podnośnik mocny to 4 skiby. U mnie sąsiad ma 4 skiby Kvernelanda do Zetora 11441 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pablooo 0 Napisano 21 Grudnia 2006 Zastanawiam się nad kupnem agregatu uprawowo-siewnego,a dokładniej : zębowego czy talerzowego?Jest cięższy ale może warto dołożyc 2-3 tys.zł.?Będzie bardziej uniwersalny,ale czy poprawnie uprawia glebę oraną na zime i czasami mokrawą na wiosne? Jeśli ma ktoś np.Aresa zębowego lub tałerzowego lub inne agregaty najlepiej talerzowe prosze o poradę. Pozdrawiam i dziękuje za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S-Piotr 0 Napisano 26 Stycznia 2007 Mam pytanko do urzytkowników agregatów podorywkowych.Jak taki agregat spisuje się gdy na polu zostanie polegnięte lub nieskoszone zboże i niesprzątnięta słoma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kserkses 0 Napisano 26 Stycznia 2007 legnięte czy nieskoszone to nie problem dla KOSa, tylko może być problem z zaoraniem tego jak chcesz to zrobić niedługo po podorywkowym.słoma jeśli nie jest jej dużo też nie stanowi problemu i lepiej jak jest sucho, bo mokra łatwiej się zapycha.Zdarzało się że zbierałem co drugi rządek i przejeżdżałem starą kopaczką gwiazdową lup przetrżąsarką pasówką by roztrząchnąć, a potem podorywkowym i bardzo się nie zapychało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominujacy rolnik 0 Napisano 26 Stycznia 2007 A jak się już zapcha to wystarczy rozściagnąc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szymond 0 Napisano 28 Stycznia 2007 witam w przyszłości chcę zakupić agregat uprawowo-siewny i chciałbym się dowiedzieć jeżeli ten rototiler ma 3 m. to ile on ma tych zębów które pracują w ziemi.I chciałbym się jeszcze dowiedzieć jakie firmy robią najlepsze rototilery???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach