piootr 0 Napisano 9 Stycznia 2006 Dzięki za informacje. Ja jednak zostanę przy tym wichrze bo mam bardzo dużo kawałków i to bardzo małych więc nie berdzo mi sie opłaca inwestować w sprzęg. Pozdrawiam Jak siejesz buraki to kup z gęsiostopkami , ja swój kupiłem bezposrednio u producęta , przywieźli na miejsce i sporo taniej jak sprzedawcy chcieli Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DOMINATOR 0 Napisano 9 Stycznia 2006 Ja na razie nie mam kaski na lepszy agregat uprawowy bo inwestuję w pole, a i zamierzam pierw zmienić ciągnik. Taki agregat, co posiadam to mi narazie wystarczy, a jak będę miał większy ciągnik to po prostu zwiększę predkość roboczą Albo jak będę miał większy ciągniczek to wezmę pożyczę sobie od wuja agregat Unii Kombi 5,6m na wzmocnionych łapach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 27 Stycznia 2006 Jak siejesz buraki to kup z gęsiostopkami , ja swój kupiłem bezposrednio u producęta , przywieźli na miejsce i sporo taniej jak sprzedawcy chcieli Z gęsiostupkami pod buraki!!!???heheheheheheheheheTo sie nie nadaje pod buraki bo brył nawyciąga!!!.Chyba że masz piachy.No ale i na piachu burak nie urośnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piootr 0 Napisano 27 Stycznia 2006 Chyba wcale nie znasz się na uprawie buraka A brył to możesz nawyciągać ale normalnym agregatem Jeśli chodzi o ziemie to pichu nie mam wcale klasy 1-3b Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DOMINATOR 0 Napisano 28 Stycznia 2006 A jaki posiadasz agregat i jaka cena? Czy Ty siejesz buraki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piootr 0 Napisano 28 Stycznia 2006 sieje buraki ,kukurydze , przenice i jęczmień Agregat mam zz expomu wicher 2000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DOMINATOR 0 Napisano 28 Stycznia 2006 A spory masz areał?Ile siejesz ha buraków? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piootr 0 Napisano 28 Stycznia 2006 Buraków sieje 10 ha a ziemi z łąkami mam koło 80 ha Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DOMINATOR 0 Napisano 29 Stycznia 2006 A jaki osiągasz plon buraków z ha? W Twoich regionach chyba tam są słabsze gleby? Ja w tym sezonie miałem 8 ha, a teraz będę miał 13 ha. Co stosujesz do podorywki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piootr 0 Napisano 29 Stycznia 2006 Najgorsza klasa jaką mam to 3b W tym roku miałem śr 50 t z ha ale na 3ha dzierżawy to takie słabe były że z tej działki było 100 ton ale miałem 1,70ha i z tago miałem 100 ton Podorywke w tym roku robiłem kosem a wcześniej tależówką Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DOMINATOR 0 Napisano 29 Stycznia 2006 To dobre gleby masz. To w jakim regionie mieszkasz na lubelszczyźnie? A jakiego masz tego kosa i do jakiego ciągnika go stosujesz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piootr 0 Napisano 29 Stycznia 2006 Miałem 1014 a od 3 lat mam MF 4270 110km Kosem robiłem 3m i 2,6 pożyczmy sobie maszyny ze znajomymi Mieszkam 13 km od Lublina tereny są dobre do rolnictwa gleby dobre i dodatkowo płaskie bez gór Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DOMINATOR 0 Napisano 29 Stycznia 2006 Na ile cm robisz? Ja średnio 7-10cm. Kosa 3-metrowego ciągam Zetorem 10145 '94. Od nowości masz tego MF-a? Jak oceniasz jego spalanie w podorywce i orce? Ciągasz nim 3-metrowego Kosa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piootr 0 Napisano 29 Stycznia 2006 Robie 10-15 cm w 3m ma co robić zwłaszcza po kukurydzy Znajomy ma 1234 z 2004 r i on jest mocniejszy lepiej chodzi z tym kosem i ibisem 4x48 no i jeszce mniej pali od MF MF mam od nowości średnio pali ponad 11 /mth ma niedaleko JD 6520 110km i ten jeszcze więcej pali jeszcze z rok może dwa i tego MF sprzedam i kupię coś konkretnego np deutz Jeśli chodzi o spalanie to ja mam taki prosty przelicznik na średnie zużycie paliwa przez ciągnik ma on taką postać : moc w km/10 to dla mojego wychodzi 11 jak by tyle średnio palił to OK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DOMINATOR 0 Napisano 29 Stycznia 2006 Ja planuję kupić "16-stkę". Mam na oku 1634 z 94r. za 55tys., tylko wpierw muszę w swoim naprawić podnośnik i go sprzedać. A jak sobie radzi ten 1234 w podorywce? Jednak mają moc te silniki ZTS-a. W standziardzie ten 1234 jest czy jakiś lepszy? A kombajn zbożowy jaki masz? Ja też tak planowałem kupić coś konretnego i kupiłbym, ale póki co kupiłem 7ha pola za gotówkę. Obecnie mam 50 własnościowego, a z dzierżawami 60ha. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piootr 0 Napisano 29 Stycznia 2006 1234 dobrze chodzi w podorywce silnik taki sam od wielu lat stara dobra 6W transporcie lepiej mi się jedzie jak moim MFW standardzie koła ma 14,9/24 i 18,4 /34 i dlatego jest taki mocny 1634 na kołach 20,8/38 na szosie mu nie ucieknie w transporcie kabine ma dużą we trzech dobrze jest jechadz i nawet nie jest głośniej jak w moim MF tylko na wolnych obrotach ciężko wspomaganie chodzi Mam bizona ZO56 z 1978 roku i robie kapitalke części już kupiłem w 10000 się wyrobie miałem jakiś większy kupić ale przy tych cenach zboża to dałem sobie spokuj a w okolicy na usługach się nie zarobi bo bardzo dużo kombajnów nawet bizonem po 160/godz koszą i jeszcze chodzą po domach i namawiają Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DOMINATOR 0 Napisano 29 Stycznia 2006 Pomimo wielu lat, nadal dobrze spisuje się ten silnik. A i właśnie słyszałem, że w tych kabinach jest bardzo cicho. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piootr 0 Napisano 29 Stycznia 2006 jest cicho tylko jakość wykonania kiepska pękły zawiasy w dżwiach i inne pierdoły zamki itp . No i te plastikowe błotnki i maska to totalne badziewie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DOMINATOR 0 Napisano 30 Stycznia 2006 Tak to już jest z polską jakością wykonania. wydaje mi się, że seria pierwsza xx34 była lepsza pod zględem wykonania. Znajomy ma 1234 z 96r. i mówi, że nie jeździ z otwartymi drzwiami, bo są one zbyt ciężkie i własnie obciążaja zawiasy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piootr 0 Napisano 30 Stycznia 2006 masz gg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DOMINATOR 0 Napisano 31 Stycznia 2006 Moje gg: 6742581. Skontaktuj się ze mna jak będziesz. Tylko, że ostatnio rzadko bywam, ale jak będę to możemy pogadać. /editP.S. Często jestem "niewidoczny", więc napisz do mnie jak tylko będziesz na gg, a jeśli ja będę to odpisze Ci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 18 Lutego 2006 Yacenty A powiedz mi jeszcze czy mój Zetor 7211 pociągnie tą maszyne ? Czy zapycha się ten agregat? no i jak uprawia pod burak zostają jakieś pasy między przejazdami albo pośrodku agregatu ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yacenty 0 Napisano 18 Lutego 2006 witam!tutaj sa tez zdjecia tego agregatu http://skowronscy.com/galeria/index.php?imgdir=zetorek 7211 chyba jest ciut slabszy od mtza, chociaz zobacz jakie u nas byly opony w mtzcie wg strony uni na ten agregat potrzeba 60-70kmco do krycia to zadne pasy w srodku nie zostaja, robote robi ladniemielismy go teraz sprzedac i kupic cos 4,2 czy wiecej ale to jest nowy agregat - zrobil jakies 30ha, wiec tylko dostanie nowe lapki teraz i powinno byc pieknie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 18 Lutego 2006 Super dzięki super fotki, no mtz małe oponki zetor słabszy od mtzeta ma jakieś 65km. Fajny ten twój Zetorek:) A jak wschody w burakach lepsze po płydkiej uprawie, kryje ślady po ciągniku ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eryko. 0 Napisano 18 Lutego 2006 witam!tutaj sa tez zdjecia tego agregatu http://skowronscy.com/galeria/index.php?imgdir=zetorek 7211 chyba jest ciut slabszy od mtza, chociaz zobacz jakie u nas byly opony w mtzcie wg strony uni na ten agregat potrzeba 60-70kmco do krycia to zadne pasy w srodku nie zostaja, robote robi ladniemielismy go teraz sprzedac i kupic cos 4,2 czy wiecej ale to jest nowy agregat - zrobil jakies 30ha, wiec tylko dostanie nowe lapki teraz i powinno byc pieknie Yacenty masz jeszcze tego mtz?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach