bialy2005 0 Napisano 12 Listopada 2008 Ale ty masz z hydropakiem ?? Jakis strasznie ciezki to sie nie dziwie że tak ładnie robi:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MARCIN2 0 Napisano 12 Listopada 2008 nie poł zawieszany sam wazy 1250+ wozek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 12 Listopada 2008 no to było tak od Moji koledzy maja aresy TL zawieszane na standardowych talerzch 460 z hydropakami któe waża 850kg. A ares TXL na talerzach 560 waży 1320kg, a TXXL na 660 1950kg to sa wszytko wagi z wałem rurowym. Wiec nie ma co sie dziwic. Producent oferuje 600kg obciaznika dla wersji TL w wiadomym celu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MARCIN2 0 Napisano 12 Listopada 2008 Ale talerze 460 to famarol chyba robił jak dobrze pamietam a 660 to byly tylko w twixie na spreżynie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 12 Listopada 2008 famarol chyba nie robi upra-siewnych talerzowych tylko bierne nazebach i brone aktywna jak dobrze kojarze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MARCIN2 0 Napisano 12 Listopada 2008 Moze juz nie robi ale robili bo jak swojego odbieralem to byl na placu i porównywalismy konstrukcja cieżka i masywna a talerze małe i bardzo cienkie smiesznie to troche wygladało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
isuzu 0 Napisano 15 Listopada 2008 osa a widziołeś agregat uprawowo-siewny z moskitu bo jo taki mom i jestem zadowolony.hydropak jest na dwóch siłownikach. mom go z pełnym wałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 16 Listopada 2008 ile koników musi miec ciagnik że by uciagnąć agregat ścierniskowy 2,6m (redlice z podcinaczami i talerze niwelujące i wał rurowy) bo co firma to inaczej od 80KM do 120KM podają. a jakie wy macie i jakimi to ciagacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ka_mil 0 Napisano 16 Listopada 2008 Te 80 to min. Ja ciągałem 3m U912 ale to juz dla niego za dużo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paktofonikas 0 Napisano 16 Listopada 2008 Ja ciagam 16245 3m Kosa ale to za malo. 3m to gdzies tak do golej szostki. A 2,6 to mysle ze z 80-90 kucy. Duzo zalezy od gleby na jakiej ma smigac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aras DSL 0 Napisano 17 Listopada 2008 ja mam 2,6 na 7 łapach i 1014 ciagam go na "dwójce", a 912 na "jedynce". moim zdaniem 2,6 idealny do ciagnika ok 80KM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesior90 0 Napisano 24 Listopada 2008 ja mam pronara 1025A i kultywator ścierniskowy kongskilde 13 zębów(3 metry)+ 3 brony 16-stki i lata w tym bez problemu...spalanie ok 6,5litra/ha i w godzine robię ok 3 ha...i robutka ladnie zrobona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darek1972 0 Napisano 25 Listopada 2008 Używa ktoś Aresa TL na ścierniska jak się sprawuje? Gdzie wogóle mocuje się obciążniki? bo sprzedawca nie potrafił tego powiedzieć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaworaski 0 Napisano 25 Listopada 2008 ja np swoim MF3065 ciągalem mandam na 7łap talerze i rurowy wał na 3 i 4 klasie po pszenicy na 7cm, i spokojnie sobie radził Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilamarczykowska 0 Napisano 27 Listopada 2008 panowie powiedzcie mi jak sobie poradzi 115 konny ciągnik z agregatem kos uni o szer 3m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaworaski 0 Napisano 28 Listopada 2008 115 koni to juz jest zapas na ten agregat, i nawet na zeschnietej glebie w dobrej klasie, da sobie rade z tym obciążeniem pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paktofonikas 0 Napisano 28 Listopada 2008 Na zeschnietej glebie to moze nie byc zapas na zechnieta glebe dobrej klasy. Moze pojdzie ale watpie zczy z odpowiednia predkoscia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sylw 0 Napisano 28 Listopada 2008 Witam! Panowie, może któryś z Was użytkuje agregat uprawowo-siewny 2,70 m firmy "Henryk z Lublina"? Jeżeli tak, to proszę o opinie na temat tej maszyny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaworaski 0 Napisano 29 Listopada 2008 hmm, no ja mieszkam miedzy wrzesnia a gnieznem, wiec mozesz sprawdzic kolego sobie w necie mape opadow, ze u nas jak pada to swieto, wiec wiem co to zeschnieta gleba aż nadto...np nowe dłuta nalemiesze przy kvernelandzie starczaja na 2hektary a wiem bo u mnie pracuja takimi ursusami typu1224, w 3metrach i daja rade 2 a nikt przeciez nie goli na 20 cm w ziemi pozdrowka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 13 Grudnia 2008 ja mysle ze do 120 km 2,7 m 7 lap to full, na ciezkiej glinie trzeba 4 terenowa smigac, a to juz nie predkosc, lepiej szybciej jechac z mniejszym niz wyciskac wszystko co sie da z 3m. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaworaski 0 Napisano 17 Grudnia 2008 nie no w tym przypadku sie zgodze jak glina to owszem. każdy musi sam przemyśleć co i jakie zda u niego egzamin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kriss38 0 Napisano 19 Grudnia 2008 Panowie co jest lepsze agregat ścierniskowy czy talerzówka do mojego pronara 1025a ziemia 3i4 klasa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaworaski 0 Napisano 19 Grudnia 2008 jesłi masz kukurydze w płodozmianie, to polecałbym Ci talerzowke, potnie sciernisko na drobno, i szybko "badyle" że tak to naazwe sie rozkladaja, a jak same zbożą to może być "gruber" moim zdaniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aras DSL 0 Napisano 19 Grudnia 2008 Zdania bedą podzielone, raczej każdy swoje bedzie chwalił. Ja mam grubera i jestem zadowolony, uprawiam nim dodatkowo pod ziemniaki i czasami po ziemniakach pod pszenice. A kultywator sprzedałem bo okazal sie niepotrzebny. Moim zdaniem gruberowanie ogranicza rozwój perzu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 19 Grudnia 2008 jak zbierasz słomę to gruber jak zostawiasz talerzówka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach