suchodolak 0 Napisano 24 Lipca 2007 Co powinienem mieć w samochodzie do 3,5 t i czy potrzebny jest tachograf do samochodu który fabrycznie nie posiada tacho a ciągnie przyczepe 2 osiowa 2 t.I czy przyczepy rolnicze powinny posiadać żółte tablice informujące o długości pojazdu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robern 0 Napisano 24 Lipca 2007 Uczysz się czy kupiłeś prawko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
suchodolak 0 Napisano 25 Lipca 2007 Prawko to ja od dawna mam, ale jak wiesz to napisz, z tego, co wiem na innych prawach jest rolnik,nie mam firmy przewozowej i nie zatrudniam ludzi, którzy by mi dostarczali pewne informacje prawne . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kissmy... 0 Napisano 25 Lipca 2007 słyszałem kiedyś o przypadku , w którym to zatrzymany został kierowca zestawu złożonego z samochodu dostawczego do 3,5 tony z przyczepą (masa rzeczywista zestawu wynosiła ok 5 ton) i wykonywał on usługo transportowe ITD przyczepiło się do braku tachografu, prawa jazdy kategorii C+E tudzież C1+E oraz jeszcze do kilku spraw Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
suchodolak 0 Napisano 26 Lipca 2007 no wlasnie ciekawi mnie to jak to sie ma w przypadku rolnika gdy rolnik przewozi swoj towarek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robern 0 Napisano 26 Lipca 2007 Szczerze mówiąc nie mam pojęcia, ale mając odpowiednią kategorię nie możesz przekraczać jej uprawnień. Do tego z pewnością ITD się przyczepi (czyli do przyczepy ). Najlepiej jak zobaczysz na poboczu tych miłych panów podjedź i się spytaj u źródła. Powinni wytłumaczyć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paweł74 0 Napisano 16 Września 2007 Co powinienem mieć w samochodzie do 3,5 t i czy potrzebny jest tachograf do samochodu który fabrycznie nie posiada tacho a ciągnie przyczepe 2 osiowa 2 t.I czy przyczepy rolnicze powinny posiadać żółte tablice informujące o długości pojazdu. w tym przypadku tacho odpada a na przyczepe to musisz mieć kat b+ea tablice to nie wiem ale jak jusz to prostokątne jak robiłem prawko to przyczepa za ciężarówką musi meć ale nie wiem jak to jest z przyczepą rolniczą hyba trzeda bo jest przyczepą . bo te tablice to informują jak jest prostokątny kształt tego pomarańzowego odblasku to znaczy ze przyczepa, a jak skośne poprzeczne pomarańczowe paski to znaczy ze jedzi ciężarówka. raczej trzeba mieć inspektorki mogą cię czepiać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paweł74 0 Napisano 16 Września 2007 jusz=już -kurde za szybko pisałem sorry za błąd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
suchodolak 0 Napisano 17 Września 2007 dzieki za informacje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
suchodolak 0 Napisano 29 Września 2007 przeczytalem w gazecie ze jezeli przewozi sie towarek nie zarobkowo o masie calkowitej przekraczajacej 3,5 t to winietka nie jest potrzebna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robern 0 Napisano 2 Października 2007 Na przyczepie rolniczej za ciągnikiem powinien być trójkąt "rolniczy"! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman bbb 0 Napisano 23 Października 2008 Witem Zamieżam kupić stara, prawojazdy mam 11 lat wiec ndużo sie zmieniło, z tego co przeczytałem nie musze miec tacho ale jezeli jest to musze go wymontowac (zamienic na zwykły licznik) czy moge jezdzic bez legalizacji. i njeszcze jedno pytanko czy musze miec jakies dodatkowe kwalifikacje np kurs na przewóz żeczy, czy jakies zaswiadczenie z kąs że to samochód rolnika. Dodam ze ITD to mnie nie zatrzyma bo bede jezdzil tylko po okolicy, ale chodzi mi o drogówke. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 23 Października 2008 tacho musisz mieć a kartki w nim jako rolnik nie dziwny kraj ta polska Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman bbb 0 Napisano 23 Października 2008 Tacho musi miec legalizacje? i czy potrzebne sa jeszcze jakies zaswiadcznia? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach