Skocz do zawartości
leonzawodowiec

Na kogo będziecie głosować ?

Rekomendowane odpowiedzi

bez wiekszosci to tylko klutnie beda glosojcie na PIS

PO chce koalicji ale z lid a tam nie ma nikogo ciekawego sami wyjadacze stare co nic dobrego dla Polski nie wniesli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tyle sie bedzie dzialo ze sie beda w koalicji klocic kolejne stolki obsadzac(jak nie to odejdziemy z koalicji)i bede kolejne wybory.w poprzednich wyborach mialem nadzieje na koalicje z PO i uwazam ze to by bylo najlepsze.wystarczy zeby jedni i drudzy troche ustapili.a oni gorzej jak dzieci w piaskownicy.a Kalinowski powiedzial ze za5000 to on poslem nie bedzie bo by ciezko mial za to wyzyc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
.a Kalinowski powiedzial ze za5000 to on poslem nie bedzie bo by ciezko mial za to wyzyc.

no i racja, dobry "majster" tyle wyciągnie ja jestem za tym żeby politykom podnieść pensje. W końcu ludzie inteligętni i wykształceni powinni zarabiać dobrze a nie tyle że "łykają" łapówke 10 tyś. przy okazji zrobić odsiew i tych bez wykształcenia odstawić. bo teraz to jest parodia, do negocjacji z UE jadą ludzie nieznający języka obcego i do tego pierwszy raz są poza granicą kraju... normalnie dno i metr mułu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciezko wyzyc za 5000?a co ma powiedziec ktos kto zyje za800?a myslisz ze jak bedzie mial wiecej to lapowek nie bedzie bral?akurat.a ja jestem za tym zeby im dac z5000 a komu nie pasuje to wynocha.i zmniejszyc liczbe darmozjadow.a jak ktos nic nie robi tylko siedzi cicho przez cala kadencje to won.i oczywiscie immunitet zlikwidowac.niech sie boja i wiedza ze nie sa bezkarni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiedziałem że w sejmie jest wypłata co dwa tygodnie, bo poseł zarabia około 10 tysięcy miesięcznie plus drugie tyle na biura poselskie. Ja akurat nie uważam że to są olbrzymie pieniądze, ale małe z pewnością też nie jak uważa imć Kalinowski.

mialem nadzieje na koalicje z PO i uwazam ze to by bylo najlepsze.wystarczy zeby jedni i drudzy troche ustapili.a oni gorzej jak dzieci w piaskownicy
Ja uważam że winna temu była PO, jeśli po obecnych wyborach - gdy PO wygra - zaproponują takie warunki PiS-owi jak oni mieli 2 lata temu to odszczekam to co napisałem

Co do dzisiejszej debaty to wygrali kibile na widowni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ciezko wyzyc za 5000?a co ma powiedziec ktos kto zyje za800?a myslisz ze jak bedzie mial wiecej to lapowek nie bedzie bral?akurat.a ja jestem za tym zeby im dac z5000 a komu nie pasuje to wynocha.i zmniejszyc liczbe darmozjadow.a jak ktos nic nie robi tylko siedzi cicho przez cala kadencje to won.i oczywiscie immunitet zlikwidowac.niech sie boja i wiedza ze nie sa bezkarni.

i wszyscy ludzie którzy mieli jakieś ambicje do godnego życia, dobre wykształcenie i otwarty umysł posłuchali takich jak ty i wyjechali z kraju. Człowiek "opierający" się o betoniarke zarabia 2 tys a czołwiek który ma rządzić państwem wg. ciebie ma zarabiać 5 tyś?? no to gratuluje, ale ja polityke wolałbym oglądać na TVN 24 a nie na HBO COMEDY. Za takie pieniądze jak ty oferujesz to raczej lepszego polityka jak Beger czy Kurski się nie spodziewaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętam jak dla dobra rolników minister rolnictwa z PSL sprowadził zzagranicy kilka milionów ton zboża i to po cenach ponad 2 razy wyższych niż były pół roku wcześniej, ale od polskiego chłopa kupić już zboża wcześniej nie chciano. To przecież Kalinowski zamienił dopłaty do zwierząt na dopłaty do hektara w wyniku czego każdy hodowca stracił, a zyskali tylko obszarnicy nieroby.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to dobra niech zarabiaja te 12000 ale NIECH COS ROBIA. jest powiedzenie ze jaka praca taka placa a tu tak:siedza w sejmie spia lub gazety czytaja immunitet ich chroni jezdza po pijanemu nie maja aut a za paliwo kase biora kombinuja z biurami poselskimi byle posel samolotem lata a jak cos uchwala to sie bublem prawnym okazuj. i jest fajnie.no i w resteuracji w sejmie wóde pija.a w ktorej robocie mozna pic???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jakich tam macie ekspertow?moze jedynie ziobro a reszta jest jak beger itp.a czemu tak sie pchaja do koryta?bo ciezka kase biora za nic.do tego stopnia ze oplaca im sie glosy kupowac za 3 zlote

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla tego niedługo musimy podjąć odpowiednią decyzje, taką która skończy z tym co się dzieje teraz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego ty masz jakiegoś posłą w rodzinie że byś im wiecej dał a nie 12 tyś na miesiąc+13.

Podm ci przykład wyczytany z gazety "Angora" Poseł LPR Bosak znany z "Tańca z Gwiazdami" wydał już na taksówkę ponad 1500 zł na dojazd na terningi. Każe sobie wystawiać faktury i koszty ma mu zwrócić państwo. Mimo że zarabia 10 na miesiac+ drugie tyle na biuro poselskie. A za każdy odcinek również 10 tyś zł z TVNu. i my mamu mu zwracać kase za dojazd na trening. A kto jemu kazał brać tam udział ?? Bedąc u "Wojewódzkiego" pokazał że nic nie reprezentuje. Więc ogólnie 0 dla niego.

Albo nalezysz kolego to łatwowiernych i wysyłasz na niego smsy ?? Pozatym TVN sam pokazał ze te smsy to wielki pic na wode, a nawet Ryszard Kalisz wysyłał smsy. Hehehe Boże kto nas reprezentuje. A najgorsze jest to że wszyscy z jednego kija są i tyle samo warci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi mi o to że za niewielkie pieniądze, ludzie którzy mogli by rzeczywiscie coś zrobić dla kraju nie bedą pracować bo z ich mozliwościami stać ich na lepsze zajęcie. zostali tylko ci ,którzy niczego nie potrafią, więc zajeli się "polityką". Ale czuje że to się tak szybko nie zmieni, przynajmniej do póki najwiecej bedzą mówic ci którzy mają najmniej do powiedzenia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozwólcie, ze się wtrącą do kwestii zarobków posłów. Osobiście, nie miałbym nic przeciwko, zeby poseł zarabiał nawet 30tys. zł. Ale pod warunkiem, że będzie osobą kompetentną, uczciwą i sumiennie wypełniającą swoje obowiązki. Natoamiast patrząc na obecną prace posłów to uważam, ze złamany grosz im się nie należy. Wystarczy popatrzeć na obrady sejmu: jeden poseł gada coś od rzeczy na mównicy, dwóch mu bezczelnie przerywa, kilkudziesiąciu albo czyta gazetę, albo kimają w ławach poselskich po upojnej nocy i dodatkowo jedna posłanka uczy się do matury

No i nie wspomnę o jednym "kandyacie" na parlamentarzystę, który na każdym spotkaniu z wyborcami jest nawalony w 3 d...y Ciekawy objaw szacunku wobec elektoratu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panie Zetor niestety fakty pozwalają wątpić w profesionalizm Pana Ziobro:

- Pan Henryk S. mu nawiał ... nieudolność

- Edward M. – dokumenty przedstawione do ekstradycji były beznadziejnie przygotowane – sędzia ze stanów więc go nie wydał (no chyba że tam też jest układ) - PORAŻKA

- Pan Krauze – Nikt mu ostatecznie nie postawił żadnego zarzutu – a Sąd Nawyższy wytknął wadliwe prowadzenie postępowania – PORAŻKA do kwadratu

- Ustawa o zawodach prawniczych – Trybunał stwierdził jej niezgodność (podał w których punktach) z Konstytucją dając cały rok na jej poprawę – niestety Pań Ziobro był tak zajety innymi sprawami że jej niepoprawił – NIEODPOWIEDZIALNOŚĆ I NIEUDOLNOŚĆ

- Zatrzymanie Barbary B. – nieprofesionalizam i nieudolność

- Prowokacja w Ministerstwie Rolnictwa - MEGANIEUDOLNOŚĆ

- Obniżenie taksy notrialnej – okazuje się że w ustawie są błędy w stawkach (w wyliczeniach) – i najprawdopodobniej jej przyjęcie w obecenej formie nie jest możliwe – nieznajomość mnożenia na poziomie 4 klasy i nieudolność ...

Przykłady jego nieudolności można mnożyć w nieskończoność – tylko jakoś sukcesów brak ... tylko gadanie, gadanie i bezpodstwane okarżanie – jest też próba przejęcia niezawisłych sądów oraz wydawanie wyroków zamiast sądu ... nie wiem od czego ma to być ekspert ale na pewno nie od prawa ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jest też próba przejęcia niezawisłych sądów
Od kogo niezawisłych, czy naprawdę masz ludzi za idiotów że uwierzą w niezawisłość . Nie pamiętasz o sprawie sędziego Wilkanowskiego gdy środowisko go broniło do końca, czy też wyroku Sądu Najwyższego w sprawie lustracji Jurczyka, gdy sąd wydał wyrok w ogóle obok ustawy i nielogiczny

Pamiętam jak kiedyś J.Olszewski i mec. Wende - więc ludzie akurat znający bardzo dobrze to środowisko zgodnie stwierdzili że na początku lat 90-tych środowisko sędziowskie doskonale się oczyściło ale z ludzi uczciwych nie podlegających naciskom. Po prostu za komuny nie przydzielano im niektórych spraw

Czy można poważnie traktować Trybunał Konstytucyjny gdy uwalając ustawę kieruje się "państwem prawa" i "sprawiedliwością społeczną" których definicje są tak rozwlekłe że można przypiać do tego wszystko. Gdy były Prezes TK Zoll publicznie mówi że ustawa może nie jest sprzeczna z Konstytucją, ale jest sprzeczna z jej duchem Gdy TK mówi że są w Polsce nadludzie którzy absolutnie są ponad prawem.

Zatrzymanie Barbary B. – nieprofesionalizam i nieudolność

Całkowicie się zgadzam, ale jakie byłoby wycie gdyby zachowali się profesjonalnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z zimnej kalkulacji będę glosował na PSL choć nie jestem ich zwolennikiem /często uprawiają prostytucję polityczną/ ,ale dziś zachowują się poprawnie i głosując na nich pozbawiam szans wejscia do sejmu samoobrony. I zakładam koalicję PO+psl lub PiS+PSL. Jestem zwolennikiem rządu PO+ PSL,albo samego PO ,na pewno nie chciałbym oglądać Leppera i jego świty w sejmie bo szkoda moich i Waszych pieniędzy no i wątroba będzie zdrowsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak by partia kobiet sie troche bardziej rozprzeszczeniła i zareklamowała to pewnie by weszła do sejmu z jakims małym poparciem. Maja również w programie kilka dobrych punktów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Partia Kobiet uprawia najbardziej męski szowinizm jaki widziałam, promuja kobiety, a zniżają się do jak najbardziej męskiego punktu widzenia, przynajmniej takie odniosłam wrażenie oglądając ich reklamy,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...