slawekm 0 Napisano 9 Czerwca 2009 Wydzierżawie grunt pod budowe wiatraka/narazie jednego.Chce zaznaczyć że do okoła naszej wsi jak pamietam bylo 6 wiatrakow ktore w dawnych czasach mełły zboze jak nie bylo elektrycznosci. Pochodze z podlasia. Posiadam 3,5 ha ziemi. Zainteresowanych prosze o kontakt pod numerem 728289240. Niech ktos mi wytłumaczy, firmy obiecuja duze sumy za dzierzawe a w praktyce rolnicy otrzymuja okolo 1000 zl. Dlaczego jest taka duza roznica? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PawelRyt 0 Napisano 26 Października 2009 Działka rolna 1,84 ha, strefa najlepszych wiatrów w Polsce.Województwo zachodniopomorskie, powiat Sławno, gmina Postomino. Kilka kilometrów od morza, kilkaset metrów od zabudowań, mam poświadczenie, że w planie zagospodarowania przestrzennego działka jest przeznaczona pod elektrownię wiatrową. Sprzedaż, dzierżawa, wynajem. Proszę tylko o poważne propozycje via e-mail. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artekg 0 Napisano 3 Grudnia 2009 wydzierżawie działkę 6 ha pod wiatrak w dobrym punkcie, południe mazowsza tel 508245799 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andawkrys 0 Napisano 14 Grudnia 2009 ja też chętnie bym wydzierżawiła grunt pod wiatraki,gmina Szypliszki,woj.podlaskie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grandenergy 0 Napisano 27 Grudnia 2009 Szanowni Państwo. Nasza spółka poszukuje rozległych terenów pod budowę Elektrowni Wiatrowych firm Vestas,Enercon,Windpower,GE... Działki najlepiej na terenach Województwa Lubelskiego, Małopolskiego oraz Podkarpackiego.. "PGE Rzeszów/Zamość"Tylko ten zakład ma jeszcze wolne moce przyłączeniowe...Działki muszą być oddalone min. 300-500m od zabudowań, Sam wiatrak zajmuje powierzchnię tylko 3 arów, także dalsza uprawa działki powinna być bezproblemowa.Proponujemy bardzo dobre warunki dzierżawy... Wszelkie zapytania ofertowe proszę przesyłać na grandenergy@o2.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrg 0 Napisano 3 Stycznia 2010 WitamJestem zainteresowany wydzierżawieniem ok. 70 ha ziemi na budowę elektrowni wiatrowej. Ziemia jest w jednym kawałku woj. łodzkie, powiat brzeziński. Kontakt: poosiny@2p.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrg 0 Napisano 3 Stycznia 2010 Niestety żle podałem adres emeil, prawidłowy to: poosiny@wp.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lzp 0 Napisano 3 Stycznia 2010 Mam kilka działek potencjalnie pod elektrownię w woj. łódzkim, powiat pajęczański. Kontakt: lzp@gazeta.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
5h100 0 Napisano 5 Stycznia 2010 Posiadam 2,5- 6,5 ha działkę rolną (grunty orne) na wyżynie w której w poblizu znajduje się linia wysokiego napięcia. Teren ten jest położony w woj łódzkim powiat pajeczno. Jeżeli są zainteresowani państwo moge podesłać foto tej ziemi.pozdrawiamMichał Kowalczyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateusz Kociszewski 0 Napisano 6 Stycznia 2010 chciałbym sie z panem skontaktowac jak by pan mógł podac numer tel na moja emaila enerton@interia.eu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcinwilk123 0 Napisano 19 Stycznia 2010 Mam kilka działek potencjalnie pod elektrownię w woj. kuj-pom, powiat brodnica. Kontakt: marcinwilk123@interia.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiekt 0 Napisano 22 Stycznia 2010 Wydzierżawie grunty pod budowę wiatraka. Powiat pajęczański woj. łódzkie. tel.785517503 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawekm 0 Napisano 24 Stycznia 2010 Witam, nazywam się Marek Klonowski. Obecnie pracuje dla firmy WindProspect. Firma realizuje parki wiatrowe w Anglii, Irlandii, Kanadzie, Australii, Nowej Zelandii i w Polsce. Jeśli wydaje Ci się ze masz dobry teren pod elektrownie wiatrowe (400 - 500 metrów do najbliższych budynków mieszkalnych, najlepiej duży odsłonięty teren), napisz do nas. marek.klonowski[malpa]windprospect.pl Jesteśmy w stanie zapłacić nawet do 5000 euro rocznie za jeden wiatrak na twoim polu (wiatraki musza być od siebie także oddalone o około 350 do 500m, ale jeśli zmieści się ich 10 możesz dostawać od nas przez najbliższe 30 lat nawet 50tys euro rocznie co daje około 15tyś złotych miesięcznie !!!) . Na wszystkie pytania chętnie odpowiem. pozdrawiam. Marek p.s. do tego oczywiście twoja ziemia nadal nadaje się pod uprawę (wiatraki zajmują około 1% powierzchni) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cycus1987 0 Napisano 30 Stycznia 2010 Witam poszukuje inwestora na budowe wiatrakow , posiadam duzo gruntow w gm. Okonek . polnocna wielkopolska , telefon 067 266 0 166 lub email cycus1987@tlen.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zetes 0 Napisano 2 Kwietnia 2010 Czy ktoś zainteresował by sie działką pod budowę EW w powiecie kutnowskim gmina Krośniewice.Odległośc od zabudowan 325m.sila wiatru 6m/sek.chropowatośc terenu 1,5. wzniesienie 125m/npm.linia średniego napięcia 50m. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 2 Kwietnia 2010 z tego co się orientuje to musi być min 500m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiolka 0 Napisano 5 Maja 2010 Wydzierżawię 8ha gruntów rolnych na elektrownie wiatrową w gminie Kowiesy, powiat skierniewicki, województwo łódzkie. Kontakt wiola_bie@wp.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AdamP 0 Napisano 5 Czerwca 2010 Jeśli jest ktoś zainteresowany terenami pod elektrownie wiatrową proszę o kontakt -adambzowki53@interia.eu.Działka ma ok.2 h.bez żadnych zabudowań(najbliższe około 500 m)w całkowicie odkrytym ,płaskim terenie a do tego bardzo wietrznym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morecus 0 Napisano 10 Lipca 2010 Witam - ostatnim czasem dowiadywalem sie sporo o wiatrakach - wiem ze zmienily sie przepisy dotowania tych inwestycji przez UE. Mam pytanie do osob chcacych podzielic sie swoja juz nabyta wiedza. Mianowicie z jakiego Banku mozna uzyskac kredyt pod budowe wiatraka? Nie mowie tu o bankach komercyjnych ktore rzadaja 7-9%. Zastanawialem sie nad Bankiem Ochrony Srodowiska lecz kiedys udzielal on podobno tylko 500 000 zl pozyczki. Jestem zainteresowany postawieniem silowni wiatrowej o mocy 1,62 MW lub 2 MW w woj lodzkim. Koszt takiej inwestycji to okolo 9 mln zlotych. Jesli ktos bylby tak mily i mogl by podzielic sie swoja wiedza - bardzo prosze o kontakt. Ktory bank pozycza takie pieniadze na taka inwestycje przy zalozeniu ze gwarantem kredytu jest sama silownia wiatrowa i procentowe dotacje UE. prosze o kontakt: boneshade@op.pl Wszystkim posiadajacym faktyczna wiedze badz chocby jakies przeslanki serdecznie dziekuje za udostepnienie wiedzy;) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mozynek 0 Napisano 3 Sierpnia 2010 Mam dzialke 20 ha rolna woj. mazowieckie, powiat sierpiecki. Jestem zainteresowany postawieniem tam wiatraków. Prosze o kontakt zainteresowanych. lukasz.zlotkowski@gmail.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piorun 0 Napisano 3 Sierpnia 2010 ja sie ostatnio spotkalem z kims, kto sie niezle na takim interesie przejechal, a troche kasy na to wylozyl, przy czym slowo troche, to nie jest za bardzo odpowiednie chyba. w kazdym razie tak mu eko-energia wybudowala wiatraki, ze do tej pory nie chodza, a rata leasingu placona byc musi. niby gruba kasa i wydawac sie moze, ze przy takich inwestycjach bledow byc nie powinno, ale niestety sa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szymonwc 0 Napisano 5 Września 2010 Posiadam grunty rolne 8 ha w jednym kawałku w pobliżu przebiega linia wysokiego napięcia. Na terenie tym występują bardzo dobre warunki wietrzne, dojazd do gruntów zarówno z drogi asfaltowej jak i gruntowej. Najbliższe zabudowania znajdują się w odległości ponad 500 metrów. Grunty znajdują się w woj Lubelskim (lokalizacja dawne woj. Zamojskie) powiat Tomaszów Lubelski, gmina Jarczów. W razie zainteresowania proszę o kontakt na adres mailowy szymon.cwik@vp.pl lub nr. tel. 602522368 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sylwia Wocial 0 Napisano 8 Października 2010 MAM DO ZAOFEROWANIA GRUNTY ROLNE O POW.3 HA W JEDNYM KAWAŁKU POD EW, SPEŁNIAJĄ PODANE WARUNKI. WOJ.MAZOWIECKIE. ZAINTERESOWANYCH PROSZĘ O KONTAKT TEL.662 890 876. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STAF58 0 Napisano 20 Października 2010 Witam również chętnie wydzierżawię ziemie pod wiatrak .Przez działkę przebiega linia wysokiego napięcia ,w promieniu 15km powstały 3 wiatraki .Powiat nowomiejski -warm-maz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STAF58 0 Napisano 20 Października 2010 Witam również chętnie wydzierżawię ziemie pod wiatrak .Przez działkę przebiega linia wysokiego napięcia ,w promieniu 15km powstały 3 wiatraki .Powiat nowomiejski -warm-maz .Tylko poważne propozycje staf58@wp.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach