korsarz 0 Napisano 9 Kwietnia 2011 Ile tego basagramu chcesz prysnąć l tam chyba zalecają 3l na ha a u nas litr kosztuje 100zł kolega z PPR podpowiedział mi że można pryskać afalonem lub sompem co o tym sądzisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
men2face 0 Napisano 9 Kwietnia 2011 zalezy od pola tzn chwastów.ja pryskałem butoxone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Camry 0 Napisano 14 Maja 2011 dziś zasiałem groch pastewny ,miała byc pszenica ozima ale marnie przezimowała myślałem że coś się zbierze ale chyba venzar ją dobijał ,także wyszło jak wyszło chyba nie za późno ,co do pryskania : ładuję w niego afalon +comand,teraz na jednej dziełce załaduję afalon i jakiś odpowiednik stompu(panida ,itp.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomet 0 Napisano 4 Lipca 2011 Witam czy groch pastewny (peluszka) Desykujecie czy nie jak tak to czym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomet 0 Napisano 31 Lipca 2011 Witam to na tym forum nikt nie sieje grochu pastewnego (peluszki) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 1 Sierpnia 2011 Witam.Ja pryskałem coś z Glifosatów,ale to głównie na spalenie chwastów i ewentualnie gdzieś jakiś zielony się trafił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
viceroy 0 Napisano 14 Stycznia 2012 Ja groch czy peluchę w czystym siewie pryskam po siewie 5lPanidy//ha. Efekt nie kiepski i za 100zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 17 Stycznia 2012 afalon w dawce 2 l na ha tez dobrze dziala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek200 0 Napisano 3 Lutego 2012 2l na ha? Nie pali roslin? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 4 Lutego 2012 przy dawce 2 l moga wystapic przypalenia jesli jest duza wilgoc.mozna zejsc do 1.5 jesli masz obawy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pietruszka-rdza 0 Napisano 29 Grudnia 2012 czy ktoś stosował do grochu środki ochrony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel.mat33 0 Napisano 30 Października 2014 Czy groch bardzo jest narażony na ataki szkodników? _______________ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ross1 0 Napisano 17 Marca 2015 Panowie cz siejecie już groch? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lanz buldog 0 Napisano 17 Marca 2015 Groch siejesz jak tylko warunki wilgotnościowe pozwalają wjechac w pole. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zuzanna_em 0 Napisano 1 Kwietnia 2015 No to myślę, że z grochem niedługo będzie można wchodzić. Jak u Was to wyglada? Sadzicie tylko groch czy też inne strączkowe? Z mężem zastanawiamy się nad wejściem w uprawę lnu, bo jest dopuszczony do odstępstwa rolnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lanz buldog 0 Napisano 2 Kwietnia 2015 Szanowna koleżanko, grochu się nie sadzi tylko sieje . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kissmy... 0 Napisano 2 Kwietnia 2015 nie dostrzegam przeszkód, aby groch zasadzić;] pytanie brzmi co odstępstwo ma do rzeczy, AN reklamuje się w ten wyszukany sposób? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gregorfik 0 Napisano 3 Kwietnia 2015 Czym pryskacie groch. Chodzi mi o stanowiska w których rzepak będzie sporym problemem. Stosował ktoś Butoxone M solo? a moze z basagranem 1,5l + 1l butoxone M? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kissmy... 0 Napisano 4 Kwietnia 2015 ja w zeszłym sezonie stosowałem butoxone, oczywiście przepuszcza przytulię, ale z rzepakami nie było problemu - raczej ze względu na suszę, ciekaw jestem jak na butoxone zareagują inne bobowate (łubin soczewica), macie jakieś doświadczenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gregorfik 0 Napisano 4 Kwietnia 2015 ja w zeszłym sezonie stosowałem butoxone, oczywiście przepuszcza przytulię, ale z rzepakami nie było problemu - raczej ze względu na suszę, ciekaw jestem jak na butoxone zareagują inne bobowate (łubin soczewica), macie jakieś doświadczenia? Jaka dawka i jaka faza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kissmy... 0 Napisano 8 Kwietnia 2015 4 litry, zabieg troszeczkę spóźniony było już kilka wąsów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ross1 0 Napisano 9 Czerwca 2015 Panowie napiszcie jaką zastosować ochronę fungicydową w grochu w miarę tanią a skuteczną, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CHUDY 0 Napisano 14 Czerwca 2015 witam. kiedy pryska się groch od robaka i kiedy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CHUDY 0 Napisano 14 Czerwca 2015 i czym oczywiście Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zieluch111 0 Napisano 14 Czerwca 2015 na początku kwitnienia i pod koniec czyli już a czym środków jest sporo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach