kalisk 0 Napisano 15 Kwietnia 2008 ja kupiłem juz troche podciągnietego w latach ursusa. Dla mnie punktem odniesienia byla trzydziestka i 360 więc mój nowy 1002 daje mi więcej komfortu . dość szczelna kabina nie rzuca. wiadomo nowe ciagniki oferuja durzo wiecej ale osobom które miały 30 czy tez 60 to juz cos powyrzej c385 da więcej komfortu. pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbar 0 Napisano 15 Kwietnia 2008 ja kupiłem juz troche podciągnietego w latach ursusa. Dla mnie punktem odniesienia byla trzydziestka i 360 więc mój nowy 1002 daje mi więcej komfortu . dość szczelna kabina nie rzuca. wiadomo nowe ciagniki oferuja durzo wiecej ale osobom które miały 30 czy tez 60 to juz cos powyrzej c385 da więcej komfortu. pozdrawiam.w ostanim farmerze pisza o uzytkowaniu ciągnikow, jak sie sprwauja w praktyce i jeden gosciu przesiadł sie z 60 na JD 6320 podajze z klimą to dopiero jest kontrast Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kalisk 0 Napisano 20 Kwietnia 2008 zgadzam się ale poprwae stanu mozna zauwarzyć juz przy takiej zmianie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Izydor 0 Napisano 3 Września 2008 W C-360 z okrągłą kabiną jeżdzi sie na obrotach do 1600 nie z oszczędności lub że sie ma duzo wolnego czasu. Niee poprostu powyżej 1600 kabina wpada w rezonans. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hospes 0 Napisano 3 Września 2008 przesiadka z c-330 do JD 2030 luxus ogzewanie cisza nie mam potem drgawek w rękach od kierownicy i oscisków . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin82 0 Napisano 3 Września 2008 W C-360 z okrągłą kabiną jeżdzi sie na obrotach do 1600 nie z oszczędności lub że sie ma duzo wolnego czasu. Niee poprostu powyżej 1600 kabina wpada w rezonans. Ja w takiej kabinie widzę tylko maskę ciągnika i to tylko do połowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Izydor 0 Napisano 4 Września 2008 No racja Marcin82 widoczności jest kiepska a przez małe okienka na wysokości kolana powalajaca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 4 Września 2008 T-25 (słowo zostało usunięte) komfort Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Izydor 0 Napisano 4 Września 2008 Słyszałem ze T25 ma duzo biegów i że bardzo ciężko się kreci kierownicą ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 5 Września 2008 ja wiem czy ma dużo biegów zaledwie 8 do przodu i 6 do tyłu zależy jeszcze od wersji a co do kierownicy to nie jest tak źle z kręceniem gorzej raczej z luzem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
awe 0 Napisano 6 Września 2008 Napewno lepiej jak w C360 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Izydor 0 Napisano 7 Września 2008 Ale w 60 się lekko kreci kierownica ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koseś 0 Napisano 7 Września 2008 w moim c-360 lekko bo mam wspomaganie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 7 Września 2008 Ja mam tradycyjny układ i nie narzekam. Najlepiej siewnik zbożowy jak zasype cały zbożem to prawie jak wspomaganie Najciężej jest kręcić w 4011 na orginalnej kolumnie często już zużytej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koseś 0 Napisano 7 Września 2008 marcin z tym siewnikiem to mi się przypomina jak robiłem prawko na starze bez wspomagania to nasypaliśmy na tył piachu to dopiero było lekko na placyku fajerą kręcić cofając z przyczepą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miccao 0 Napisano 8 Września 2008 Ja mam tradycyjny układ i nie narzekam. Najlepiej siewnik zbożowy jak zasype cały zbożem to prawie jak wspomaganie Najciężej jest kręcić w 4011 na orginalnej kolumnie często już zużytej... Wystarczy systematycznie smarować - ja kręcę jedną ręką nawet w miejscu (a mam założone 110kg obciążenia) - tyle, że gumy mają jedynie śladowe ilosci bieżnika:lol: Co do oryginalnego układu w 40, to tak jak napisał Marcin - nie dość, że ciężko chodził to najczęściej miał takze duże luzy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koseś 0 Napisano 8 Września 2008 miccao widocznie masz dużą krzepę bo zanim założyłem wspomaganie to miałem kierownicę od stara tylko że przednie gumy mam 11,5/15,3 oraz zamontowany tur i wierzmi warto było poświęcić dwa dni roboty na montaż wspomagania i dziwie się że fabrycznie nie montowali wspomagania pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miccao 0 Napisano 8 Września 2008 Z turem to co innego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach