wiesLaw 0 Napisano 22 Maja 2008 modus+artea jak najbardziej.zalezy jaki masz jeczmien i jaka pogoda?proponuje dawki dzielone modusa 0,15l/ha + artea 0,5l/ha. poczekasz zobaczysz jak bedzie wygladal jeczmien i jaka bedzie pogoda.jakby popadywało a stanowisko dobre daj jeszcze raz 0,15+siarczan mg+miedz i masz ziarno jak złoto.Z ile dni powtorzyc drugi zabieg z tym Modusem w dawce 0,15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 22 Maja 2008 A jak cenowo wyglada Axial w porownaniu do Pumy bo cos chyba niezabardzo trzeba dodac wspomagacz to wyjdzie drozej od Pumy tak mi powiedzieli w pewnej firmie handujacej chemiaWspomagacz jest w cenie Axiala 5l axiala + 15 l wspomagacza, takie opakowanie kupiłem. Wychodzi trochę taniej od pumy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
men2face 0 Napisano 22 Maja 2008 modus+artea jak najbardziej.zalezy jaki masz jeczmien i jaka pogoda?proponuje dawki dzielone modusa 0,15l/ha + artea 0,5l/ha. poczekasz zobaczysz jak bedzie wygladal jeczmien i jaka bedzie pogoda.jakby popadywało a stanowisko dobre daj jeszcze raz 0,15+siarczan mg+miedz i masz ziarno jak złoto.Z ile dni powtorzyc drugi zabieg z tym Modusem w dawce 0,15 drugi raz podaje na początku kloszenia(kiedy zaczyna juz widac osci) pierwszy zabieg ładnie usztywni ci dół a drugi skróci dokłosie dzieki czemu dojrzałe kłosy nie beda zwisac do ziemi ci ułatwi ci zbiór i ograniczy straty przy omłocie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek1969 0 Napisano 28 Maja 2008 mam jęczmień koło ziemniaków czy antywylegacz na jęczmień jeśli wiatr zniesie oprysk może zaszkodzić ziemniakom ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbar 0 Napisano 28 Maja 2008 kto jedzie 18.06. na dziesięciolecie firmy Souflet? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Don 0 Napisano 30 Maja 2008 Co to za zmiany na lisciach?Odmiana AnabelKilka dni temu oprysk ARTEA + Bi 58Zmiany nie występują na całym polu tylko w sąsiedztwie do kilkunastu metrów od pola z kukurydzą.http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/92a0e49e8107fd1d.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cea99e6e4bb01f5b.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
men2face 0 Napisano 30 Maja 2008 Co to za zmiany na lisciach?Odmiana AnabelKilka dni temu oprysk ARTEA + Bi 58Zmiany nie występują na całym polu tylko w sąsiedztwie do kilkunastu metrów od pola z kukurydzą.http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/92a0e49e8107fd1d.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cea99e6e4bb01f5b.htmla czym i kiedy pryskałes kuku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Don 0 Napisano 30 Maja 2008 kukrydza sąsiada więc co do jego oprysków nie mam info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojart 0 Napisano 3 Czerwca 2008 witam! byłem dzisiaj na swoim jęczmieniu i zauważyłem jakieś owady na liściach.Czy u kogoś też coś się pojawiło i czym to pryskać.pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gargamel 0 Napisano 3 Czerwca 2008 Pewno skrzypionka.Rano perytroidem i bedzie spokój. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawidlubelskie 0 Napisano 4 Czerwca 2008 dziś oglądałem swój jęczmień jary i stwierdziłem na wierzchnich liściach ródawe plamy które pojawiły się po tym jak pryskałem pumo tam gdzie pumy nie stosowałem jeczmien wporządku czy wspomniany herbicyd mógł wpłynąć na porażenie jęczmienia jakąś chorobą co teraz mam robić ... jakiś fungicyd pomoże jęczmień przed wykłoszeniem , boomper da rade ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaceksie 0 Napisano 8 Czerwca 2008 dziś oglądałem swój jęczmień jary i stwierdziłem na wierzchnich liściach ródawe plamy które pojawiły się po tym jak pryskałem pumo tam gdzie pumy nie stosowałem jeczmien wporządku czy wspomniany herbicyd mógł wpłynąć na porażenie jęczmienia jakąś chorobą co teraz mam robić ... jakiś fungicyd pomoże jęczmień przed wykłoszeniem , boomper da rade ?Ja mam jęczmień nasienny i pryskam pumą co roku jak jest sucho i upały to zawsze liście zrobią się rude i suche ,ale nigdy nie odbijało się to w plonie,nie radził bym pryskać na grzyba przy tych upałach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jowisz 0 Napisano 3 Lipca 2008 Jęczmień ozimy wykoszony, ale wydajność w tym roku marna - 2,6 tony z ha. Ale co sie dziwić jak od połowy maja kropla deszczu nie spadła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek 0 Napisano 3 Lipca 2008 o w morde to susza w całym kraju. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ukasz52 0 Napisano 4 Lipca 2008 no niewiem u mnie niebyło praktycznie tygodnia bez jakiegoś nawet deszczyku..tak samo w okolicach rzeszowa i łańcuta padało tez dosyc ładnie w okolicach gorlic wiec praktycznie na pd -wsch nie było problemów z deszczem marchew moze z raz podlałem( żeby beczke wypróbować) bo nie było potrzeby ogólnjie plony nieźle sie zapowiadają... pozdr.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jowisz 0 Napisano 5 Lipca 2008 Ukasz52 - pomimo tego że mieszkam tylko jakieś 80 km od ciebie na północ, to u mnie naprawdę przez ostatnie 1,5 mies deszczu nie było. Dopiero w piątek popadało. Moja wieś jest chyba jedyna w całej gminie w której jest taka susza, w okolicznych od czasu do czasu padało a na nas jakoś nie mogło trafić. A teraz pewnie będzie tak padać że się będą kombajny topić.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawidlubelskie 0 Napisano 7 Lipca 2008 a jak się ceni jęczmień zimowy u was w okolicy czy ktoś kupuje i po ile u mnie na lubelszczyznie gościu z Wegier sprowadza jęczmień z nowych zbiorów po 67 już z transportem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiciak 0 Napisano 8 Lipca 2008 Dolnośląskie Jęczmień zimowy browar:Danish Malting Group 700za tone minus potraceniaSoufflet to samoAgrolandis 680 ale mniejsze wymaganiaContipasz 700 jak leci (ale to chyba plotka) Jak wiecie więcej to piszcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andrzej-R 0 Napisano 10 Lipca 2008 Mazowieckie. Jęczmień ozimy.Rynek workowany 750 zł/t. bruttoKaszarnia 700 zł/t Netto - potrąceniaPrywatny na pasze 550 zł/t Netto - nie sprawdza parametrówELWAR 550 zł/t Netto - potrącenia Pomimo suszy nieżle sypie. U mnie Lomerit 7t/ha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arturonas 0 Napisano 12 Września 2008 No panowie jak tam po żniwach browarowych u mnie ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaceksie 0 Napisano 30 Września 2008 Panowie jaka u was cena na jęczmień browar na dzisiejszy dzień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bluss1 0 Napisano 23 Listopada 2008 Panowie ile można wołać za jęczmień?,nie sprawdzałem parametrów,ale powiedzmy na paszę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbar 0 Napisano 24 Listopada 2008 posiałem jary jeczmień na poletku 0.5x0.5m dwa tygodnie temu, jestem ciekawy co z tego bedzie... słyszałem ze prowadzone sa eksperymenty z takim siewem w polsce, a we francji sieją juz normalnie podobno... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arturonas 0 Napisano 26 Listopada 2008 Jak bedzie słaba zima to taki jeczmieni daje wspaniały plon ale własinie "zima". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anton 0 Napisano 27 Listopada 2008 witam.mam pytanie . czy ktoś z Was czyścil jeczmien browar. żeby poprawic wyrównanie ziarna. czym to robicie i jakie efekty. za rady z góry dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach