mario98 0 Napisano 25 Kwietnia 2008 tak ja też czekam na ciągniczek z ładowaczem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
masfer5455 0 Napisano 26 Kwietnia 2008 tak sie zastanawiam na ile dobrze robie ale do polowy maja maszyny beda staly w garazu ciekawe co z tego pozwolenia agencji na zakup maszyn przed umuwa wyjdzie? jak ludzie pokupuja a agencja sie (słowo zostało usunięte) odwroci to chyba ich zlinczuja!!!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
godles5 0 Napisano 26 Kwietnia 2008 może nie będzie tak źle - jeśli jeszcze nie odrzucili wniosku( z pewnego źródła wiem,że wystarczyło zapomnieć wpisać nr dowodu,a wniosek lądował w koszu-wcześniej szedł do uzupełnienia ) jest przynajmniej nadzieja he he he(nadzieja ,to matka głupich-mówią -ale jak każda matka,to może ta też kocha swoje dzieci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
masfer5455 0 Napisano 27 Kwietnia 2008 ale ja juz wiem ze moj wniosek przeszedl preselekcje nawet wiem kto mi go obsluguje tylko kwestia czy na dane maszyny zostanie podpisana umowa czy wedlog wytycznych IBMR nie dostane zgodyna zakup z refundacja czy beda takie wytyczne brane pod uwage?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adami6 0 Napisano 28 Kwietnia 2008 Wydaje mi sie ze tak do końca to nigdy nie jest pewne w tej agencji Najpierw przysłali znajomemu że wniosek przeszedl wstepna selekcję a poźniej jak grom z nieba przysłali pismo że może sobie zabierać papiery bo we wniosku brakuje wypełnionej tabeli z informacją o powierzchni działek ewidencyjnych Miał ktos juz taki przypadek? Agencja podpiera sie paragrafem 14.1 rozporzadzenia i wygląda to beznadziejnie. Mozna sie niby odwolać ale co można w odwolaniu napisać, że ta tabela nie była wypełniana Tłumaczenie ze było zbyt mało czasu na wtypełnienie wniosku chociaz sie ma ponad 100 dzialek nie zrobi zadnego wrazenia na Agencji Tak jest w łódzkim OR może w innych województwach do tego inaczej podchodzą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
godles5 0 Napisano 28 Kwietnia 2008 To już wysyłają pisemka,że wniosek przeszedł wstępną selekcję Czyżby z wolna zaczęło się ruszać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariusz_farm 0 Napisano 28 Kwietnia 2008 To już wysyłają pisemka,że wniosek przeszedł wstępną selekcję Czyżby z wolna zaczęło się ruszać zostały jeszcze dwie selekcje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
masfer5455 0 Napisano 28 Kwietnia 2008 jeszcze dwie? a co jeszcze beda sprawdzac procz tego co poprzednia raza w SPO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wianek 0 Napisano 1 Maja 2008 witam tak sie sklada ze dostałem pisemko w ktorym agencja odmawia przyznania pomocy wlaśnie z powodu nie wypełnienia tabelki o działkach ewidęcyjnych. To jakaś paranoja bo podczas składania wniosku pani ktora przyjmowała wniosek nie chciała wypisu z ewidecji gruntow i ksera wniosku obszarowego bo twierdzila ze mają te dane w systemie. Wspomne tylko ze wniosek wypelaniał człowiek który juz robił wnioski na Sapard i SPO oczywiście napisalem odwolanie agencja daje 14 dni na odwołanie a na odpowiedz pewnie poczekam 14 miesiecy nie licze na zbyt wiele. Kto ma znajomości ten ma wniosek pozytywnie rozpatrzony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
masfer5455 0 Napisano 3 Maja 2008 w lodzkim oddziale odlecialo ok 200 wnioskow na ok 1300 zlozonych z 9 listopada a reszta jeszcze troche pokisnie na polkach bo nie ma zatwierdzonych procedor do ich weryfikacji. pozdrawiam wszystkich oczekujacych na rozpatrzenie sam nim jestem.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
masfer5455 0 Napisano 3 Maja 2008 zapomnialem dodac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ukasz52 0 Napisano 3 Maja 2008 powiem tak.. nie liczy sie kto co złożył lecz kto odbierał i kto rozpatruje..każdy chce żyć i jak taki ramzesina rozpatruje co go zawiść rozdziera to trudno.. uwali za brak przecinka a inny zadzwoni i podłoży potrzebny papier... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario98 0 Napisano 3 Maja 2008 Tak jest. I taka sprawiedliwość na tym świecie. Niestety takie czasy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zuzia 0 Napisano 3 Maja 2008 witam tak sie sklada ze dostałem pisemko w ktorym agencja odmawia przyznania pomocy wlaśnie z powodu nie wypełnienia tabelki o działkach ewidęcyjnych. To jakaś paranoja bo podczas składania wniosku pani ktora przyjmowała wniosek nie chciała wypisu z ewidecji gruntow i ksera wniosku obszarowego bo twierdzila ze mają te dane w systemie. Wspomne tylko ze wniosek wypelaniał człowiek który juz robił wnioski na Sapard i SPO oczywiście napisalem odwolanie agencja daje 14 dni na odwołanie a na odpowiedz pewnie poczekam 14 miesiecy nie licze na zbyt wiele. Kto ma znajomości ten ma wniosek pozytywnie rozpatrzony nie mam żadnych znajomości ale mam nadzieje że mój wniosek rozpatrzą pozytywnie. Trochę sam jesteś sobie winien mogłeś odwiedzić ,,szanowną agencje'' i uzupełnić wniosek o brakujące informacje nawiasem mówiąc gdy brakuje tej tabeli, odpisów z ksiąg wieczystych i umów dzierżaw to osoba weryfikująca nie ma co robić bo te rzeczy są właśnie sprawdzane na początku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jankris 0 Napisano 7 Maja 2008 Ruszyło się.http://www.arimr.gov.pl/pliki/1/0/1/t1-3.pdf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
godles5 0 Napisano 7 Maja 2008 ,,Ruszyło się" -to musiało się ruszyć do końca kwietnia -budowa płyt,zbiorników itp.Reszta czeka he he he Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
masfer5455 0 Napisano 7 Maja 2008 i z czego sie cieszysz? ze se szambo zrobisz? obys w nie nie wpadl. ruszy i reszta tylko cierpliwosci tylko z jakim skutkiem czy obsluza nas w godny sposob?... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
godles5 0 Napisano 8 Maja 2008 szambo mam już od dawna-mówiąc ,że reszta czeka ,miałem też siebie na myśli-biorę tylko sprzęt i jeśli będą tak się ślimaczyć ,to do końca roku powoli go wybiorę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
banan10 0 Napisano 13 Czerwca 2008 Jak tak dalej pójdzie z rozpatrywaniem tych wniosków to ich zima zastanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
masfer5455 0 Napisano 14 Czerwca 2008 wedlog ostatnich doniesien koniec czerwca poczatek lipca ruszaja poprawki a w sierpniu planuja pierwsze pieniadze na kontach rolnikow - tak w ostatnia niedziele na jakiejs wystawie mowil sawicki - byla zamiast tygodnia w pr I Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariusz_farm 0 Napisano 17 Czerwca 2008 wedlog ostatnich doniesien koniec czerwca poczatek lipca ruszaja poprawki a w sierpniu planuja pierwsze pieniadze na kontach rolnikow - tak w ostatnia niedziele na jakiejs wystawie mowil sawicki - byla zamiast tygodnia w pr I prawdopodobnie następny nabór wniosków na modernizację to 2009r zamim się podpisze umowe, zrealizuje inwestycje,otrzyma kasę będzie 2010 Ciekawe jakie będą wtedy kolejki jaja sobie robią Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boczek36 0 Napisano 23 Czerwca 2008 susza jaka dotknęła rolników i beznadziejna sytuacja na rynku trzody ostudzi zapał do nie jednej inwestycji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
masfer5455 0 Napisano 24 Czerwca 2008 Parandowski z arimr 18.06 w agrobiznesie na I mowil ze w 2008 juz naboru na modernizacje gosp rolnych nie bedzie bo arimr musi wyrobic sie z obecnym naborem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
masfer5455 0 Napisano 6 Sierpnia 2008 24 LIPCA RUSZA PONOC SPRAWDZANIE WNIOSKOW Z MODERNIZACJI GOSPODARSTW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariusz_farm 0 Napisano 8 Sierpnia 2008 24 LIPCA RUSZA PONOC SPRAWDZANIE WNIOSKOW Z MODERNIZACJI GOSPODARSTW cóż z tego nadal nie ma pełnej akredytacji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach