Stachu 0 Napisano 29 Lipca 2010 żywiec po 4,2 i więcej to...jaja wylęgowe w tym razie po 1zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kurczak 0 Napisano 29 Lipca 2010 I tego Ci Stachu życzę! Sobie zresztą też Napiszcie jak tam ruch w interesie. U nas zainteresowanie się po mału robi , ceny natomiast jeszcze nie idą w górę, ale myślę, że to kwestia dni!Oby tak było! Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stachu 0 Napisano 30 Lipca 2010 ruch jest i to duży rozmawiałem z kierowcami to niby mają full pracy i zamówień na kurczaki, z paszarni kierowca też mówił, że ruch się zrobił tak od tygodnia.cena od 72-80gr do przydomowej hodowli brojler nie ma zejścia.niech się cena ruszy 20sto letnie auto trzeba w końcu wymienić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sasza307 0 Napisano 30 Lipca 2010 żywiec po 4,2 i więcej to...jaja wylęgowe w tym razie po 1zł [/quote puknij się w ten stary łeb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stachu 0 Napisano 31 Lipca 2010 sasza albo inny rusku może odrobiny kultury, pukać to ja mogę panienkę stary to raczej nie jestem i daleko mi do starości...każdy chce godnie żyć... pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jola1 0 Napisano 31 Sierpnia 2010 witam kolegów i koleżanki , na rynku jaja ruszyło się bo podobno w Holandii znowu ptasia grypa i do tego mniejsze wstawienia z II kw. br. , wcześniej wycięte stada starsze , chyba szykuje się poprawa na rynku jaja, ceny jakby trochę w górę na wolnym od 0,74- 0,80 zależnie od wieku stada. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kurczak 0 Napisano 4 Września 2010 witam kolegów i koleżanki , na rynku jaja ruszyło się bo podobno w Holandii znowu ptasia grypa i do tego mniejsze wstawienia z II kw. br. , wcześniej wycięte stada starsze , chyba szykuje się poprawa na rynku jaja, ceny jakby trochę w górę na wolnym od 0,74- 0,80 zależnie od wieku stada. pozdrawiam Potwierdzam, wolny rynek 0,8 +VAT (a myslę, że będzie jeszcze więcej). Duże zainteresowanie jajkiem, w piątek dzwoniły do mnie już 3 wylęgarnie. W tym jedna z drugiego końca Polski.Pozdrawiam i proszę.... pilnujcie cen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kurczak 0 Napisano 4 Września 2010 Jeszcze jedno -- kura nioska reprodukcyjna 2,4-2,5 netto/kg (Zalewo, Uniszki) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamyk 0 Napisano 22 Września 2010 Zbyt stabilny ,ale ceny paszy w górę NR 1 860zł/t netto.A jeszcze jedno służby wet. przymierzają się do wprowadzenia numeracji stad reprodukcyjnych . Chcą nadawać numery na każdy kurnik osobno , nie interesuje ich to , że na kilku kurnikach są te same kury często razem odchowane . Wszystko będzie dobrze , ale doszły mnie słuchy ,że ocena hodowlana przeprowadzana przez KRD ma być zgodna z tą numeracją .Jeśli tak to znowu przyjdzie płacić za coś co nam nic nie daje . Z jednej strony dąży się do dużych stad , a z drugiej strony administracyjnie dzieli się "włos na czworo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kurczak 0 Napisano 22 Września 2010 Kamyk zapomniałeś podać cen ...... Proszę wszystkich repro o podanie cen na kontraktacji i wolnorynkowych. Tylko dzieląc się informacją możemy spowodować wzrost cen. Ja sprzedaję wolny rynek 0,8+vat , czy ktoś ma więcej? proszę pisać --- podniosę PozdrawiamKurczak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stachu 0 Napisano 23 Września 2010 cena max ok 80gr nikt więcej Ci nie da niestetyurzędasy zawsze coś wymyślą tylko kasa kasa..używacie paszociąg roxell kixoo warto przechodzić z pełzakowego? bo już sam nie wiem każdy mówi coś innego.Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamyk 0 Napisano 26 Września 2010 Sorki.. u mnie cena na kontrakcie 73netto bazowa plus 1gr za certyfikat IKB i ,5gr za szczepienie na coli , na wolnym rynku nie sprzedaję .Co do paszociągu mam na odchowie chor-tim z kalibracją , ale nie daje liniowego rozprowadzenia paszy jak oferuje producent. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rysiu Ochucki 0 Napisano 29 Września 2010 1.A cóż to jest Kamyk ten certyfikat IKB?2. 73netto + wart. biologiczna3. PaszociągiUżywam pałzakowego - prostota konstrukcji, po skończonym cyklu demontujesz na części pierwsze, wymoczysz, wymyjesz wydezynfekujesz. Kury mają na co podskakiwać - właściwy odruch przy włażeniu do gniazd i automatycznych i zwykłych. To wg mnie jego zalety w porównaniu do paszociągów spiralnych. No i jest tańszy.Wady:Upierdliwości przy demontażu i ponownym montażu.Zapycha się - jak używasz to wiesz co mam na myśli- trzeba przy karmieniu latać i doglądać, przynajmniej u mnie. Co mnie wqrwia najbardziej- kontuzyjność -poranione łby, wisielce na "grillach" i narożnikach itp. Wydaje mi się że spiralne są mniej pracochłonne (w czasie przerw ) jak i w codziennej obsłudze - chyba nadają się do pracy w automatyce (tzn. pasza idzie sama bez obecności człowieka). Bo w przypadku pełzaka tego sobie nie wyobrażam. Sorki za przydługie wywody. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stachu 0 Napisano 30 Września 2010 głownie pracochłonność, czas podawania paszy no i awaryjność mnie denerwuje co sądzicie o paszociągu z grillem restrykcyjnym http://www.farma.boo.pl/grafa/r5.jpg a może jakiś krążkowy? inwestując w paszociąg zaoszczędziłbym dziennie prawie dwie godziny na czynność związane z wożeniem paszy no i naprawami czyli zawsze parę groszy mniej do zapłacenia pracownikom. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamyk 0 Napisano 3 Października 2010 Certyfikat wprowadził ZWD z tytułu potrzeb swojego kątrachęta . Wydawany przez Storteboom Groop . Ogólnie to zbiór juz w polsce obowiązujących zasad sanepidu , weterynarji , pipu i dotatkowych wymagań procedur dokumentacyjnych . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamyk 0 Napisano 24 Października 2010 mam go na produkcji od 22 lat ,z malymi modyfikacjami. Na odchowie rzeczywiście są problemy bo kury zjadaja paszę w "locie" , nakrywam paszociągi , w produkcji już takich problemów nie ma . Jak obserwuje stado po zgaszeniu światła to kury śpia na rusztach i na paszociągach , można pociemku przejść po kurniku aż do końca i pod nogami nie ma kur . W zimne noce gdyby kury spaly na ściółce to ich komfort napewno nie byłby tak wielki.Awaryjność jest niewielka , warunek bardzo staranne zmontowanie rynien ,zakretów i co ważne eliminacja wadliwych ogniw w łańcuchu . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korek11 0 Napisano 24 Października 2010 Uuuu... Jaaa... "Kątrachęta". Dobre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamyk 0 Napisano 24 Października 2010 Przepraszam za błędy , prawidlowo - kontrahenta , ale kurek11 to znak ,że ktoś to jednak czyta . Szkoda tylko , że z takim sarkazmem .Za wytknięcie błędów się nie obrażam . Może napiszesz coś wiecej na temat ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
effahid 0 Napisano 28 Października 2010 Jakie są aktualnie ceny na rynku ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MASTERKUK 0 Napisano 1 Grudnia 2010 Witam Posiadam na sprzedaż odchowane kopguty reprodukcyjne Cobb 500, stado wstawione dnia 29.07.2010. W dniu dzisiejszym (1 grudnia 2010) mają ukończone 18 tygodni. Odbiór kogutów możliwy po 8 grudnia 2010. Posiadam ponad 700 sztuk. Zainteresowanym wyśle program szczepień na e-mail lub faksem w celu konsultacji z lekarzem prowadzącym stado. Odbiór kogutów w powiecie siedleckim (woj. mazowieckie). Możliwość wystawienia faktury Vat Wojciech Czajkowski tel. 723-179-149[/i] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stachu 0 Napisano 10 Stycznia 2011 Jak tam cena coś się ruszyło od października?Pozdrawiam:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jola1 0 Napisano 11 Stycznia 2011 wylęgarnie dzwonią i pytają o jajko więc prawdopodobnie jest zapotrzebowanie bo część stad reprodukcji poszłopod nóż ze względu na ostatnią sytuację a przy słabym zapłodnieniu np. przy rossie nie było sensu przetrzymywać stad. pozdrawiam w Nowym Roku i życzę wszystkiego dobrego i mniej stresu na 2011 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jola1 0 Napisano 14 Stycznia 2011 witam . mam pytanie czy ktoś z was kolegów i koleżanek ma już w rossie koguta ze szkocji w produkcji i czy widzi różnicę (poprawę) w zapłodnieniu bo p. Dariusz twierdzi że będzie lepiej ,jestem ciekawa czy są już jakieś symptomy tej poprawy w kraju. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stachu 0 Napisano 14 Stycznia 2011 Polecam Hubbarda Flexa nigdy więcej Rossa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AMCIU 0 Napisano 27 Stycznia 2011 Kupie kurę mięsną do uboju MAŁOPOLSKA 608-576-154 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach