LewY 0 Napisano 31 Października 2007 masz racje nie ma sensu przepalcac, zastanawialem sie tez nad krokodylem z AGRO-maszu ale zrezygnowałem z niego bo cena 3600zł a wykonanie okropne, tamdeta totalna słome da rady jeszcze tym ładować ale w oborniku to by pewnie zaraz sie rozpierdzielił... ja kupilem 8 kutych kłów, porzyczylem od goscia orginalnego krokodyla, pojechalem do znajomego spawacza zdjelismy wymiary z orginału i zrobil mi dwa razy solidniejszego krokodyla a kosztowało mnie to w sumie z silownikami, material i szczęka górna 2300zł, jestem zaadowolony z niego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 31 Października 2007 no to jest chyba najlepsze wyjscie TEz mam takich dwóch znajomych slusarzy mam kuzyna co ma oryginalnego krokodyla traclifta i tez moge z niego zdjac wymiar. tylko że ja bede kupował na PROW wiec wolałbym kupic i tak bedzie mnie kosztował 40% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mardens 0 Napisano 31 Października 2007 krokodyl 1,4 metra 3770 łycha 1,8 metra 1040 netto a jaka masz szerokosc ciagnika lepiej zeby lyzka byla szersza od ciagnika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 31 Października 2007 w zetorze jest maks chyba 185cm po zew. jak dobrze pamietam wiec szufla 180 powinna byc w sam raz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mantas 0 Napisano 31 Października 2007 Jaki najlepszy ciągnik do tura : zeby był oszczędny i w miare komfortowy ??do 30tys zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mardens 0 Napisano 1 Listopada 2007 w zetorze jest maks chyba 185cm po zew. jak dobrze pamietam wiec szufla 180 powinna byc w sam raz Lepiej zeby lyzka byla szersza skoro zetor ma 185cm wady wyjda przy zgarnianiu ziemi , sniegu itd. jezeli lyzka bedzie wezsza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Silver 0 Napisano 4 Listopada 2007 http://www.metalfach.com.pl/?jezyk:pl,link:herkules-t-229 mały cherkules czy polmot 4 jest mniejszy i który by lepiej leżał na rollerze/lampo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrew 0 Napisano 5 Listopada 2007 mały cherkules czy polmot 4 jest mniejszy i który by lepiej leżał na rollerze/lampo? Mam Rollera 60 z turem Stolla. Myślę,że jest to najlepszy tur do tego ciągnika. Jest lekki (ok300 kg), wytrzymała stal (drobnoziarnista), bardzo łatwy demontaż i montaż. W serwisie mówili, że polskiego tura będą montować 3 dni, a montaż Stola trwala 4-5 godz. Jest dobrze dopasowany to tego typu ciągnika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gedii 0 Napisano 5 Listopada 2007 mam zamiar w niedalekiej przyszłosci wymienić MFa na JD i tu pytanie czy opłacasię brać JD z ładowaczem JD?? jeśli tak to jakie wyposażenie one mają w standardzie i opcji?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 5 Listopada 2007 ale cena stolla bedzie prawie x2 wiem bo dzis byłem u dealera i miedzy czeskim trac lift ( tez dobre ) i stoll jest róznica 6tys w samej ramie bez osprzetu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrew 0 Napisano 5 Listopada 2007 ja za Stolla bez osprzętu zaplaciłem 20 tyś. Jest to najprostrza wersja bez poziomowania, ale 3-sekcyjny i sterowany jojstockiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 5 Listopada 2007 mi do JX 60 wyliczył 21tys netto goły z pozomowaniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrew 0 Napisano 5 Listopada 2007 to czeski trac lift ma kosztować 15tys[/code] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 5 Listopada 2007 do proximy 220 kosztuje 14,5tys netto + 3 sekcja 1000zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlik23 0 Napisano 5 Listopada 2007 Ile zetorowski chwytak do bel i krokodyl kosztuje, czy dało by rady samą rame a reszta jak najtańsza na prow brać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 5 Listopada 2007 dokałdnie tak robi wiekszosc delaerów ja kompletowałem to zetoroska szufle bo tania i przystawke do bel 4000zł brutto ( mandam 3000zł ale na jeden siłownik a wiem że zetoroska jest oki) krokodyl zetoroski 6000 a mandam 5000 można kupic jakis innych firm za 3000 ale ciekawe jak z jakoscia ogladałem tego mandam to elegancko wyglada isolidnie. na allegro jest gopsc z łomży co produkuje po 3000zł krokodyle i przystawki na wzór zetora ale nie wiem czy ma certyfikaty CE i B potrzebne do prow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlik23 0 Napisano 12 Listopada 2007 Zna ktoś link z foto tura 3 z polmotu i cenę, lub ceny turów pirat, lub ceny turów hydramet giżycko? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 12 Listopada 2007 a do czego ci tur 3 ??? Bo nawet na lampo zakłądja tura 4 Jest tur 3 na allegro używany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlik23 0 Napisano 12 Listopada 2007 a do czego ci tur 3 ??? Bo nawet na lampo zakłądja tura 4 Jest tur 3 na allegro używany. Sorki pomotało mi się trochę myślałem że tur 3 to jakiś troche mniejszy od tych z polmotu, a to z giżycka na mf 255, jeszcze raz sorki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Silver 0 Napisano 12 Listopada 2007 http://www.allegro.pl/item268808572_ladowacz_czolowy_tur_nowe_.html co o tym sądzicie - narzekacie na nowe polskie tury to po co przepłacać! A tą łyżkę poznaje taką kumplowi dali do nowego trac lifta 220 o proximy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin20578 0 Napisano 13 Listopada 2007 a orientuje się ktoś ile kosztuje tur do zefira produkowany przez pronar ????????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlik23 0 Napisano 13 Listopada 2007 a orientuje się ktoś ile kosztuje tur do zefira produkowany przez pronar ????????? To będzie tur 3 tak? Jak pronar nie stawia warunków co do producenta tura, to jakieś takie żemiosło lub używkę może lepiej? Zawsze to z 10 tyś można zaoszczędzić, a nie wydaje mi się żeby te polskie pronarowskie tury były takie dużo lepsze od made in stodoła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karol P 0 Napisano 13 Listopada 2007 a orientuje się ktoś ile kosztuje tur do zefira produkowany przez pronar ?????????Ja się orientujęŁadowacz LC3 - 18 178,00 zł brutto Paweł Kostiuczuk z Pronara podał mi taką cenę jakieś 3 tyg. temu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin20578 0 Napisano 13 Listopada 2007 a czym różni się tur 3 od 4 i dziękuję za podanie ceny tura Lc -3 i pozdrawiama orientuje się ktoś jaki tur będzie pasował do Zefira Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlik23 0 Napisano 13 Listopada 2007 a czym różni się tur 3 od 4 i dziękuję za podanie ceny tura Lc -3 i pozdrawiama orientuje się ktoś jaki tur będzie pasował do Zefira No własnie ten łc 3 jest do zefira (sprawdz sobie na stronie pronaru lub ściągnik kwartalnik pronar jak nie wierzyż) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach