Stan67 0 Napisano 7 Sierpnia 2008 seris przyjechał na drugi dzień i naprawił. Okazało się, że to nic poważnego. Joystic sie rozkręcił. A z trzymaniem prądu okazało się, że alternator mi rozłączyli. Na temat amortyzacji seriwisant wruszał ramionami i nie wiedział czy działa prawidłowo czy nie. Narazie wszystko działa. Bede informował o ewentualnych wadach lub problemach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 8 Sierpnia 2008 Kolega ma też turka z amortyzacją ale Trimy to używa jej tylko jak jedzie po drodze na polu ją zamyka bo zabardzo lata i nie można zapanować nad nim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
center 0 Napisano 29 Sierpnia 2008 mam tura 2 z hydrametu i to jest tur do C330 taki jak to kiedyś bywały standardowe, wiem że do nich morzna kupić siłownik taki do 3 sekcji do łyżki czy ktoś zna wymiary tego tłoka długość wysów średnica jakie bolce są stosowane itp ? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GDYNIA JASIU 0 Napisano 7 Października 2008 Witajcie potrzebuje wyczerpującą porade o Naszych Polskich Turach jakiego najlepiej i najtaniej i zeby pasował do kuboty ME9000 Są z pronaru,metalfachu.famarola.polmotu-poradzcie coś??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
podlaski_nowator 0 Napisano 9 Października 2008 Uzytkuje.ladowacz.czolowy.z.metal.fachu.>herkules...w.kazdymrazie.ten.wiekszy.przy.same.explorer95.razem.od.2005.roku.MOje.spostrzezenia:-nie.mialem.zadnej.awarii.jak.dotej.pory-mimo.iz.czesto.go.smaruje.i.nie.przeciazaj.ponad.to.co.gwarantuje.fabryka.to.i.tak.ma.juz.spore.luzy.na.sworzniach.przy.ostatniej.sekcjitzn.sporo.jest.tam.laczen.i.jak.podniose.bele.na.wys.ciagnika.i.okrecam.chwytakiem.by.byla.ciezarem.do.dolu.tochwytak.z.bela.zaczyna.zahowywac.sie.jak.wahadlo,chyba.trzeba.bedzie.wymienac.conieco.bo.to,.bardzo.nie.wygodne-tak.ze.sumujac.za.slaba.stal.i.slaba.powloka.malarska Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kynioo 0 Napisano 12 Października 2008 Witam. mam małe pytanko. czy ktoś z was posiada możę TUR-a AGRAM HM 50 CORMAT?? jeśłi tak to ile on ma uźwigu itp. i na jakim ciągniku chodzi. ja zamontowałem go na URSUSIE C- 385A. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomek 22 0 Napisano 12 Października 2008 mam pytanie do użytkowników ład,czoł co polecacie za sprzęt do mtz 82 z 94 (mała kabina)nowego lub używanego albo czy warto zakładać do mtz czy lepeij sprzedać mtz i kupić coś juz w komplecie i co poelcacie tak do 50tyś i jak macie jakies strony handlujacych to podajcie z góry dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
racha 0 Napisano 12 Października 2008 Witaj tomek 22Poszukaj na Allegro cos uzywanego a jak chcesz mtz sprzedac to ja polecam Zetorki 7745 albo jakies nowsze bo z czensciami niema problemu a od mtz napewno wygodniejszy le troche lzejszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GDYNIA JASIU 0 Napisano 20 Listopada 2008 Co lepsze MetalFach czy Tur6 z biedaszek??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tobiasz 0 Napisano 18 Grudnia 2008 co sądzice o turze sipmy do lamborghini r2 66???pilniepozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlik23 0 Napisano 19 Grudnia 2008 tur sipma t 800? może i niezły ale nigdy jeszcze takiego na oczy nie widziałem!! a nie myślałeś o ł 104 z agromaszu?lub pirat 1 z uni grudziądz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tobiasz 0 Napisano 20 Grudnia 2008 szczerze mówiąc to nie.w okolicy jest lampek 55 z sipmowskim i ładnie sie prezentuje w pracy też.niewiecie jaka moze byc jego cena? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafigal 0 Napisano 20 Grudnia 2008 Panowie mam dylemat nie wiem co kupic.A mianowicie do C360 tura 2 sekcyjnego do ladowania bel sianokiszonki i siana itd.plus dokupic na tyl chwytak do przewozenia bel do obory, badz jeszcze sobie mysle paleciak na tyl? czy od razu tura 3 sekcyjnego z chwytakiem do bel ale nie wiem czy C360 dla rade bo hydrauliki nie ma za specjalnej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafigal 0 Napisano 20 Grudnia 2008 Panowie mam dylemat nie wiem co kupic.A mianowicie do C360 tura 2 sekcyjnego do ladowania bel sianokiszonki i siana itd.plus dokupic na tyl ciagnika chwytak do przewozenia bel do obory, badz jeszcze sobie mysle paleciak na tyl? czy od razu tura 3 sekcyjnego z chwytakiem do bel ale nie wiem czy C360 dla rade bo hydrauliki nie ma za specjalnej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emil 0 Napisano 20 Grudnia 2008 kupuj tylko trzysekcyjnego tura, tutaj masz pokazany film jak C-360 daje rade z dwoma belkami kiszonki i to bez przeciw wagi (nie znam autora filmu) http://pl.youtube.com/watch?v=b6jbbbhdTbY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin82 0 Napisano 21 Grudnia 2008 Taa, i dwa razy w roku robienie przodu. . . Ten ciągnik nie jest przewidziany do takiego obciązania przedniej osi, max 1 balot i po równym terenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 21 Grudnia 2008 niech nakręci o tej porze roku mam tura na 360 i jest problem po mokrym wycofać spod stogu ze słomą a co dopiero z sianokiszonką Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafigal 0 Napisano 21 Grudnia 2008 panowie a co sadzicie o tym producencie i jego turach ?http://www.allegro.pl/item511390144_tur_ladowacz_czolowy_c_330_4011_c_360.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koseś 0 Napisano 21 Grudnia 2008 trochę słabo widzać na fotkach mocowanie do ciągnika ale z tego co zobaczyłem to jest mocowany bezpośrednio do skrzyni biegów co niejest zbyt stabilne w porównaniu ze starym rodzajem mocowania do ramy jednak z drugiej strony rama ta nie przeszkadza w uprawie ziemiaków co do wykonania i zastosowanych materiałów niemam podstaw do wipowiedzi bez oględzin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafigal 0 Napisano 8 Stycznia 2009 panowie a co sadzicie o tym producencie i jego turach ?http://www.allegro.pl/item511390144_tur_ladowacz_czolowy_c_330_4011_c_360.html a Ztym producentem mial do czynienia http://www.allegro.pl/item524925335_ladowacze_czolowe.html badz z tymhttp://www.allegro.pl/item523806253_ladowacz_czolowy_tur_do_c360_c330.html as zczegolowiej chodzi mi o 2 sekcyjny tur do c360 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aras DSL 0 Napisano 10 Stycznia 2009 Panowie jakiego byście polecali tura produkcji polskiej na ciągnik U-1014? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 11 Stycznia 2009 Tur 5 albo 6tur 15 lub 16+ te z Sipmyzależy od producenta.Szczerze pisząc nie kupowałbym polskiego słabe wykonanie nie wytrzymują 100 koni polskie spawy. A wiadomo jak jest w miarę jedzenia apetyt rośni najpierw jak nakazują przykazania a potem to i 2 t podniesie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ka_mil 0 Napisano 11 Stycznia 2009 najpierw jak nakazują przykazania a potem to i 2 t podniesie.Podniesie podniesie tylko mocowanie nie wytrzymuje. Mam tura6 i nie polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 11 Stycznia 2009 Moja 5 podniosła 2,3t(Bin 100 na palecie) ale z tyłu miałem obciążenie a przednie koła prawie flaki pomimo 2,2 atm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aras DSL 0 Napisano 12 Stycznia 2009 T-5 PolMot 14600 netto łyżka 2m + paleciakT-15 Hydramet 16000 netto łyżka 2m + paleciakoba na rozdzielaczu 2-sekU mnie bedzie pracował głównie załdunek bigów i wapna, mysle ze go nie bede przeciążał. Dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach