Grześ 0 Napisano 12 Stycznia 2009 Dzisiaj tak mówisz a za tydzień weźmiesz go do obornika albo piachu. Jak kupujesz to 3 sekcyjny albo z elektrozaworem tak że będziesz miał obieg na krokodyla czy jakiś chwytak warto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ka_mil 0 Napisano 12 Stycznia 2009 Ja mam z elektrozaworem i joystick fajna sprawa, wygoda, również polecam takie rozwiązanie bo w każdej chwili może się przydać dodatkowe wyjścieZ drugiej jednak strony ten rozdzielacz jest za małej wydajności bo ma m podłączone pod wyjścia hydrauliczne ciągnika i jak włączam obieg oleju na tura to wyraźnie da się wyczuć że ciągnik ma ciężej.I jeszcze jedna rada. Jak już kupisz tego tura to smaruj często wszystkie sworznie. Ja robiłem to rzadko i nie wiem czy to czy może taki materiał ale mam tak wytarte sworznie i otwory w ramie że są straszne luzy. Dla porównania mogę powiedzieć że znajomy ma tura Quicke'a, kupił używanego nie wiem ile ma lat ale nie ma żadnych luzów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aras DSL 0 Napisano 12 Stycznia 2009 Dzięki za pomoc. Za używanym zachodnim tez popatrze, warto porównać, napewno materiał mają lepszy. Pozdawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hati 0 Napisano 13 Stycznia 2009 ja do 1014 mam z sipmy jestem z niego zadowolony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlik23 0 Napisano 16 Stycznia 2009 Lepiej załozyćtura do mf 255 czy do c 330? ciapek jest w troche lepszym stanie technicznym czy mogę liczyć na taki sam udzwig?> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 16 Stycznia 2009 Zadaj sobie pytanie do czego będziesz używał tura. Jak tylko do balotów to ciapek da radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz200 0 Napisano 16 Stycznia 2009 nie daleko mnie, jest zakład w którym facet robi tury miedzy innymi na 30.miałem okazję rozmawiać z dwoma użytkownikami turów na 30..obaj byli bardzo zadowoleni..jeden z nich mowił, że podnosil nim sianokiszonke bez wiekszego problemu.mankamentem jest natomiast mała wysokosc podnoszenia...ale cóż mozna wymagac od ciapka.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafigal 0 Napisano 18 Stycznia 2009 ponawiam pyatnko w sprawie tego producenta turow do c360 moze ktos mial z nim stycznoscv bo cenowa jest super ,kwestia jak one sie sprawuja w praktycehttp://www.allegro.pl/item521535600_tur_ladowacz_czolowy_c_330_4011_c_360.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
olus70 0 Napisano 26 Stycznia 2009 WitamMam pytanie do tutejszych użytkowników:Mam do kupienia MFa 4235 zładowaczek MX100 2 sekcyjnymI ma on dzojstik na linki.Czy możnaby było przerobić go na 3 sekcyjny(na dzojstiku ma guzik do wciskania, jak sie go wciśnie to jak ruszamy dzojstikiem do przodu i tyłu działa 3 sekcja)Noi możliwość jest zrobienia tej 3 sekcji ale nie wiem jak..Prosze o odp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koseś 0 Napisano 26 Stycznia 2009 wystarczy że podłączysz do niego przewody doprowadzające olej do siłowników pochylające łyżkę a zdrugiej strony masz wyjście na pochył łyżki pośrodku będziesz miał podłączenie do trzeciej sekcji tylko w przypadku tego elektrozaworu dokup odrazu nyple bo w nim są gwinty calowe http://www.sklep-grene.pl/product_info.php/products_id/10426 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
olus70 0 Napisano 26 Stycznia 2009 To wygląda na dość łatwe w zrobieniu.Potem tylko pozostanie węże kupić...I jeszcze podpiąć tą elektryke ze stacyjki do dzoja i z dzoja na tur.Ale to myśle że nie będzie trudne.Dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
semos 0 Napisano 28 Stycznia 2009 Mam taki problem, chciałem rozbudować swój rozdzielacz w ciągniku (miałem jednosekcyjny, model rbs 10) dokupiłem drugą sekcję tego samego modelu i komplet oringów. I teraz następuje problem bo jak zaczynam skręcać ten rozdzielacz to blokuje mi suwak w sekcji i nie mogę ruszać dźwigniami?? Co może być powodem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paw 0 Napisano 28 Stycznia 2009 Mam taki problem, chciałem rozbudować swój rozdzielacz w ciągniku (miałem jednosekcyjny, model rbs 10) dokupiłem drugą sekcję tego samego modelu i komplet oringów. I teraz następuje problem bo jak zaczynam skręcać ten rozdzielacz to blokuje mi suwak w sekcji i nie mogę ruszać dźwigniami?? Co może być powodem?? sprawdz czy śruba nie jest za długa , spróbuj może śruby która ma docisk uszczelniający z oringiem wtedy sam regulujesz jak mocno wkręcić i potem dociskasz nakrędke kontrującą z oringiem (niestety niewiem jak ta śruba się nazywa) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
semos 0 Napisano 28 Stycznia 2009 Kolego PAW nie za bardzo wiem o co Ci chodzi, Możesz napisać jaśniej Rozdzielacz jest tego typu co ten, wygląd zewnętrzny taki sam, tylko, ze o jedną sekcje mniej. http://www.allegro.pl/item536019441_rozdzielacz_rbs_20.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kalor 0 Napisano 29 Stycznia 2009 Poszukuję takiego typu mocowania do tura. Może wiecie gdzie coś takiego można dostać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paw 0 Napisano 29 Stycznia 2009 Kolego PAW nie za bardzo wiem o co Ci chodzi, Możesz napisać jaśniej Rozdzielacz jest tego typu co ten, wygląd zewnętrzny taki sam, tylko, ze o jedną sekcje mniej. przepraszam to moja wina myślałem o innym rozdzielaczu, jeżeli chodzi o tego to nie bardzo ma co się klinować przy skręcaniu , a blokuje ci w nowej sekcji czy w starej bo może nowy jest pęknięty (masz go z pewnego żródła?)więcej ci nie moge powiedzieć jak go nie widze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRIS258 0 Napisano 5 Lutego 2009 Witam poradźcie? Jaki wybrać ładowacz czołowy TUR 8 z Biedaszek czy 18-stke Z Hydramet Giżycko? Który z tych producentów jest solidniejszy. Dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kalor 0 Napisano 5 Lutego 2009 Poszukuję takiego typu mocowania do tura. Może wiecie gdzie coś takiego można dostać Trochę nie precyzyjnie się wyraziłem. Chodzi mi o takie szybkozłącza jak na zdjęciu lub podobne bez ramion tura. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bluss1 0 Napisano 10 Lutego 2009 witam.chcę kupić tura do zetora 7211 ale nie miałem z turami do czynienie i nie wiem co i jaki.szukam coś taniego bo potrzebuje go tylko do podgarniania zboża w magazynie w czasie żniw a póżniej ładowanie zboża na przyczepy.patrzyłem że są jakieś tańsze na linkę,ale sądzę że to jakaś męczarnia by była,proszę powiedzcie co by było dobre w moim przypadku żeby to jakoś działało.jestem z warmińsko mazurskiego,może ktoś ma taki zestaw? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sylwek292 0 Napisano 10 Lutego 2009 mam taki problem kupiłem tura 1 do c330. nie było tam instrukcji jak go zamontować czy mógłby mi ktoś pomóc, tzn.. skserowc błądzi wytłumaczyć wszystko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stasiek29 0 Napisano 16 Lutego 2009 Witam!!!Panowie co sądzicie o tym ładowaczu? Wart jest kupna? Proszę o wypowiedzi.http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=B93066 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 17 Lutego 2009 wygląda na delikatny mój przy 360 jest bardziej masywny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
antoni2008 0 Napisano 12 Marca 2009 Posiadam katalogi części do ładowaczy czołowych marki JF-Stoll - ROBUSTKatalogi są na płycie CD w języku niemieckim. Informacje katalogi_maszyn@interia.pl lub 698145380. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miszka01 0 Napisano 15 Marca 2009 Witam !!! Kupiłem sobie uzywanego Tura Stoll do John Deera 6200. Jak i gdzie najlepiej podłączyc zasilanie tura. Z tyłu mam sekcje pomp w nastepującej kolejności: 2 pary złączy hydraulicznych, sekcje do pomiaru pompy, pózniej sekcja z elektrozaworem od podnosnika wraz z dwiema szybkozłłączkami i nastepna sekcja równiez z 1 para złączy hydraulicznych. Czy mozna wpiać sie się bezposrednio do tej sekcji z elektozaworem ? ( demontując szybkozłącza) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 16 Marca 2009 czy warto kupić czołowy do c 330? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach