agrozet 0 Napisano 14 Lipca 2008 Co sądzicie o jeżdżeniu JUMZA na opale . Wasze doświadczenia. Piszcie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 14 Lipca 2008 to paliwo jest stworzone dla niego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agrozet 0 Napisano 15 Lipca 2008 Ja też poszukuję instrukcji w jaki sposób ustawić sprzęgło w tym sprzęcie? Znalazłem taką stronę może sie komuś przyda http://mtz-umz.ru/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol_94 0 Napisano 16 Lipca 2008 Pisaliście że Jumz jest za lekki, ale mam znajomego to zdjął felgi i od środka zalał cementem z kamieniami i chodzi jak czołg no i trudno go zatrzymać!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 16 Lipca 2008 przecież to kryminałem śmierdzi pomyśl co będzie jak na drodze zacznie pękać ten beton? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol_94 0 Napisano 16 Lipca 2008 Może, ale mój znajomy już jeżdzi 2 lata i nic nie mówi żeby pękał beton! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agrozet 0 Napisano 17 Lipca 2008 Czy ktoś wie jak wyregulować sprzęgło? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil11125 0 Napisano 29 Czerwca 2009 Koledzy mam problem w jumzie , coś strasznie stuka mi w skrzyni na 1 i 2 biegu zdejmowałem górny dekiel i wszystko wygląda ok, nie mam pojęcia co to może być , moze wy już sie z tym spotkaliście , a nie chce od razu rozbierać całej skrzyni w drobny mak . Pomocy/Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agrozet 0 Napisano 14 Lipca 2009 Kochani napiszcie jak wymienić tarczę sprzęgłową .Co rozłączyć , gdzie podeprzeć , jak rozpołowić? itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agrozet 0 Napisano 4 Sierpnia 2009 Kochani napiszcie jak wymienić tarczę sprzęgłową .Co rozłączyć , gdzie podeprzeć , jak rozpołowić? itp. poradźcie coś ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawoln 0 Napisano 7 Sierpnia 2009 wymiana tarczy tak jak w kazdym innym ciągniku. Szyny pod ciągnik, wózek pod silnik. Kloce pod skrzynie, odkręcaz silnik od skrzyni, inne tam przewody i odjezdzasz przodem. A montaz odwrotnie, to cała filozofia. Problem bedzie jesli zle ustawisz tarcze (bez wałka) wtedy montaz może troche czasu zająć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rudemenes 0 Napisano 29 Grudnia 2009 Czy ktoś wie jak wyregulować sprzęgło? Na temat regulacji sprzęgła w JUMZ'ie pisałem na innym forum pod nick'iem: adamo. Oto link http://kopaczka.pl/viewtopic.php?p=8227&highlight=sprz%EAg%B3o+jumz#8227 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach