bart123i 0 Napisano 27 Listopada 2007 ścielicie gęsią ręcznie czy są jakieś inne sposoby zeby ułatwić pracę ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
romek31śl 0 Napisano 27 Listopada 2007 Ja ściele ręcznie, ale wątpie zeby były jakies inne lepsze sposby A przydałby sie jakis inny sposób bo naprawde można to znienawidzic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
frytka 0 Napisano 27 Listopada 2007 witam koledzy nie przesadzajcie maszyna do ścielania co jeszcze nie wymyślicie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bart123i 0 Napisano 27 Listopada 2007 hihi moze jakiś rozdrabniacz do słomy w stylu orkana lub sieczkarni bizona ale realnie myśle o rusztach czy siatce dla gęsi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek9 0 Napisano 27 Listopada 2007 Widzę koledzy, że jeśli chodzi o ścielenie to jesteście za murzynami.Pościelenie gęśnika o powierzchni 1500m2 zajmuję mi 15minut.Nowa ściełaczka kosztuję ponad 30.000zł.Ja za starą,ale za to lepszą dałem 7000zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukasz111 0 Napisano 28 Listopada 2007 Marek,tez słyszałem o takiej ściełaczce.Ale powiedz mi czy gesi się nie boją tego?No i skad wziąłeś taką za 7 tysięcy.pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
romek31śl 0 Napisano 28 Listopada 2007 No zskoczyliściemnie ze taka ściełaczka istnieje bo niegdy o takim czymś nie słyszałem. Może moglibyście jakąs fotke tego sprzętu na tuttaj na forum umiescic. Chętnie bym to zobaczył Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek9 0 Napisano 28 Listopada 2007 Teraz jest za ciemno nie mogę zrobić zdjęcia .Znalazłem podobną w internecie, różnią się tym iż, moja ma zaczep u góry.Ładowność 2 bele 120\120cm.Wejdźcie na stronę ROL TUR następnie maszyny rolnicze zdjęcie 81.Jak macie jakieś pytania nie krępujcie się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek9 0 Napisano 28 Listopada 2007 Przed każdym ścieleniem wyganiam stado na wybieg i wtedy ścielę.Maszyna ścieli równo najmniej na 6metry.Kupowałem tą maszynę przez trzy miesiące, facet zszedł z 9tyś na 7tyś.Pamiętajcie ich nikt nie kupuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukasz111 0 Napisano 28 Listopada 2007 czyli kładziemy tam dwie bele słomy rozcinamy sznurki,i to działa na zasadzie takiego rozrzutnika,tylko ze taśma idzie w naszą strone,slimaki łapia słome i rzucają ją w dół na szerokosc 6 metrów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wianek 0 Napisano 29 Listopada 2007 witam mam pytanko do Marka9 czy gesi sie nie płoszą przy tym ścieleniu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek9 0 Napisano 29 Listopada 2007 slimaki razdrabniaja i rzucają na smigło, smigło wyrzuca w prawa strone na co najmniej 6m. Nie ma szans ścielenia, gdy gesi sa w pomieszczeniu. Rozścieli nawet mokre i zmarźniete bele. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek9 0 Napisano 29 Listopada 2007 Mam również maszyne do zadawania paszy. Maszyna ma wagę elektroniczną. zasypuje do niej sieczke, kiszonke z kukurydzy, srute.zadanie 2 ton paszy trwa ok10 min:-) Ale nie wiem czy to kogos interesuje. Mnie interesuje technologia karmienia trawa sorgo dla gesi;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukasz111 0 Napisano 29 Listopada 2007 marek,interesuje mnie ta maszyna do zadawania paszy,mu mamy po 6 tysiecy na rzut i jedziemy recznie wszystko.Jak to wyglada,na jakiej zasadzie działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
frytka 0 Napisano 30 Listopada 2007 Marek9 mam pytanie czy ty masz gęsi na tucz czy reprodukcję co im teraz podajesz w naszym rejonie nie slyszałam żeby ktoś podawał kiszonki my jedziemy marchew siano lub sieczka i zboże napisz czym ty karmisz pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek9 0 Napisano 30 Listopada 2007 lukasz111:Mój paszowóz nazywa się KEENAN ,wejdź na allegro wpisz "paszowóz Keenan".Mój jest podobny tylko że,24razy tańszy.Paszowóz załadowywuję turem. Niema szans załadowania rękami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek9 0 Napisano 30 Listopada 2007 frytka:Mam tylko reprodukcję moja dieta składa się z4łyżki kukurydza kiszona2łyżki sieczki1łyżka owies1łyżka otręby60kg kreda50kg makuchyłyżka ma pojemność 0,7m3Niewiem czy was interesuje technologia zadawania zielonki bez wysiadania z ciągnika . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek9 0 Napisano 30 Listopada 2007 Mam pytanie: czy ktoś karmił trawa SORGO Licze na odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
frytka 0 Napisano 4 Grudnia 2007 Marek9 dziękuje za odpowiedz my karmimy zupełnie inaczej może mamy mniejsze stada twoja technologia jest bardzo ciekawa warta wyprubowania czy w czasie nieśności podajesz samą paszę czy dajesz tez zboże Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ogAR 0 Napisano 14 Sierpnia 2008 Marek9 mam pytanie. Jakie masz wyniki żywiąc w ten sposób reprodukcje Oraz jak duże stado posiadasz Odnośnie tego wozu paszowego to, w co sypiesz paszę, czy to w koryta czy jakieś beczki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach