szczewko 0 Napisano 26 Grudnia 2007 ja na szczescie nie mam problemów z odpaleniem zimą.nawet przy mrozach -20 moje ciagniki(oprocz c328 gdyz to jest ciagnik sezonowy czyli na lato) odpalaja normalnie.w JD sa dwa aku 12V 110Ah połaczone rownolegle do rozrusznika.załanczam na 10 sekund swiece płomieniowa i odpala.w 3p mam 1 aku 12V 110Ah,wlewam tylko goracej wody czekam 5 min. i tez odpala.jedynym warunkiem musi byc 100% sprawny rozrusznik bo jak nie to lipa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mardens 0 Napisano 26 Grudnia 2007 Wszystko się wyjaśni, jak przyjdzie lepszy mróz jak narazie tej zimy przy -7 stC nie miałem kłopotów. Jezeli twoj zapala bez problemu przy -7 stC to widać silnik masz zdrowy to przy -20 -30 pewnie tesz da rade zagadać niektóre ciągniki właśnie przy -5 mają problemy i na zaciąg dopiero parkotajet a ten twoj to nowsza seria czy z tych starszych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 26 Grudnia 2007 Mój jest z 88 roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mardens 0 Napisano 26 Grudnia 2007 Mój jest z 88 roku. Ja widze tak po sąsiadach ze te nowsze lata 90-te to niebardzo im palą słychac jak ich na odpreznikach męczą a kolega ma starego władka niewiem który rok ja bym dał mu z lat 70-ych moze 80-te i pali go w najwieksze mrozy znajomi mowią ze jak jego niezagada to zaden we wsi i to prawda czy te silniki sie czymś rożnią czy co ze są taki różnice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mozaden 0 Napisano 26 Grudnia 2007 Kto WIe Jak Właczyc Swiece Żarową HELP !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mozaden 0 Napisano 26 Grudnia 2007 KTo WIe Jak Właczyc Swiece Zarowa w T25A Władimirec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mardens 0 Napisano 26 Grudnia 2007 KTo WIe Jak Właczyc Swiece Zarowa w T25A Władimirec Niech ktoś z posiadaczy doradzi a kluczykiem sie niegrzeje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kserkses 0 Napisano 26 Grudnia 2007 KTo WIe Jak Właczyc Swiece Zarowa w T25A Władimirec Niech ktoś z posiadaczy doradzi a kluczykiem sie niegrzeje Kluczykiem najpierw się włącza świece dalej rozrusznik, tylko lepiej żeby kontrolka od świec działała Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mozaden 0 Napisano 26 Grudnia 2007 a trzeba właczyc mase w która strona przekrecic kluczykiem ?? HELP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miras 0 Napisano 26 Grudnia 2007 Kolego przekreca sie kluczykiem w ta strone co sie zapala jak przekrecasz to sie czuje jak bys naciagał sprezyne ktora w pewnym momencie staje, wtedy na tabliczy powina sie zapalic niebieska kontrolka. A jak nie to na wyczucie kiedy stanie to znow trzeba ten opór pokanoc i właczasz rozrusznik, wiec kiedy ten pierwszy opor poczujesz to sie włacza zasilanie swiecy zarowej i ono automatycznie sie nie wyłacza wiec musisz liczyc najwyzej do 60 w pamieci lub nagłos Bo to tez zalezy od temeratury na zewnatrz ja srednio licze do 30 i zaplam na otwartych zaworach by rozbujac koło zamochowe, a dopiero pózniej zamykam zawory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miras 0 Napisano 26 Grudnia 2007 Zapomniałem dodac ze masa musi byc właczona, a mozna wiedziec od kiedy posiadasz władka i jakiego, z którego roku jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mozaden 0 Napisano 26 Grudnia 2007 z 80 chyba nawet nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mozaden 0 Napisano 26 Grudnia 2007 Dzieki Miras ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mozaden 0 Napisano 26 Grudnia 2007 A jak sie włacza rozrusznik? bo nie wiem dokladnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mardens 0 Napisano 26 Grudnia 2007 A jak sie włacza rozrusznik? bo nie wiem dokladnie Kolego jaja sobie robisz czy to twoj pierwszy ciągnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mozaden 0 Napisano 26 Grudnia 2007 Tak to Mój Pierwszy Ciagnik dostalem go 4 dni temu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mozaden 0 Napisano 26 Grudnia 2007 Gdy podgrzewamy swiece robimy to na wyciagnietym odprezniku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mardens 0 Napisano 26 Grudnia 2007 To taki prezent pod choinke co grzac mozesz bez odpreznika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mozaden 0 Napisano 26 Grudnia 2007 no to jak go sie włacza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mozaden 0 Napisano 26 Grudnia 2007 ten rozrusznik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mardens 0 Napisano 26 Grudnia 2007 Najpierw grzejesz swiece (kluczykiem) zaciagasz odpreznik i przekrecasz kluczyk do oporu , jak przekreci wał ze 2-3 obroty puszczasz odpreznik i ciagnik powinien zapalic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miras 0 Napisano 26 Grudnia 2007 no swiece i rozrusznik we włdziu załacza sie przez stacyjke, przeciez opisałem nizej. Ja zapalam na otwartych zaworach bo mam słaby rozrusznik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mozaden 0 Napisano 27 Grudnia 2007 TO czyli robi sie to tak włacza sie mase,wyciaga odpreznik,przekreca sie troche kluczykiem az spreżynka za działa na tym kluczykiem sie zatrzymujemy na 40 sekund potem kluczyk do konca i wciagamy odpreznik spowrotem i powinien zapalic tak ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtek76 0 Napisano 27 Grudnia 2007 Coś w tym rodzaju.Jeżeli nie działa kontrolka od świec żarowych, to przekręcając kluczyk obserwuj kontrolkę od ładowania, w momencie włączenia się świec trochę przygasa (świece pobierają sporo prądu )po ok. 40 s włączasz rozrusznik i kręcisz chwilę (kilka obrotów wału) i wciągasz odprężnik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miras 0 Napisano 27 Grudnia 2007 TO czyli robi sie to tak włacza sie mase,wyciaga odpreznik,przekreca sie troche kluczykiem az spreżynka za działa na tym kluczykiem sie zatrzymujemy na 40 sekund potem kluczyk do konca i wciagamy odpreznik spowrotem i powinien zapalic tak ?? Idealnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach