Skocz do zawartości
Mozaden

Odpalanie

Rekomendowane odpowiedzi

Jak bym miał tak walczyć pół dnia z odpaleniem ciągnika to już bym ze sklepu wrócił z nowym. Szkoda czasu i nerwów!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Z samostartem to ostrożnie,wujka ciągnik po tym jakoś dziwnie chodzi...[/quot

Samostart powinno się psyknąć najwyżej przez 1 seunde i chwileczke odczekać . podawanie samostartu w trakcie kręcenia może się skończyć wydmuchaniem uszczelki pod głowicą albo ugięciem korby.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jak bym miał tak walczyć pół dnia z odpaleniem ciągnika to już bym ze sklepu wrócił z nowym. Szkoda czasu i nerwów!

Po 1 mam czas ,

po 2 nie stać mnie na nowy,

po 3 zawziąłem się

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troche poprawiło mi sie z odpalaniem tego złomu zwanego MTZ-tem. Przyczyną był zajeżdżony rozrusznik, który nie miał siły przekrecić zimniego silnika. A co do odpalania na samostarcie, to już 4 rok tak startuje MTZ-ta zimą, a odpalany jest codziennie ,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To życzę powodzenia i zdrowia.Ja nie mam tyle cierpliwości jak mój NH w tym roku 2 razy nie zapalił po pół godzinnym ładowaniu przy -8 to zmieniłęakumulator i mam spokój.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To życzę powodzenia i zdrowia.Ja nie mam tyle cierpliwości jak mój NH w tym roku 2 razy nie zapalił po pół godzinnym ładowaniu przy -8 to zmieniłem akumulator i mam spokój.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok.10 zł a starczy Ci na długo. Ja mam już drugą zimę i jeszcze sporo jest z tym, że używam go sporadycznie, ale pomaga i to dużo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie "drugą zimę i jeszcze sporo jest z tym, że używam go sporadycznie" to mi nic nie mówi, wolałbym wiedzieć na ile mniej więcej rozruchów wystarczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaq dzis miałem problem z 7341 rozrusznik krecic bez oznak złabniecia ale strasznie wolno, nie wystarczajaco nawet żeby zassac samostart Musiałem go targnac 3512 MOzliowe ze rozrusznik trzebaby wycziscic bo juz 4 lata nie zagladane opisłki i smar to znaczy straszne gówno podczas niskich tem. 3512 tez pale codziennie na samostarcie bo sama swiece płomieniowa nie daje rady choc ładnie kreci i szkoda akum. bo ciagnik po odpaleniu krótko pracuje i nie zdarzy sie dołądowac, ale tez czyszczenie rozrusznika by sie przydało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wystarczy cio na bardzo długo !!! na zime spokojnie u mnie tez jest juz 2 zime i pewnie wiecej jak połowe jest. 10zł to nie majatek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chodzi mi o tę dychę, pytam z ciekawości A dzisiaj już koniec zabawy, ojciec musiał wyjechać a sam nie dam rady, z resztą późno już. Wyciągnę aku, podłąduję, w poniedziałek kupię samostart i nie ma to tamto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jednak nie ma jak grzałeczka w bloku nawet przy -30 st. zapala tak jak bym zgasił go(zetor) przed chwilą.W starej instrukcji od MTZ znalazłem że jako wyposarzenie dodatkowe można było zamówić silnik spalinowy i podgrzewacz na rope mocowany pod misą olejową który rozgrzewał cały blok i olej w misie. na syberi trzeba też traktor zapalić. a poza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jescze cos waznego nie wtryskiwac samostartu gdymasz zagrzana swiece bo wybuchnie w kolektorze najlepiej wtryskiwac w trakcie krecenia rozruzsnikeim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

coś nie wyszło. a poza tym tak podgrzany silnik mniej sie zużywa bo takie ciągłe używanie samostartu raczej silnikowi nie pomaga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a jescze cos waznego nie wtryskiwac samostartu gdymasz zagrzana swiece bo wybuchnie w kolektorze najlepiej wtryskiwac w trakcie krecenia rozruzsnikeim.
O właśnie Potrafi pierd....... przypominam że należy samostart stosować z umiarem ........ Sąsiad przesadził i wał ujeb......... ale obrotów ponoć dostał lotniczych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie gościu urwał wał (w 60) jak próbował odpalić na zaciąg, było koło -20*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jakie aku najlepiej kupić do mojego gada (przyp. C-4011)?
Najlepiej dwie 6v 190 ah ,a samostart najlepszy na bazie eteru tylko że stosować z umiarem tj. do kolektora wtrysnąć przez sekundę a po chwili palić maszynę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zawsze pale ze świecą i samostartem, nic nie wybuchło, może dla tego że to MTZ !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi