szopen72 0 Napisano 5 Stycznia 2008 Jak bym miał tak walczyć pół dnia z odpaleniem ciągnika to już bym ze sklepu wrócił z nowym. Szkoda czasu i nerwów! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzych22 0 Napisano 5 Stycznia 2008 Z samostartem to ostrożnie,wujka ciągnik po tym jakoś dziwnie chodzi...[/quot Samostart powinno się psyknąć najwyżej przez 1 seunde i chwileczke odczekać . podawanie samostartu w trakcie kręcenia może się skończyć wydmuchaniem uszczelki pod głowicą albo ugięciem korby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miccao 0 Napisano 5 Stycznia 2008 Jak bym miał tak walczyć pół dnia z odpaleniem ciągnika to już bym ze sklepu wrócił z nowym. Szkoda czasu i nerwów!Po 1 mam czas ,po 2 nie stać mnie na nowy,po 3 zawziąłem się Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin82 0 Napisano 5 Stycznia 2008 Troche poprawiło mi sie z odpalaniem tego złomu zwanego MTZ-tem. Przyczyną był zajeżdżony rozrusznik, który nie miał siły przekrecić zimniego silnika. A co do odpalania na samostarcie, to już 4 rok tak startuje MTZ-ta zimą, a odpalany jest codziennie , Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 5 Stycznia 2008 To życzę powodzenia i zdrowia.Ja nie mam tyle cierpliwości jak mój NH w tym roku 2 razy nie zapalił po pół godzinnym ładowaniu przy -8 to zmieniłęakumulator i mam spokój. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 5 Stycznia 2008 To życzę powodzenia i zdrowia.Ja nie mam tyle cierpliwości jak mój NH w tym roku 2 razy nie zapalił po pół godzinnym ładowaniu przy -8 to zmieniłem akumulator i mam spokój. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miccao 0 Napisano 5 Stycznia 2008 Ile kosztuje samostart i na ile rozruchów mi starczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtek76 0 Napisano 5 Stycznia 2008 Ok.10 zł a starczy Ci na długo. Ja mam już drugą zimę i jeszcze sporo jest z tym, że używam go sporadycznie, ale pomaga i to dużo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miccao 0 Napisano 5 Stycznia 2008 No właśnie "drugą zimę i jeszcze sporo jest z tym, że używam go sporadycznie" to mi nic nie mówi, wolałbym wiedzieć na ile mniej więcej rozruchów wystarczy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 5 Stycznia 2008 jaq dzis miałem problem z 7341 rozrusznik krecic bez oznak złabniecia ale strasznie wolno, nie wystarczajaco nawet żeby zassac samostart Musiałem go targnac 3512 MOzliowe ze rozrusznik trzebaby wycziscic bo juz 4 lata nie zagladane opisłki i smar to znaczy straszne gówno podczas niskich tem. 3512 tez pale codziennie na samostarcie bo sama swiece płomieniowa nie daje rady choc ładnie kreci i szkoda akum. bo ciagnik po odpaleniu krótko pracuje i nie zdarzy sie dołądowac, ale tez czyszczenie rozrusznika by sie przydało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 5 Stycznia 2008 wystarczy cio na bardzo długo !!! na zime spokojnie u mnie tez jest juz 2 zime i pewnie wiecej jak połowe jest. 10zł to nie majatek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miccao 0 Napisano 5 Stycznia 2008 Nie chodzi mi o tę dychę, pytam z ciekawości A dzisiaj już koniec zabawy, ojciec musiał wyjechać a sam nie dam rady, z resztą późno już. Wyciągnę aku, podłąduję, w poniedziałek kupię samostart i nie ma to tamto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 5 Stycznia 2008 tylko jak podasz samostart to nie podawaj już ognia bo włosy stracisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darek1972 0 Napisano 5 Stycznia 2008 jednak nie ma jak grzałeczka w bloku nawet przy -30 st. zapala tak jak bym zgasił go(zetor) przed chwilą.W starej instrukcji od MTZ znalazłem że jako wyposarzenie dodatkowe można było zamówić silnik spalinowy i podgrzewacz na rope mocowany pod misą olejową który rozgrzewał cały blok i olej w misie. na syberi trzeba też traktor zapalić. a poza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 5 Stycznia 2008 a jescze cos waznego nie wtryskiwac samostartu gdymasz zagrzana swiece bo wybuchnie w kolektorze najlepiej wtryskiwac w trakcie krecenia rozruzsnikeim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darek1972 0 Napisano 5 Stycznia 2008 coś nie wyszło. a poza tym tak podgrzany silnik mniej sie zużywa bo takie ciągłe używanie samostartu raczej silnikowi nie pomaga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miccao 0 Napisano 5 Stycznia 2008 Jakie aku najlepiej kupić do mojego gada (przyp. C-4011)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 5 Stycznia 2008 w swojej mam 115Ah i daje radę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin82 0 Napisano 5 Stycznia 2008 przy odpalaniu codziennie na zime wychodzą mi niecałe 2 samostarty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miccao 0 Napisano 5 Stycznia 2008 To już konkret, dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
małorolny2 0 Napisano 5 Stycznia 2008 a jescze cos waznego nie wtryskiwac samostartu gdymasz zagrzana swiece bo wybuchnie w kolektorze najlepiej wtryskiwac w trakcie krecenia rozruzsnikeim. O właśnie Potrafi pierd....... przypominam że należy samostart stosować z umiarem ........ Sąsiad przesadził i wał ujeb......... ale obrotów ponoć dostał lotniczych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miccao 0 Napisano 5 Stycznia 2008 U mnie gościu urwał wał (w 60) jak próbował odpalić na zaciąg, było koło -20* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nina-pl 0 Napisano 5 Stycznia 2008 Jakie aku najlepiej kupić do mojego gada (przyp. C-4011)?Najlepiej dwie 6v 190 ah ,a samostart najlepszy na bazie eteru tylko że stosować z umiarem tj. do kolektora wtrysnąć przez sekundę a po chwili palić maszynę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miccao 0 Napisano 5 Stycznia 2008 dwie 6v 190 ahIle za nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin82 0 Napisano 5 Stycznia 2008 a jescze cos waznego nie wtryskiwac samostartu gdymasz zagrzana swiece bo wybuchnie w kolektorze najlepiej wtryskiwac w trakcie krecenia rozruzsnikeim. zawsze pale ze świecą i samostartem, nic nie wybuchło, może dla tego że to MTZ ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach