Przemek21 0 Napisano 17 Stycznia 2008 naowzy zakupiłem chyba w czerwcu albo maju oraz lipcu w promocjach dla danego segmentuwięc taksaletra litewska 34,5 N 715zł brutto (saletre polską mogłem mieć też po 720-730zł)lubofoska jakoś 540zł brutto ilość tirowe z dostawą big bagdla mniejszych ilości cena wtedy była 720zł oraz 580zł i wtedy odbiór z placu a w listopadzie dokupowałem jeszcze 7 ton lubofoska 700zł udało mi się wyrwać z jednego magazynu resztkę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nianio 0 Napisano 22 Stycznia 2008 Zobaczcie nowy cennik kemiry.Jeśli relacja cen Power 8 do fosforanu będzie jak zawsze to:Fosforan za chwilę będzie po 2000zł/t NETTO !!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JacekXXL 0 Napisano 22 Stycznia 2008 sprawdziłem cennik polic i szok polfoska 4ka 1460, a 8ka 1470, polidap 1720 co oni z nami robią A Kemira też nie złe ceny kemira corn po 1900zł/t dobrze że mam kupione w listopadzie i leży w magazynie, a tak wogóle to lepsze niż lokaty i fundusze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin82 0 Napisano 28 Stycznia 2008 A ja kupiłem w tym roku dwa rodzaje saletry jedna 27%N +Ca a druga czysta 27% w cenie 670 i 690 z terminem płatności koniec czerwca. W takiej cenie kupiona bo jest troche zbrylona - rok stała w magazynie. Aż dziwne że nikt wcześniej jej nie kupił. Normalnie cena saletry ponad 900 o ile jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
suchodolak 0 Napisano 28 Stycznia 2008 Hukowo się taka wysiewa jeszcze jak się sypie ostatnie dawki no ale różnica w cenie wysoka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek 0 Napisano 28 Stycznia 2008 co znaczy że hukowo sie wysiewa,chodzi ci że może coś wybuchać bo ze saletry robią materiały wybuchowe,jeżeli ma we workach to nic innego jak dobra buławka i rozbije grudy w mak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin82 0 Napisano 28 Stycznia 2008 nawóz jest w big-bagach, granulki nie rozpuściły się tylko posklejały,po rozcięciu worka wysypują się elegancko, tylko przy dnie jest troszke gorzej. Ale za taką cene. . . nie mogłem uwierzyć że nikt tego wcześniej nie wzią, może dla tego że chcieli sprzedać całość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nina-pl 0 Napisano 28 Stycznia 2008 co znaczy że hukowo sie wysiewa,chodzi ci że może coś wybuchać bo ze saletry robią materiały wybuchowe,jeżeli ma we workach to nic innego jak dobra buławka i rozbije grudy w mak.Dobre Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Winme 0 Napisano 29 Stycznia 2008 Witam Chciałbym zaproponować państwu nawóz wapniowo węglanowy o zaw. CaO 52% wiecej szczegółów (dotyczących cen, oraz transportu) prosze kierować pod nr +48 6000 380 70 zapraszam również na strone http://www.soltys.eu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 30 Stycznia 2008 Za niedługo będę kupował nawozy więc się zorientowałem o ceny: - Polifoska 6--->140zł/q wzrost o 10zł- Saletra---->90zł/q wzrost też o 10zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek21 0 Napisano 4 Lutego 2008 no to niech wezma jeszcze dopłaty od 20xx to bedzie SKR smutny konic rolnictwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hans 0 Napisano 5 Lutego 2008 chłopcy mała niespodzianka dla was specjalnie z POLIC kto zgadnie co to - nie otwierając linka dostanie kredki http://www.zchpolice.pl/pl/index.php?grupa=produkty&dzial=cennik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 5 Lutego 2008 Kto ma nawozy to się cieszy ale co będzie dalej, jesień i następne lata????Kto to kupi po takich cenach???Ze świń to teraz gnój najcenniejszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
romek31śl 0 Napisano 6 Lutego 2008 Efektem tego wszystkiego będzie to ze cena pszenicy 800, 900 czy 1000 zł/t to będzie normalka przy oczywiscie dobrych zbiorach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hati 0 Napisano 6 Lutego 2008 Sól potasowa 1260Saletra 960Kizeryt 1400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bluss1 0 Napisano 8 Lutego 2008 może ktoś wie gdzie najtaniej kupić nawozy w warmińsko mazurskim,azotowe i polifoske6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin82 0 Napisano 8 Lutego 2008 może ktoś wie gdzie najtaniej kupić nawozy w warmińsko mazurskim,azotowe i polifoske6 agro plus pasłęk w miare rozsądne ceny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bluss1 0 Napisano 8 Lutego 2008 marcin 82 dzieki nie oriętujesz sie ile kosztują Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin82 0 Napisano 8 Lutego 2008 polifoska nie wiem a saletra coś koło 900 i od lutego ma być niby na termin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gargamel 0 Napisano 9 Lutego 2008 Polifoska 8 -1510zl Fosforan 1920zł Bez komentarza!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jowisz 0 Napisano 10 Lutego 2008 moje wczorajsze zakupy:saletrzak - 780 zł/tsaletra - 990 zł/t Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gargamel 0 Napisano 10 Lutego 2008 Romek31śl napisał.Efektem tego wszystkiego będzie to ze cena pszenicy 800, 900 czy 1000 zł/t to będzie normalka przy oczywiscie dobrych zbiorach. Tak kolego Romku ,firmy skupowe o niczym nie marzą tylko jak zapłacić nam maksymalnie dużo przy dobrych plonach.Moje zdanie jest takie ze przy dobrych plonach w unii,ameryce i na wschodzie ceny spadną na łeb i szyję i nikogo nie bedzie obchodziło ile płaciłes za nawozy.W unii dalej obowiązuje cena interwencyjna 101 eu i w naszym interesie jest by plony były mizerne Moim zdaniem dobre plony obniżą cenę ziarna do ok 520 zl co przy niskiej cenie euro da 150eu/t.Wbrew pozorom wysokie ceny nawozów nam sprzyjają gdyz rolnicy musza kupić ich mniej i spowoduje to ograniczenie plonów.Klęska urodzaju to zły znak ,jak uczy doświadczenie najlepsze są lata nieurodzaju. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik1989 0 Napisano 13 Lutego 2008 U mnie ceny wyglądają następująco:polifoska6 1350zł/tsaletra 967zł/tRSM (tarnów) 680zł/t Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek 0 Napisano 13 Lutego 2008 to saletrę masz drogo ,jak masz polifoskę po tyle to tylko kupować bo zaraz będzie po 1500zł,RSM wychodzi znaczniej taniej od saletry ,tylko kupować węże rozlewowe i zbiorniki a to wydatek,Ja dziś kupiłem 11ton saletry po 920,i 2 tony soli po 1300zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bluss1 0 Napisano 13 Lutego 2008 dominik a z kąd ty jesteś,polifoska po tyle u was naprawde Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach