rapsik 0 Napisano 9 Grudnia 2010 Saletra amonowa Z.A. Kedzierzyn 1090 zl./t. Salmag 980 zl./t - opolskie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ROBERTD 0 Napisano 13 Grudnia 2010 Jak bedzie a jak jest ze stawką vat na nawozy? Mówie tu o nawozach typu saletrzak , polifoska itp. bo nawozy typu wapno to cos innego chyba? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 14 Grudnia 2010 u mnie saletra po 1060 a saletrzak po 960, jak sądzicie podrożeje czy ceny pójdą w duł, straszny ruch z nawozami się zrobił, wszyscy się rzucili jak by braknąć miało, zastanawiam się czy nie poczekać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ikcomas 0 Napisano 14 Grudnia 2010 Ruch się zrobił dlatego, że VAT ma wzrosnąć. Po pierwszym na pewno trochę się uspokoi (cena będzie skorygowana o VAT) ale nie na długo. W lutym znowu będą podwyżki. Obawiam się, że drastyczne. Obym się mylił Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek21 0 Napisano 14 Grudnia 2010 a ile tego watu wzrośnie?1%? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ikcomas 0 Napisano 14 Grudnia 2010 Tak ale tylko na sam nawóz. A liczyłeś koszty wyprodukowania, transportu i magazynowania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ansu 0 Napisano 15 Grudnia 2010 O ile zdrożały nawozy powiedzmy od października do grudnia w czasie gdzie nikt nie stosuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ikcomas 0 Napisano 15 Grudnia 2010 Saletra 1040Mocznik 1380Saletrzak 950Ceny w tym czasie poszły ponad 200 zł w górę, średnio 20-30%.Nic dodać, nic ująć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pirgreg 0 Napisano 21 Grudnia 2010 saletra puławy -1080saletra z kedzierzyna - 1140saletrzak - 980mocznik - 1380 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rooolnik 0 Napisano 21 Grudnia 2010 No i właśnie nawozy w gore a o tym w agrobiznesie nic o tym nie mówią tylko o tym ile to rolnicy zarobią a koszta rosną moje jest to szczescie ze zapasy zrobione wczesniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skoczek 0 Napisano 21 Grudnia 2010 Od wczoraj podrozały.....i na tym nie koniec:)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ikcomas 0 Napisano 27 Grudnia 2010 http://rolno-ogrodniczy.pl/index.php?k44,nawozy-rolniczeAle ceny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
$$$$ 0 Napisano 28 Grudnia 2010 u mnie saletra Puławy 1080 mały worek 1100 bb ale to ceny na vacie 7 % po nowym roku 10 zł samego vatu do góry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pasio 0 Napisano 28 Grudnia 2010 Ja zamawiałem saletrę w lipcu po 780zł/T i jak widać opłaciło się Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACUS 0 Napisano 28 Grudnia 2010 trzeba kupowac saletre bo niedlugo jej nie bedzie -powod,mozna z niej latwo zrobic material wybuchowy[ma ktos moze jakis przepis na to ] unia europejska ma zamiar wycofac saletre amonowa i potasowa z produkcji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ikcomas 0 Napisano 29 Grudnia 2010 A proszę bardzo:Saletra potasowaSaletra amonowaA skąd masz te informacje, że UE wycofa z produkcji saletry? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 29 Grudnia 2010 gadali o tym już jakiś czas temu ale ucichłopopraw link z saletrą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ROBERTD 0 Napisano 29 Grudnia 2010 U mnie saletra 950 zł saletrzak 1100zł. Ceny brutto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alwaro 0 Napisano 29 Grudnia 2010 o tej wybuchowej saletrze tez słyszałem jakies 2 albo 3 lata temu i jak sprzedawali tak dalej sprzedaja i pewnie beda sprzedawac dalej bombe można zrobic z wielu rzeczy wystarczy tylko umieć 11.09 z samolotów zrobili latajace pociski i jak samoloty latały tak dalej lataja i latac pewnie będą więc sorry ale ja w to nie wierze! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
panborys 0 Napisano 29 Grudnia 2010 U mnie saletra 950 zł saletrzak 1100zł. Ceny bruttoto ceny jeszcze całkiem sympatyczne u mnie od 1040-1100zł brutto i na dzień dzisiejszy 24t samochodu nie dostaniesz bo końcówka miesiąca się tłumaczą, a po nowym roku vat na wszystko do góry to i nawóz pewnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
panborys 0 Napisano 29 Grudnia 2010 U mnie saletra 950 zł saletrzak 1100zł. Ceny bruttoto ceny jeszcze całkiem sympatyczne u mnie od 1040-1100zł brutto i na dzień dzisiejszy 24t samochodu nie dostaniesz bo końcówka miesiąca się tłumaczą, a po nowym roku vat na wszystko do góry to i nawóz pewnieja pisze o saletrze, kolego a te ceny czasem odwrotnie nie miały być? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ROBERTD 0 Napisano 29 Grudnia 2010 przepraszam- racja saletrzak 950, saletra 1100 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ikcomas 0 Napisano 30 Grudnia 2010 gadali o tym już jakiś czas temu ale ucichłopopraw link z saletrąDziwne, wczoraj jeszcze działałSaletra amonowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 30 Grudnia 2010 sprawdzałeś działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ikcomas 0 Napisano 30 Grudnia 2010 Jakimś cudem link się zmienił. Umieszczę jeszcze link do szukajki:gooooogleMożna też wpisać: "sposób wytwarzania materiałów wybuchowych z saletry amonowej granulowanej i olejów palnych"Tej receptury nie testowałem. Kiedyś bawiłem się saletrą potasową i cukrem. Wkładało się w zakrętkę po wódce taką mieszankę, potem zatykało, robiło się niewielki otwór i podpalało. Jak dobrze zrobione to leciał na 10 metrów w górę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach