Peron 0 Napisano 4 Lutego 2011 Zapowiadają się duże problemy z saletrzakiem, a co się z tym wiąże z jego wzrostem ceny. Tarnów stoi, bo mają awarię, Kędzierzyn też zrobił przestój. Węgierski z dostawą w okolicy 1150 za całe auto, więc jeśli ktoś ma coś tańszego, a planuje zakup to moja rada jest taka, żeby brać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 4 Lutego 2011 wie ktoś jaka cena siarczanu amonu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek21 0 Napisano 4 Lutego 2011 jest kto chętny dostarczyć tone mocznika gminy Połajewo w rozsądnej cenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 8 Lutego 2011 Zapowiadają się duże problemy z saletrzakiem, a co się z tym wiąże z jego wzrostem ceny. Tarnów stoi, bo mają awarię, Kędzierzyn też zrobił przestój. Węgierski z dostawą w okolicy 1150 za całe auto, więc jeśli ktoś ma coś tańszego, a planuje zakup to moja rada jest taka, żeby brać.Peron a wiesz coś na temat korn-kali, albo z solą jak tam rynku, po iloe się płaci i jakie trendy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robert_gr 0 Napisano 11 Lutego 2011 u mnie mocznik okolice - 1458 brutto BRANIEWOsaletrzak okolice - 1155 HRUBIESZÓWsól - 1479 BRANIEWOnawozy coraz droższe u was też?? musimy pamietać że mamy internet i MUSIMY SOBIE POMAGAĆ. w tym celu otworzyłem dla WAS www.nawozeo.pl . dużo ogłoszeń i tylko z nawozami.nie przepłacacie i szukajcie...Proszę o komentarz i podpowiedzi co wam sie podoba a co nie. za wszystkie podpowiedzi bardzo dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robocik 0 Napisano 11 Lutego 2011 znowu szaleją z nawozami ceny są kosmiczne myślą że rolnik kupi a kupi bo jest naiwny ja 30 hektarów nie siałem 4 rok żadnych nawozów chemicnych i 60 sztuk bydła ją nawożą gnojowica i wapno i mam święty spokój sporo zaoszczędziłem ja rok temu pisałem na forum to na troche uspokoiło i teraz nadal z cenami KŁAMIĄ!!!! producenci to oszuści wartośc nawozów niejest tak napisane jak na worku oni laboratoriami mają zmowe przymykają nato oko laborancijebane i nie można im odowodnić że nie ta wartośc nawozu ja radzę rolnicy żeby poczekać z tym kupowaniem nawozów a ziemi nic się niestanie plon mniejszy a większy i tak to samo wychodzi ważne żeby chwastów niebyło ROLNICY SIĘ NIEMARTCIE!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 12 Lutego 2011 Witam.Robocik:masz rację że nawożenie organiczne pełni dużą rolę,ale nie wszyscy mają tak dużą obsadę na ha.Patrząc za nawozami trafiłem na taki cennik http://www.fosfory.pl/oferta/nawozy-rolnicze/cennik.html Tu pisze że cena nawozu nie zmieniona od 29.11.2010r.Ale nie wiem jak to się przekłada na punkty sprzedaży. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 12 Lutego 2011 Ciesz się że nie jesteś na osn już byś szukał chętnych na ten obornik chociaż na papierze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robocik 0 Napisano 13 Lutego 2011 (do grzesia) a co chcesz guwno ?! 1GR na papierku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robocik 0 Napisano 15 Lutego 2011 a podwyższajcie ceny nawozów i tak niekupię Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek21 0 Napisano 15 Lutego 2011 ja już kupiłem wcześniej- nie chcą w Polsce sprzedać to trudno - bo to już nie cena do kupna - miałem coś dokupić ale odpuszcze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 15 Lutego 2011 ja też miałem dokupić ale w takiej cenie wolę wydać te 100 zł do ha na odzywki albo śor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 18 Lutego 2011 Witam.Robocik:...Patrząc za nawozami trafiłem na taki cennik http://www.fosfory.pl/oferta/nawozy-rolnicze/cennik.html Tu pisze że cena nawozu nie zmieniona od 29.11.2010r.Ale nie wiem jak to się przekłada na punkty sprzedaży.Do tych cen trzeba doliczyć(jeżeli ryczałtowy)VAT 8%,+ok.80-100zł.Mocznika brak ale spodziewana dostawa ma kosztować ok.1600zł/t.Aby zapobiec wzrostowi cen zboża ministerstwo podjęło interwencję.Ciekawe czy tu też jest planowana interwencja?Przecież nie wszyscy rolnicy sprzedali(sprzedają) zboże w tak wysokich cenach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robert_gr 0 Napisano 18 Lutego 2011 mocznik teraz można dostać w okolicach 1300 (polski ,import) - 1460 netto (węgry) + dostawa zależy jak gdzie szuka... co daje średnio 1500 brutto.w dolnych partiach coraz ciężej znaleść... jesli ja znalazlem to i wy możecie. pozdrawiam. www.Nawozeo.pl - Sposób na tanie nawozy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robert_gr 0 Napisano 18 Lutego 2011 mocznik teraz można dostać w okolicach 1300 (polski ,import) - 1460 netto (węgry) + dostawa zależy jak gdzie szuka... co daje średnio 1500 brutto.w dolnych partiach coraz ciężej znaleść... jesli ja znalazlem to i wy możecie. pozdrawiam. www.Nawozeo.pl - Sposób na tanie nawozy daje poniżej link do tego najtańszego jaki znalazlem 1300 netto + dosthttp://www.nawozeo.pl/kupujacy.php?id=1005 pozdrawiam i milego wieczoru życzę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 18 Lutego 2011 Dziękuję za informacją.Jak sądzisz ile by mnie wyniosło(1tona) z transportem na te ok.800km. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robert_gr 0 Napisano 19 Lutego 2011 @tekmie myślę ,ze w przypadku zapotrzebowania na 1 tonę mocznika to są tylko 2 opcje... albo zebrać się w grupę.... idealna to producencka... siła przebicia maksymalnie duża, ale zawsze można w pare osób w wiosce najważniejsze aby zebrać 24T , bo spedycja zawsze weźmie tyle samo za kurs.... lub poprostu kupić w okolicznym punkcie nawozowym z odbiorem własnym. punktów tez zazwyczaj jest kilka więc warto podzwonić.... pozdrawiam www.nawozeo.pl - Sposób na tanie nawozy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robert_gr 0 Napisano 20 Lutego 2011 poszukiwań ciąg dalszy....Tym razem szukałem najtańszego saletrzaku...Najtańszy znalazlem : SALMAG/SALETRZAK KĘDZIERZYN 1020+VATzainteresowanym daje linka http://www.nawozeo.pl/kupujacy.php?id=1052pozdrawiam i miłego wieczoru życzę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robert_gr 0 Napisano 22 Lutego 2011 a ja dalej szukam dla was... znalazłem tańszy mocznik od ostatniego o 10 zł, ale daje nam to magiczne zejście poniżej 1300 Najnowsza oferta Pellet Store w kategorii MOCZNIK N-46 - 1290 + dostawa + VATzainteresowanym zostawiam link : http://nawozeo.pl/kupujacy.php?id=1075 pozdrawiam i miłego dnia życzę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
panborys 0 Napisano 22 Lutego 2011 saletra amonowa 1280zł brutto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 22 Lutego 2011 saletra 120,saletrzak 115 ,polifoska m 159 ,polifoska 6 i 8 po 181zl okolice lublina ceny brutto.nawozu ful tylko malo kto kupuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robocik 0 Napisano 24 Lutego 2011 Rolnicy !!! uważajcie z zakupem nawozów to zmowa cenowa zatrzymali import zboża przenicy kukurydzy żyta a zboże podrożało i nawozy podrożały i jeszcze będzie drożeć a producent nawozów wie że rolnik ma dużo kasy za zboże to więc podnosi za pół roku znów wróci do normy nie wierzcie że mają puste magazyny oni bezprzerwy kłamią manipulują nami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robocik 0 Napisano 24 Lutego 2011 Rolnicy !!! uważajcie z zakupem nawozów to zmowa cenowa zatrzymali import zboża przenicy kukurydzy żyta a zboże podrożało i nawozy podrożały i jeszcze będzie drożeć a producent nawozów wie że rolnik ma dużo kasy za zboże to więc podnosi za pół roku znów wróci do normy nie wierzcie że mają puste magazyny oni bezprzerwy kłamią manipulują nami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sławek2209 0 Napisano 26 Lutego 2011 zmowa jest jak jest drogie zboze . mozna to przewidziec.ostatnio przy tanim zbozu ceny nie rosly . (słowo zostało usunięte)y przy biurkach czekaja co gileda przyniesie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ROBERTD 0 Napisano 27 Lutego 2011 Nie mogę znależć a kiedys był fajny link do oblicznia dawek nawozów-podrzuccie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach