malkolm2 1 Napisano 27 Lutego 2011 https://poczta.schr.gov.pl/src/strony/Doradztwo/Nawozenie.php trzeba nauczyć się używać googla, jest jeszcze coś takiego na stronie polifoska pl czy gdzieś tam, ale nie chce mi się szukać, w tym wylicza czysty składnik, w tamtym dawkę nawozu, tyle że ją zawyża w porównaniu z tym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robert_gr 0 Napisano 28 Lutego 2011 Cześć, podaje aktualne ( najniższe jakie znalazlem ) ceny na dzień dzisiejszy.Mocznik - 1290 nettoSaletra - 1113 nettoSaletrzak - 1055 nettoRSM z dost.- 960 nettosól potas - 1370 nettosiarczan amonu - 845 nettosuperfosfat 40%p - 1380 netto Te oferty znalazlem na nawozeo.pl . Powinny być aktualne, ponieważ sa automatycznie usuwane po upływie 7 lub 14 dni (opcja sprzedającego)Nawozeo jest DLA WAS jeżeli macie jakieś uwagi, pomysły... bedę wdzięczny za uwagi pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
www.cenyrolnicze.pl 0 Napisano 8 Marca 2011 Szczegółowy wykaz cen sprzedaży nawozów z całej Polski w bieżącym tygodniu (07.03.-13.03.2011) dostępny na:www.cenyrolnicze.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Marca 2011 Ceny brutto sprzedaży detalicznej saletry amonowej w kraju na dzień 22.03.2011 wahają się w granicach: 1260-1385 zł/t. Mocznik: 1500-1720Saletrzak: 1200-1345 Szczegółowy wykaz cen nawozów azotowych i wieloskładnikowych z całej Polski dostępny na: www.cenyrolnicze.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alwaro 0 Napisano 14 Kwietnia 2011 gdzie moge zrobic badanie składu nawozu w zachodniopomorskim? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek 0 Napisano 14 Kwietnia 2011 stacje chemiczno rolnicze tam gdzie oddaje się próbki gleby do badania mogą zbadać nawozy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skoczek 0 Napisano 14 Kwietnia 2011 Nawozów tez robią bo kiedys pytałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 19 Kwietnia 2011 Wykaz aktualnych cen sprzedaży detalicznej nawozów z całego kraju z dnia: 18-19.04.2011 http://www.cenyrolnicze.pl/nawozy/1303081201 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robert_gr 0 Napisano 16 Maja 2011 a ja znalazłem na nawozeo za 1540 netto polifoske NPK 8-20-30. podobno NPKi mają już nie tanieć.... ale jak bedzie to zobaczymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek21 0 Napisano 13 Czerwca 2011 stosował ktoś sulca http://www.utex.com.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=26&Itemid=64 88zł + transport Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek21 0 Napisano 15 Czerwca 2011 to ponizej to gips za 88zł a oto nawozy w tabeli z siarka http://www.kws.pl/aw/KWS/poland/Produkty/Rzepak/Nawo_380_enie_rzepaku/Nawo_380_enie_podstawowe/~cdhy/Nawo_380_enie_podstawowe_siarka/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lisek 0 Napisano 8 Lipca 2011 Czy to już dobry czas żeby robić zapas nawozu, czy jeszcze poczekać na niższą cenę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grand0011 0 Napisano 8 Lipca 2011 Ja będę czekał bo już się zaczęły spekulacje na zbożach na spadki to i nawozy spadną. Ja myślę że koło listopada będzie najlepszy czas na zakupy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przem 0 Napisano 9 Lipca 2011 Ja dwa tygodnie temu, jeszcze przed podwyżkami, kupiłem sól potasową 60% po 1530 brutto i fosforan amonu po 2120 brutto PK sieje zawsze pod gruber na ściernisko więc musze kupić przed żniwami, a co do azotu to mam już zamówioną saletre z Anwilu po 1110 brutto i mysle że taniej to juz nie będzie, ale obym sie mylił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 9 Lipca 2011 Ja dwa tygodnie temu, jeszcze przed podwyżkami, kupiłem sól potasową 60% po 1530 brutto i fosforan amonu po 2120 brutto PK sieje zawsze pod gruber na ściernisko więc musze kupić przed żniwami, a co do azotu to mam już zamówioną saletre z Anwilu po 1110 brutto i mysle że taniej to juz nie będzie, ale obym sie mylił.masz naprawdę dobre ceny, u nas fosforan po 2280, polifoska 6 i 8 praiw 1900 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rooolnik 0 Napisano 10 Lipca 2011 przem gdzie po takich cenach kupujesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przem 0 Napisano 10 Lipca 2011 Udało sie kupić w dobrych cenach, bo zdążyłem przed podwyżkami, pozatym w gre wchodzą niewielkie ilości (sól+fosforan amonu ok 15 ton) więc obdzwoniłem wszystkie składy w okolicy i w pobliskiej Gminnej Spółdzielni znalazłem koncówki dostaw z wiosny w dobrej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przem 0 Napisano 10 Lipca 2011 A na saletre była jakas promocja w Anwilu i przy zamówieniu całego samochodu wychodziło właśnie 1110 brutto z dostawą do rolnika, problem polega na tym że cały towar rozszedł się bardzo szybko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
$$$$ 0 Napisano 12 Lipca 2011 Fosforan amonu 18-46 (Polidap) na podkarpackie okolice leżańska przy ilości 12 t dowiozę jeszcze po 2 184 brutto bliżej Torunia będzie taniej a przykładowo Saletra amonowa Anwil b.b. bezpośrednio z włocławka 1 284 brutto. U was lepiej wychodzi Nawóz NPK 8-20-30 + 3 S b.b. z Terespola w cenie 1810 brutto przy całym zestawie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 12 Lipca 2011 leżańska jestem z podkarpacia a nie słyszałem o takiej miejscowości, jak już to leżajsk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
$$$$ 0 Napisano 13 Lipca 2011 przepraszam za pomyłkę ale wiadomo ze o Leżajsk chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 2 Sierpnia 2011 http://www.farmer.pl/prawo/przepisy-i-regulacje/aktualnosci/nawozu-nie-wolno-przewozic-ciagnikiem,29959.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 2 Sierpnia 2011 Witam.Przeczytałem to i pasowało by wymówić parę wyrazów nie cenzuralnych na temat naszych prawodawców.To co?Na pole samochodem czy z duszą na ramieniu w obawie przed jakąś służbą mundurową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lisek 0 Napisano 7 Sierpnia 2011 http://www.farmer.pl/prawo/przepisy-i-regulacje/nawoz-pojedzie-ciagnikiem,30030.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marb80 0 Napisano 21 Września 2011 Nawozy widze systematycznie idą do gory a co w waszych regionach?U mnie:Polifoska 6 1890-1960mocznik 1510-1700sol potasowa 1660-1750 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach