Gość Napisano 19 Listopada 2012 19.11.2012r. Aktualne ceny detaliczne sprzedaży nawozów: http://www.cenyrolnicze.pl/nawozy/1353328131/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 19 Listopada 2012 to skąd Ty to bierzesz? to nie jest nawóz z legalnego źródła? miałem na myśli świadczenie usług biorę z zakładów azotowych ale w momencie składania zamówienie jest tam punkt w którym piszę że produkt nie może być przedmiotem dalszego obrotu( odsprzedaży) rynkowej w tym miesiącu mieli tego mocznika ok 1000 tonNo i już nie mają niby pod koniec miesiąca będzie coś wiadomo za ile i ile będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Listopada 2012 26.11.2012r. Aktualne ceny detaliczne sprzedaży nawozów: http://www.cenyrolnicze.pl/nawozy/1353921258/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 3 Grudnia 2012 03.12.2012r. Aktualne ceny detaliczne sprzedaży nawozów: http://www.cenyrolnicze.pl/nawozy/1354525589/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 3 Grudnia 2012 Ceny niezłe dziś dostałem informację z puław mocznik 1570 zł na miejscu u mnie. Najtańszy u handlarzy 1680zł. Ale mają przebitki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rooolnik 0 Napisano 3 Grudnia 2012 A pytałeś się o ten drugi sort Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 3 Grudnia 2012 nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kissmy... 0 Napisano 3 Grudnia 2012 to Puławy zajmują się również dystrybucją? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anton 0 Napisano 3 Grudnia 2012 Ceny niezłe dziś dostałem informację z puław mocznik 1570 zł na miejscu u mnie. Najtańszy u handlarzy 1680zł. Ale mają przebitki.oczywiście netto? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 4 Grudnia 2012 nie brutto i to na mniejscu w gospodarstwienetto 1465zł za bb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rooolnik 0 Napisano 4 Grudnia 2012 Jakie trzeba spełniać warunki ,czy to ma być na firmę ,jakie ilości . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 5 Grudnia 2012 Składasz zamówienie na minimum transport jednego rodzaju towaru, oni do połowy miesiąca rozdysponują całą produkcję, jak im zostanie to się załapiesz. Preferują regon ale moje zamówienie na nip przyjęli i zobaczymy jak się sprawa potoczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kissmy... 0 Napisano 5 Grudnia 2012 zamówienie składałeś u regionalnego przedstawiciela handlowego? pytałeś o ceny innych produktów? w jakiej cenie jest obecnie RSM? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rudemenes 0 Napisano 6 Grudnia 2012 Wczoraj mi przywieźli cysterkę RSM32 - zamawiany w listopadzie - cena 1030 zł netto / tona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kissmy... 0 Napisano 6 Grudnia 2012 to u Grzesia czysty składnik wychodzi troszeczkę taniej, ja poza dolistnymi zabiegami nie stosowałem jeszcze mocznika, zawsze saletra, saletrzak i saletrosan, ale teraz muszę coś wykombinować, mocznik nadałby się ewentualnie do zabiegów dolistnych, pod ziemniaki i kukurydzę, więc samochodu nie zużyję, gdzie można go jeszcze zaaplikować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rooolnik 0 Napisano 6 Grudnia 2012 Nieraz stosowałem pod pszenice ,rzepak i wcale nie było tak źle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 6 Grudnia 2012 Ja w tym roku pierwszy zabieg dałem saletrę a na 2 poszedł mocznik. Jak cena 1kg N było o 30 groszy niższa na kożyść mocznika to stosując 10t mocznika zamiast saletry dawałem tyle samo N ale o 1380zł taniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kissmy... 0 Napisano 6 Grudnia 2012 czyli śmiało mogę na pierwszy zabieg dać RSM, na drugi mocznik i na kłos również mocznik, a pod kukurydzę i ziemniaki sam mocznik, @Grześ wskaż mi proszę jeszcze jak wygląda kwestia zakupów w Puławach, oni obsługują tylko dystrybutorów i jeśli im coś zostanie to ewentualnie sprzedadzą coś rolnikowi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rooolnik 0 Napisano 7 Grudnia 2012 Jeśli chodzi o rzepak to musisz dosyć szybko podać pierwszą jak i drugą dawkę . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kissmy... 0 Napisano 7 Grudnia 2012 na rzepak chciałem jednocześnie dać saletrę/RSM i rozrzucić od razu mocznik jaki jest czas rozkładu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kissmy... 0 Napisano 7 Grudnia 2012 na rzepak chciałem jednocześnie dać saletrę/RSM i rozrzucić od razu mocznik jaki jest czas rozkładu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rooolnik 0 Napisano 7 Grudnia 2012 Mocznik dobrze się rozkłada jeśli jest wilgoć ale dla rośliny dostępny jest jak temperatura oscyluje ok 7,8 stopni odp tak na szybko czyli lepiej by było dać go na 2 dawkę i z mocznikiem proponuje działać wcześniej jak są kutemu dobre warunki no chyba ze posiadamy mocznik z ureazą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek 0 Napisano 7 Grudnia 2012 rzepak intensywnie pobiera azot do połowy fazy kwitnienia ,także moim zdaniem ładownie mocznika lub późna dawka "na łuszczynę" jest normalnym wyrzucaniem pieniędzy ,koniec podawania azotu na 3 tyg przed kwitnieniem w szybko działającej formie.W lutym/marcu na zamarzniętą glebę raz 100kgN Saletra +(Siarczan amonu)(magnezu) lub saletrosan potem na początku kwietnia 60-70N Saletra i koniec.W przypadku późnego ruszenia wegetacji koniec marca kwiecień jedna duża dawka skomasowana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rooolnik 0 Napisano 7 Grudnia 2012 Dokładnie tak jak piszesz rzepak potrzebuje jak najwcześniej azotu ,ale mogę z czystym sumieniem potwierdzić ze można nawozić i mocznikiem tylko trzeba możliwie szybko rozsypać na pole Jeśli bym miał wcześniej dobrą ofertę na mocznik to bez zastanowienia sypałbym samym mocznikiem a tak nawozy kupione chociaż nie żałuję bo kupiłem w dobrej cenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tom 0 Napisano 7 Grudnia 2012 Na rzepak leję I dawkę RSM 32 220 l i za dwa tyg. II 200l - porównójąc to do I dawki w saletrze rzepak po RSM-ie jest zmulony przez 3-4 dni (po saletrze ma lepszy wigor) ale później nie ma różnicy.Ale nie odbiegajmy od tematu - ja kupowałem z dostawą na podwórko w połowie września po 1100 zł/t. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach