martinescu 0 Napisano 6 Czerwca 2008 to ograniczenie nazywa się cło, czego w unii nie ma, czekaj na Sawickich to wiesz........, oni mają dużo ważniejsze sprawy jak nasze nawozy; kto zostanie szefem partii i takie tam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gargamel 0 Napisano 6 Czerwca 2008 A gdzie zaznaczyłem że na niego czekam? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tom 0 Napisano 6 Czerwca 2008 Też mam teki plan żeby zwapnować bo zasobność fosforu mam średnią i wysoką. Chcę dać Oxyfertil ale o tym pisałem w temacie o wapnie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaceksie 0 Napisano 6 Czerwca 2008 Ja zrobiłem analize wszystkich gleb i wykazała wszendzie wysoki fosfor to daruje sobie zakup tego eskluzywnego składnika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek21 0 Napisano 6 Czerwca 2008 u mnie też wysoko fosforu wieć dokupiłem tylko sól chociaż mogłem polidap kupić tanio niby 1900zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ukasz52 0 Napisano 6 Czerwca 2008 hmm a mi brakuje praktycznie wszędzie fosforu ale za to potas i magnez jest od groma a co do ph to na jesień rozwiozłem 2 składy tlenku i ciekawe co będzie.. zboża sie nieźke jak na razie zapowiadają.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek 0 Napisano 8 Czerwca 2008 łukasz na jaką powierzchnię rozwiozłeś te 2 składy tlenku?,jaka to część twojego gospodarstwa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ukasz52 0 Napisano 8 Czerwca 2008 na jakieś 50 ha bo część miałem ph 6,5 i 7 wiec niedawałem...na jednym kawałku dzierżawy gdzie miałem wysypane wapno po rozsianiu zasiałem jarą pszenice wapno zanim sobie z nim całkowicie poradziłem leżało jakieś 4 miesiące pszenica w tym miejscu słabo schodziła (były docinki sąsiadów...) ale teraz jest prawie granatowa, wiosną dałem 200kg saletrzaku i 200 polifoskipotem mocznik pod deszcze 100kg pod liść flagowy zapowiada sie jakies 4-5Tdzxięki sporym i ładnym opadom w tym roku pszenica bombona c/b Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek 0 Napisano 9 Czerwca 2008 Dlaczego tylko 4-5 ton ,nie chronisz od grzyba? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ukasz52 0 Napisano 9 Czerwca 2008 zmianuje mam sporo okopowych pszenica jara w zeszłym roku bombona rzuciła mi 5.5t/ha i w tym roku zapowiada sie lepiej ale wiesz jak jest lepiej sie mile zaskoczyć.... odezwij sie na gg.. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiesLaw 0 Napisano 10 Czerwca 2008 Moze te nawozy sa takie drogie tylko w Polsce nie wiecie jak sie przedstawia cenowo np.Nieczech, Czechach, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek21 0 Napisano 10 Czerwca 2008 Moze te nawozy sa takie drogie tylko w Polsce nie wiecie jak sie przedstawia cenowo np.Nieczech, Czechach,ja brałem z Litwy - ta sam cena niestety przynajmniej tak wyszło od pośrednika a Niemcy brali od nas saletrzak bo był tańszy -mówił mi gość od nawozów w firmie handloweja w przedsiebistwie które załatwiło mi saletrę pochwalił się że drogo sprzedał polifoskę na Białoruś jak pamietam.Tyle w temacie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gargamel 0 Napisano 11 Czerwca 2008 Jak nie będziemy atakować po zniwach sprzedawców,tylko położymy na nich lagę,to zmiękną ,a zmiękną tak bardzo jak laga na nich polozona będzie wielka.Innego sposobu na złodziei nie widzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 11 Czerwca 2008 dziś rozmawiałem z jednym w zeszłym roku miał 5% narzutu w tym może zrobić 15zł na tonie co mu daje 0,6% kompletnie nie opłacalne lepiej wpłacić na lokatę i mu się nie dziwię ogłupiały firmy nawozowe w tym roku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 12 Czerwca 2008 W jakiej cenie jest u was lubofoska zbozowa 3,5-10-20 ??? bardzo zalezy mi na tej informacji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Italian 0 Napisano 24 Czerwca 2008 u mnie lubofos 12-20 1000 zł / tona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek21 0 Napisano 29 Czerwca 2008 rozmawiałem z dystrybutorem nawozu i doszło do tego że nie opłaca się stosować nawozu bo przyrost plonu (zmiany klimatyczne) nie będzie odczuwalny w ten sposób aby wynagrodził włożony wkład - a nawet jak teraz patrze na pola to wręcz może szkodzić na słabych glebach a co myslcie o nawozach PPR SOL czytałem reklamę w topagrar jak cena dawkowanie - i jakie efekty - (nawóz dla gleby a nie dla roślin) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 29 Czerwca 2008 tylko czy czasem to nie jest jakieś cudowne wapno za które zapłacisz kosmicznie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FarmerBorys 0 Napisano 30 Czerwca 2008 u mnie też wysoko fosforu wieć dokupiłem tylko sól chociaż mogłem polidap kupić tanio niby 1900zł a gdzie mają po tej cenie polidap?? u mnie juz 3050zł tona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FarmerBorys 0 Napisano 30 Czerwca 2008 sól potasowa 1840złlubofos 12-20 1230złlubofos pod rzepak 1235złpolifoska6 2215zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FarmerBorys 0 Napisano 30 Czerwca 2008 Kizeryt 1159złKorn-kali 1281zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek21 0 Napisano 2 Lipca 2008 Polidap w tej cenie 1900złto było wtedy ze starych dostaw produkcja 2007 stał na placu a z nowych była cena 2960zł też było było i sie zmyło sól kupiłem po ~1360zł co to się dzieje znów z tymi cenami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przem 0 Napisano 4 Lipca 2008 Ciesze się jak dziecko bo kupiłem dzisiaj kilka ton soli potasowej po 1400 PLN za tone, wszędzie w koło albo nie ma w sprzedaży albo jest po 1700 - 1800 PLN co to sie porobiło a to jeszcze nie sezon na zakup nawozów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malkolm2 1 Napisano 4 Lipca 2008 Moze te nawozy sa takie drogie tylko w Polsce nie wiecie jak sie przedstawia cenowo np.Nieczech, Czechach,rozmawiałem ostatnio z przedstawicielką firmy która sprzedaje nawozy i doszliśmy do wniosku że w tym czasie lepiej opłaca kupić się nawozy powiedzmy od kemiry niż nasze polifoski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubuś1597156799 0 Napisano 4 Lipca 2008 słyszał ktoś o tych nawozach i czy są one gdzieś dostępne?http://www.yara.pl/www/nawozy_r.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach