Stara 0 Napisano 4 Lipca 2008 sól potasowa 1840złlubofos 12-20 1230złlubofos pod rzepak 1235złpolifoska6 2215zł a u mnie na Śląsku:Lubofos 12-20 1420zł nettopolifoska 6 2235zł nettomocznik 46%N 1310zł nettosaletra 34% 960zł nettoPower Corn 7-20-28 2400zł nettosól potasowa 60% 1760zł netto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stara 0 Napisano 4 Lipca 2008 słyszał ktoś o tych nawozach i czy są one gdzieś dostępne?http://www.yara.pl/www/nawozy_r.htmwww.agrolandis.pl znajdziesz tam swoje nawozy:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
atche 0 Napisano 29 Lipca 2008 Witam.Czy amoniewa selitra to amoniew nitrat?Dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 29 Lipca 2008 kupiłem sól potasowa za 1300 i suprofoske 11 za 1100, jeszcze po starych cenach gdzieś w magazynie sie zawieruszyły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hans 0 Napisano 11 Sierpnia 2008 juz raczej na nikim nie robi wrazenia cena nawozów- teraz to chyba tylko jako ciekawostke wkleje cennik polic http://www.zchpolice.pl/pl/index.php?grupa=produkty&dzial=cennik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
a1980 0 Napisano 16 Sierpnia 2008 rozmawiałem z dystrybutorem nawozu i doszło do tego że nie opłaca się stosować nawozu bo przyrost plonu (zmiany klimatyczne) nie będzie odczuwalny w ten sposób aby wynagrodził włożony wkład - a nawet jak teraz patrze na pola to wręcz może szkodzić na słabych glebach a co myslcie o nawozach PPR SOL czytałem reklamę w topagrar jak cena dawkowanie - i jakie efekty - (nawóz dla gleby a nie dla roślin)cena 2500 ,dawka 300 kgna ha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 17 Sierpnia 2008 to w tej cenie wolę polifoskę na jedno wyjdzie a efekt znany a nie do poznania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jan222 0 Napisano 17 Sierpnia 2008 Ja w tym roku nie kupuję w ogóle potasowych i fosforowych, nie ma sensu na moich glebach lepiej sprzedać to co urośnie na samym azocie i nie muszę się nadźwigać a i tak będę na plusie (w tym roku nawożenie dałem solidne a na polach i tak straszna kicha, a uprawiam głównie jare zboża). Każdy rolnik powinien tak zrobić a i ceny zbóż były by dużo wyższe przy niższej produkcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek21 0 Napisano 21 Sierpnia 2008 spoglądałem na cennik mocznik 1790 zł - pozdrawiam Police a sól potasowa na zamówienie tylko 2000zł w GS a i 2300 też słyszałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maniek183 0 Napisano 22 Sierpnia 2008 moja wypowiedź nic nie zmieni ani nie wniesie pewnie wywala mnie z forum ale co mi tam producenci nawozów są POJEBANI !!! P O J E B A N I co az tak podskoczyło ze podnieśli ceny o 100% co (słowo zostało usunięte) paliwo? jebie ich na łeb złodzieje z rolnika każdy doi złodzieje pierdoleni i tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nianio 0 Napisano 22 Sierpnia 2008 Cena jest uzależniona od cen światowych fosforytów.W zeszłym roku tona fosforytu kosztowała 60$ za tone a dziś ok 500$ za tonę Moim zdaniem dużo jest w tym polityki bo UE narzuca cła na import surowców z Rosji itd.Wg moich obliczeń jak tak dalej pójdzie to pociągnę nie dłużej niż 4 lata w rolnictwie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nianio 0 Napisano 22 Sierpnia 2008 no i zapomniałem dodać że po kryzysie giełdowym w USA większość inwestorów zaczęła pchac pieniądze w surowce i to sa tego skutki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ansu 0 Napisano 22 Sierpnia 2008 moja wypowiedź nic nie zmieni ani nie wniesie pewnie wywala mnie z forum ale co mi tam producenci nawozów są POJEBANI !!! P O J E B A N I co az tak podskoczyło ze podnieśli ceny o 100% co (słowo zostało usunięte) paliwo? jebie ich na łeb złodzieje z rolnika każdy doi złodzieje pierdoleni i tylePragnę zauważyć mała nieścisłość w ubiegłym roku po żniwach fosforan amonu Polidap kupowałem po 128zł/q a więc ceny nie podskoczyły o 100% tylko o ku<:[}<+. Więc w tym nie kupę nic max 100kgN/ha i wprowadzam na części pola system bez-orkowy ale Rundup kosztuje ku<:[}<+ ze 150zł/ha to drożnej jak ON orka. Może zasiłek dadzą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maniek183 0 Napisano 22 Sierpnia 2008 A niech sie wszyscy walą Gówno mnie obchodzi że tyle podskoczyły ceny surowców mam na to (słowo zostało usunięte)ane Wszyscy za to dostana po dupie!! ceny żywności pójdą do góry na co tez mam (słowo zostało usunięte)ane Rundup 360sl kosztuje 210zl za 5l energy nie wiem jutro sie dowiem nawozy kosmos opryski kosmos paliwo nie wspomne części ja pierdole a zboże proponuja całe 500zł za tonewięc czym ja sie martwie kurw a żyć i robic na innych po to pracujemy w rolnictwie prawda?? mam kiepski dzień jesli kogos uraziłem przepraszam ale wkurwiłem sie nieprzeciętnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek21 0 Napisano 22 Sierpnia 2008 masz racje ale to samo z jabłakami wiśniami brzoskwiniami choć na mniejszą skalę zobaczymy co za rok powiedzą konsumenci to że rolnik musi się umizgiwać przed skupującymi jest do czasu a są i tacy sąsiad położył ok. 50 tys za ok 24 t N z Polifoską Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NataszaX 0 Napisano 23 Sierpnia 2008 W tym roku na jesień baaaardzo ograniczone nawożenie: trochę obornika, siarki, wapna gdzie potrzeba i basta! 0 fosforu 0 potasu mineralnego pod korzeń! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 24 Sierpnia 2008 sprzedaż spadła o połowę wg. jednej z firm w miom regionie ale to za mało żeby nawozy potaniały (tak mi się wdaje) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek 0 Napisano 24 Sierpnia 2008 Zakłady robią przestoje w produkcji ,po co produkować pełną mocą jeżeli można zarobić nawet więcej a wpuszczając na rynek połowę możliwosci produkcyjnych po cenie 250 proc wyższej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
djhawks 0 Napisano 24 Sierpnia 2008 u mnie w rejonie posrednik sprzedaje saletre po 1600 zł za tone pytalem sie bo jak jade do miasta to mam po drodze nie wiem jak w innych punktach...u mnie mam taką opcje ze zamiast 16600 zł na saletre to pod nosem mam kurnik i moge brac obornik od kur niosek czy to nie bardziej ekonomicznie bo sam nie wiem jak tu kombinowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZLYporucznik 0 Napisano 24 Sierpnia 2008 nie no z tymi cenami nawozów to przesadzają ..... jak za pszenice 500pln za tonę po żniwach da się opchnąć u mnie to jest już dobrze..... szkoda gadać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Don 0 Napisano 26 Sierpnia 2008 kupiłem kamex 1400 i saletre 1090 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek 0 Napisano 26 Sierpnia 2008 a co to jest kamex? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FarmerBorys 0 Napisano 26 Sierpnia 2008 kupiłem kamex 1400 i saletre 1090kolego gdzie w WLKp kupiłeś po tyle saletrę? to cena z Vatem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Don 0 Napisano 27 Sierpnia 2008 W Czempiniu cena brutto.Kamex to Korn-kali (K2O - 40% MgO - 6% Na - 3% S - 4%) Cena na bramie 1680 a sprzedali po 1380 bo niby ostatnie stare zapasy (jaka marża!!) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
romek31śl 0 Napisano 28 Sierpnia 2008 U mnie nawóz NPK 8-25-32 kosztuje 2860 Trzeba sie zastanowic czy wogóle warto w pole wyjeżdzac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach