damian9871 0 Napisano 22 Marca 2009 tak masz pękniętą przeponę olej jest biały? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 22 Marca 2009 tzn nie biały ale taka kasza coś wiesz jak próbujesz zmieszać dwa oleje- galaretkaale pompa z pękniętą przeponą nie będzie pompować? Nie potrafię jej rozebrać ściągłem górę i dwa boczne dekle ale jak się dostać do środka? Z dwóch stron są membrany ale nie wiem jak je odkręcić jest na środku taka jakby podkładka z dwoma otworkami coś jak śruba w szlifierce kątowej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 22 Marca 2009 i nie idzie ich odkręcić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACUS 0 Napisano 22 Marca 2009 odkrec wlasnie ta nakretke,gruby srubokret lub majzel , mlotkiem pare razy stukniesz.odkreca sie jak kazda nakretka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 22 Marca 2009 no właśnie próbowałem tłukłem właśnie grubym śrubokrętem i młotkiem najpierw normalnie potem myślałem że może lewy gwint ale nie puściło...! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 23 Marca 2009 rozbierałem kiedyś 3sekcyjną od pilmeta 2000l i były śruby na 13 klucz a te co ty piszesz widziałem w starej pompie może spróbuj włożyć 2 wiertła w te otwory i wtedy długim śrubokrętem odkręcisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aras DSL 0 Napisano 23 Marca 2009 Czyli chyba masz przyczyne niesprawności pompy. Wymiana przepon to niewielki koszt, ja bym tez radził zmienic odrazu zaworki (4 szt) + świeży olej i masz pompe po remoncie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 23 Marca 2009 czyli z tego co rozumie to nic tam więcej nie mogło się zepsuć...! narazie nie jestem w stanie do niej zajrzeć bo pompa została na gospodarce dopiero w czwartek pojadę i będę mógł coś zdiagnozować...! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 25 Marca 2009 odkręciłem dziś przepony i po wstępnych oględzinach nie wykazały jakichkolwiek wad czy też pęknięć...! Może nie było po prostu powietrza bo przyznam się że tego nie sprawdziałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ka_mil 0 Napisano 25 Marca 2009 Jeżeli była woda w oleju to musi myć uszkodzona przepona nie ma innej możliwości. Tak normalnie możesz nie widzieć uszkodzenia. Weź przeponę do ręki wyginaj i obserwuj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 25 Marca 2009 Próbowałem wszystkiego wyginałem ją w każda stronę jak tylko się dało giąłem, przełamywałem i nic...! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ka_mil 0 Napisano 26 Marca 2009 A to dziwne. W takim razie wypada złożyć z powrotem i szukać przyczyny gdzie indziej.Ja u siebie jak rozebrałem to nie było widać a przy wyginaniu była dziura tak jakby wąskim nożem ktoś przebił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aras DSL 0 Napisano 26 Marca 2009 To skąd sie wzięła woda w oleju? Nie ma innej możliwości. A przepona moze nie jest pęknięta tylko dziurawa w którymś miejscu, albo przeciekała tam gdzie przechodzą śruby, tego gołym okiem nie zawsze da sie sprawdzic. Ja bym zmienił przepony, simeringi i zaworki i wiedziałbym że pompa zrobiona, jeśli by dalej nie dawała ciśnienia, szukałbym w rozdzielaczu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 27 Marca 2009 Jak już rozrył pompę to nie ma sensu zakładać starych membran. Wiem że można dostać sylikonowe są droższe ale dłużej trzymają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 27 Marca 2009 Sytuacja opanowana! Pompa śmiga jak nowa trzeba było tylko wszystko objechać sylikonem bo zaworki przepuszczały i nie było kompresji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 28 Marca 2009 byłem na kursie na opryskiwacze i teraz u nas taki kurs kosztuje 180zł w zeszłym roku był i kosztował 120zł, przegląd na opryskiwacz 12m kosztuje 180zł + koszty dojadu goscia oddalonego odemnie o 80km. Okradają rolnika na każdym kroku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 28 Marca 2009 w piątek zrobiłem po raz kolejny kurs. Zapłaciłem 70 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 28 Marca 2009 ja zrobiłem w lutym jakość to zapłaciłem 130zł a przegląd na opryskiwacz u nas bez względu na rodzaj kosztuje drugie tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 29 Marca 2009 U mnie 2 dni po 5 godzin 80 zł za kurs. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 29 Marca 2009 U mnie też dwa dni ale po 4h i 160 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 29 Marca 2009 U mnie też dwa dni ale po 4h i 160 130 przepraszam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil 23 0 Napisano 29 Marca 2009 u mnie kurs 70zł dwa dni przegląd 100zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skoczek 0 Napisano 29 Marca 2009 W srode ukonczyłem kurs za 50zł dwudniowy po 7 godzin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alwaro 0 Napisano 29 Marca 2009 120 po dwa dni 6h oni to trzepia kase za nic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikołaj12 0 Napisano 9 Kwietnia 2009 Witam wszystkich. Mam pytanie do kolegów, a mianowicie czy ktoś może ma 600l opryskiwacz zaczepiany do mf 255. Chciałbym kupic nowy (mam 400l) i nie wiem czy 600l nie bedzie podnosił mi przodu do góry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach