JarekSz 0 Napisano 18 Października 2006 coś 33zł tylko nie wiem czy to polimer, stal czy ceramika. Mam nadzieję ze coś lepszego, (za inżektory ceramiczne lechlera dałem 35).Pole myślę że wyglądałoby normalnie, na prospekcie widać że dysza wypryskuje ciecz także prosto w dół, więc pominięta co najwyżej byłaby szerokość rozpylacza a to może z 2mm - pomijalne. Natomiast myślałem że jedyny efekt to po prostu jeszcze drobniejszy oprysk drobnokroplisty. A tu cosik więcej, mniam, mniam.Jarek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarekSz 0 Napisano 18 Października 2006 Pomęczę was jeszcze. Chodzi o pompę - BUry poleca mi 180l/min, ma też 210.Ale twierdzi że w takim opryskiwaczu (15m belka) bez sensu, a z adiuwantami to się tylko więcej pieni. Którą wybrać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 18 Października 2006 Pewnie że wiekszą zawsze można popuścić na zaworze albo szybciej jechać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przem 0 Napisano 19 Października 2006 JarekSZ kupujesz opryskiwacz bezposrednio od producenta? jesli tak to powiedz jaki mozna w tej chwili upust u nich dostac bo ja tez musze kupic tylko malego perkoza 412, jednego juz uzytkuje i jest super, pozatym opryskiwacze burego ma kolo mnie duzo ludzi i wszyscy sa bardzo zadowoleni, podzespoly podobne jak u konkurencji a cena nizsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarekSz 0 Napisano 19 Października 2006 Przemtak kupuję u producenta. Specjalnie się nie targowałem, mam 5% i opryskiwacz u siebie (pół Polski).Zresztą na razie jestem na etapie oferty, ostatnie słowo jeszcze przese mną. Wybrałem Burego ze względu na cenę - podzespoły te same co Pilmet, a od Pilmetu 8kpln tańszy, i Krukowiaka (tylko Krukowiak ma o klasę lepszą pompę), 5kpl. Może Krukowiak właśnie przez dealerów jest droższy, oni też muszą z czegoś żyć. Poza tym Pilmet jest nieugięty jeśli chodzi o kompletację - robią trzy wersje danego opryskiwacza i koniec, a tu poskładałem sobie taki jaki chcę.Innych nie brałem pod uwagę ze względu na cenę (zagrabaniczne) albo opinie z tego forum (Skotarek). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 19 Października 2006 mój skotarek z pompą 100 ciekawe kto ją wymyślił na 15m go męcze to na dyszach 0.3 daje 0.35mpa na maxa więcej nie wyciśniesz.pompa 180 na 15m w zupełności wystarczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kserkses 0 Napisano 19 Października 2006 mam pilmeta 412LM, pompa 70L/min i spoko daje radę , 14 sezonów i prawie nic nie było robione Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luk 0 Napisano 19 Października 2006 To wy przynajmniej wiecie ile pryskacie A ja, co napełnienie to inaczej W Bednarach firma polboto pokazywała opryskiwacz CHD to był opryskiwacz mojego kumpla jak go oglądam to mam takiego doła (nawet skubaniec ma myjkę wysokociśnieniową w nim) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kserkses 0 Napisano 19 Października 2006 A ja, co napełnienie to inaczej u mnie sąsiad kupił taki model, że ma wąż ssawny elastyczny jak jest ciepło to mu 400L wystarcza na ponad 4 ha, a jak jest zimno to mu na 1 ha nie starcza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luk 0 Napisano 19 Października 2006 to widze ze nie tylko ja mam masakre Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 30 Października 2006 Gdzie kupujecie rozpylacze szczelinowe??? gdzie jest najtaniej?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 30 Października 2006 Tam gdzie najtaniej byle jakieś firmówki Tee Jet, Lehler nie wiem co jeszcze wymienić może ktoś coś poleci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarekSz 0 Napisano 31 Października 2006 Ja w Lechlerze - czy najtaniej -nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 2 Listopada 2006 u mnie sąsiad kupił taki model, że ma wąż ssawny elastyczny - czyżby skotarek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafał1 0 Napisano 8 Listopada 2006 ZEPSUŁ MI SIĘ GWINT PRZY ŚLĘZIE 1014 CO RADZICIE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kserkses 0 Napisano 8 Listopada 2006 JAKI GWINT OD CZEGO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rolnik sam w dolinie2 0 Napisano 24 Lutego 2007 odwiedz moje aukcjie szukaj na allegro po użytkowniku : zenek2007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erdem 0 Napisano 24 Lutego 2007 potrebuje zbiornik do opryskiwacza zawieszanego 800l moze ktoś ma namiary na producentów, najlepiej z woj. Lubelskiego. Narazie wiem o tym producencie z Sandomierza, miał ktoś doczynienie z jego zbiornikami albo z tym producentem http://www.marseille.com.pl/files/zb.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MariuszP 0 Napisano 24 Lutego 2007 potrebuje zbiornik do opryskiwacza zawieszanego 800l moze ktoś ma namiary na producentów, najlepiej z woj. Lubelskiego. Narazie wiem o tym producencie z Sandomierza, miał ktoś doczynienie z jego zbiornikami albo z tym producentem http://www.marseille.com.pl/files/zb.htm Widziałem kiedyś takie zbiorniki w AGROMIE w Lublinie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SZAKAL 0 Napisano 13 Marca 2007 Wczoraj u Dealera maszyn rolniczych zamówiłem opryskiwacz zaczepiany Pilmet 2000 XL. Cena 54 tys. PLN. Jak myślicie to dobra decyzja. Czy może są lepsze oferty z inny firm Osobiście się zastanawiam i nie mam pojęcia za co ja tam musze płacić ponad 50 tys. A jeśli pomyśle o zachodnich opryskiwaczach to nie mam pojęcia skąd Ci ludzie biorą te ceny. Bo jeżeli trzeba zapłacić za takie coś ponad 100 tys. to moim zdaniem troche nie poważne. Za tyle kasy to ja kupił bym dobry Ciągnik A wiadomo że traktor jest bardziej skomplikowany w budowie niż kawałek beczki i pompy ( no ale to moja osobista opinia) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abuk14 0 Napisano 14 Marca 2007 Myślę, że to dobra decyzja. Może Pilmet nie jest opryskiwaczem z najwyższej półki, ale myślę, ze tow miarę dobra i solidna firma. A po za tym nowy to jednak nowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erdem 0 Napisano 14 Marca 2007 Wczoraj zamówiłem opryskiwacz z firmy" Biardzki" ze Zbuczyna.Maktos moze opryskiwacz od nich ?jak sie sprawują?Dodam ze jest to 800l zawieszany lance 12m ze stabilizacją i głowiczkami na 3 końcówki pompa 120l Zbirnik z firmy Marseille ze zbiornikiem na czystą wode.Dogadałem sie z gościem na targach w Kielcach i maja mi przywieźć do domu za 3500zł.Warto ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abuk14 0 Napisano 15 Marca 2007 Sąsiad ma jakiś opryskiwacz ze Zbuczyna, więc to chyba będzie tej firmy. Więc tak, wygląda dosc solidnie. Twój ma dosc dobre wyposażenie, nie wiem jak z tą pompą. 3500 zł to generalnie mało. Zobaczysz jak się będzie sprawował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
leszek04061 0 Napisano 19 Marca 2007 witam.niedawno kupiłem opryskiwacz śleza 1012 1000 l ciagany,lance 12 m .bede ciagał go c-330 m ok 7km/h.jakie powinno byc cisnienie i jakie kryzy mam wstawic jezeli chce wypryskac ok. 300kg/ha rsm-u ? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erdem 0 Napisano 19 Marca 2007 Sąsiad ma jakiś opryskiwacz ze Zbuczyna, więc to chyba będzie tej firmy. Więc tak, wygląda dosc solidnie. Twój ma dosc dobre wyposażenie, nie wiem jak z tą pompą. 3500 zł to generalnie mało. Zobaczysz jak się będzie sprawował.Tak on wygląda.próba zrobiona tylko musze troche ciągnik dociażyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach