men2face 0 Napisano 4 Sierpnia 2008 . niby jak mnie wyprzedzą te przyczepy ? wpadną w poślizg czy jak ?lepiej zebys nigdy sie o tym nie przekonał na\własnej skórze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bax-b1 0 Napisano 4 Sierpnia 2008 nie twierdze ze jeżdżąc bez hamulcy u przyczepy robie dobrze ale zjeżdżając z góry staram sie zachować zapinam odpowiednio niski bieg i zjeżdżam. nie będę zakładał pneumatyki do traktora bo 2 przyczepy ciągnę raz do roku - w żniwa. poza tym teren nie jest górzysty. widziałem kolesia który jechał z drewnem po nieutwardzonej drodze po deszczu przyczepa go wyprzedziła połamało wszystko w nic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stasiek-84 0 Napisano 4 Sierpnia 2008 pasy bezpieczeństwa w samochodzie też nie sa potrzebne codzień a i tak należy je zapinać, więc potrzeba jednego przejazdu w roku to nie tłumaczenie dla stwarzania zagrożenia na drodze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 4 Sierpnia 2008 u nas gościu zawsze zapinał hamulce ale pewnego razu pożyczył przyczepe HL8, i nie nie podłączył przewodów powietrznych jechał z górki koleś z przeciwka zajechał mu droge on po hamulcach a że był załadowany pszenicą wy wywróciło traktor do góry kołami a nie było kabiny. na szczecie jakimś cudem on wpadł między błotnik a siedzenie i tylko ręke połamał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miccao 0 Napisano 6 Sierpnia 2008 A ja zawsze zapinam bo wiem, że warto, przekonałem się gdy strzelił mi przewód od hydrauliki i gdyby nie przyczepa to leciałbym z góry... a zaraz skarpa, na skarpie drzewa, za drzewami droga... Nogi jak z waty? Znam to... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtas93 0 Napisano 7 Sierpnia 2008 Ja ursusem c-330 ciągłem przyczepe bez hamulcy a w c-330 też nie mam hamulcy a jak pocisło z górki to był żle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miccao 0 Napisano 7 Sierpnia 2008 Po pierwsze "hamulców", a po drugie myślę, że nikomu tym nie zaimponowałeś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACUS 0 Napisano 7 Sierpnia 2008 jak to jest inwald kolo wadowic to wiecej tam nie jade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtas93 0 Napisano 9 Sierpnia 2008 Ja ursusem c-330 ciągłem przyczepe bez hamulców a w c-330 też nie mam hamulców a jak pocisło z górki to był żle Ale to było na łące niedaleko domu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gedii 0 Napisano 10 Sierpnia 2008 bax-b1 czemu nie wykąbinujesz sprezarki na WOM??pare godzin pracy i bedzie bezpiecznie. u mnie w okolicy juz jest pare takich patętów w renówkach i spisuje sie OK. PS !!co jak co ale hamulce na asfalcie to podstawa!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateush 0 Napisano 21 Września 2008 wiadomo, ze hamulce to podstawa ale w zagranicznych ciagnikach np. JD bardzo czesto nie ma sprężarki... i tu w Polsce mamy problem bo nie są u nas popularne przyczepy z "najazdówkami"... aczkolwiek dla mnie to dziwne bo wiadomomo, że ciągnik taki powyżej tych 80KM może ciagać przyczepy ok 8-10T to dlaczego nie jest wyposażony w sprężarke, przecież takie przyczepy 'najazdówek" nie maja?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miccao 0 Napisano 22 Września 2008 Może mają hydrauliczne hamulce? Sąsiad w zetorze 5011 ma takie wyjście, do pneumatycznych natomiast nie, mimo że posiada sprężarkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateush 0 Napisano 22 Września 2008 nie wiem ja osobiście mam JD i ani pnematyki tam nie mam ani wyjścia na hamulce hydrauliczne:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erolnik 0 Napisano 16 Marca 2010 Witam. Czy ktoś wie czego (i ile) można dodać do wody w oponach, żeby nie zamarzła? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtek76 0 Napisano 16 Marca 2010 W/g instrukcji do wody powinno się dodawać CaCl2 (chlorek wapnia) akurat w mojej instrukcji jest taki przykład: 24kg na 66 l wody. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erolnik 0 Napisano 16 Marca 2010 Dzięki wojtek. A wiesz może gdzie można kupić CaCl2 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtek76 0 Napisano 17 Marca 2010 Nie wiem, bo nigdy nie stosowałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MMDD 0 Napisano 17 Marca 2010 Pewnie w jakiejs hurtowni chemicznej, wiem gdzie jest takowa w Poznaniu, ale nie wiem cz Cie to interesuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erolnik 0 Napisano 19 Marca 2010 Dzięki , ale będę musiał poszukać bliżej. Do Poznania mam ponad 600km. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
awe 0 Napisano 19 Marca 2010 Kurcze to gdzie ty mieszkasz bo niewiele więcej ma Polska po przekątnej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erolnik 0 Napisano 24 Marca 2010 woj. lubelskie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michaił04 0 Napisano 22 Lipca 2010 jak ktoś nie umie jeździć z przyczepami to i hamulce mu nie pomogą. ja T25a ciągam po 3 przyczepy i jeszcze nigdy nic mi się nie stało. mój kumpel c330 też tak ciąga. bez żadnej pneumatyki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzant 0 Napisano 24 Lipca 2010 Do czasu kolego. To jest jak z seksem. Zawsze jest ten pierwszy raz. U nas w zeszłym roku gościu bez pneumatyki jechał z przyczepą ze słomą. Było z górki, bieg wyskoczył, i po ciągniku. Dobrze że facet zdążył wyskoczyć. Prawda jest tak że 3/4 wypadków na wsi dzieje się z winy brawury i braku wyobraźni. To co piszesz tylko to potwierdza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koseś 0 Napisano 24 Lipca 2010 "T25a ciągam po 3 przyczepy" chyba jakieś malutkie i puste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hati 0 Napisano 24 Lipca 2010 no właśnie WŁADEK to ma moc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach