pan Józek 0 Napisano 21 Stycznia 2008 Witam!mam pytanie, czy robił może ktoś ścieżki technologiczne siewnikiem Poznaniak 2,7m? Jeśli tak, to które lejki i przy którym przejeździe należy zamknąć? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
małorolny2 0 Napisano 21 Stycznia 2008 Witam!mam pytanie, czy robił może ktoś ścieżki technologiczne siewnikiem Poznaniak 2,7m? Jeśli tak, to które lejki i przy którym przejeździe należy zamknąć? Panie Józefie ....... jest temat o siewnikach i tam pan wszystko znajdzie ...... co jest potrzebne , a jak nie to można to łatwo policzyć......... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Izydor 0 Napisano 21 Stycznia 2008 Nie wiem Małorolny2 czy to tak łatwo policzysz, zależy jaki pan Józek ma opryskiwacz itp. Na moje za kazdym razem będą zamykane inne redlice a wiec trzeba troszke przy tym posiedzieć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 22 Stycznia 2008 panie józek podaj pan szerokość opryskiwacza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pan Józek 0 Napisano 22 Stycznia 2008 szerokość mojego opryskiwacza wynosi 12 m Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 22 Stycznia 2008 ja bym proponował dołożyć po dyszy i zrobisz 13m a ścieżki będziesz robił od miedzy w 3 przejeździe a później co 5 przejazd. 5 x2,7 daje 13,5 ale te 25cm z każdej strony nic złego nie zrobią Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JacekXXL 0 Napisano 22 Stycznia 2008 moim zdaniem najłatwiej przerobić siewnik na 3m poprostu dołożyć 2 redlice lub zwiększyć szerokośc międzyrzędzi i dawke wysiewu róznie sobie ludzie z tym radzą u mnie ale to chyba najłatwiejsze rozwiązania Panie Józefie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 22 Stycznia 2008 dołożyc redlic to nie bardzo sie da ale rozsunac na wieksza szerokos jak najbardziej tak, bo sam tak zrobiłem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pan Józek 0 Napisano 22 Stycznia 2008 a w jaki sposób poszerzyłeś swój siewnik? poszerzałeś cały czy tylko wypuściłeś na boki redlice? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 22 Stycznia 2008 wejdz na agro foto mam album w dziale albumów VIP ; bialy2005tam sa fotki przekrecasz koła i wysuwasz redlice Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 23 Stycznia 2008 http://www.agrofoto.pl/forum/gallery-image17082.html coś znajome to rozwiązanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
małorolny2 0 Napisano 23 Stycznia 2008 http://www.agrofoto.pl/forum/gallery-image17082.html coś znajome to rozwiązanie Pewnie że znajome Biały miało premierę w ubiegłym roku na forum Swojego poznaniaka też mam zamiar tak przerobić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 23 Stycznia 2008 Sąsiad podobnie przerobił tylko koła wystawił za redlice. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 23 Stycznia 2008 u mnie 2 lata tak już śmiga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
suski 0 Napisano 29 Stycznia 2008 ja bym proponował dołożyć po dyszy i zrobisz 13m a ścieżki będziesz robił od miedzy w 3 przejeździe a później co 5 przejazd. 5 x2,7 daje 13,5 ale te 25cm z każdej strony nic złego nie zrobią ja zrobiłem tak samo tyle że dwie ostatnie dysze na opryskiwaczu tak załozyłem żeby miał 13.5 m bo jak miałem na 13 to czasem zostawał pasek miotły zbożowej, i kupiłem do tego rozsiewacz nawozu dwutależowy i jest super robota teraz. polecam robienie ścieżek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ŁOWICZAK 0 Napisano 6 Stycznia 2011 Widzę stare posty a ja dopiero w tym roku na jesieni sory w tamtym siałem i robiłem ścieżki przejazdowe siewnik 2,70 poznaniak a opryskiwacz 14m zamierzam głowice zaślepiać po jednej z każdej strony zobaczymy jak to wyjdzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej.goo 0 Napisano 7 Stycznia 2011 Swego czasu robiłem ścieżki poznaniakiem 2,7m pod opryskiwacz 12m.Za każdym razem inne lejki trzeba było zamykać. Trochę zabawy i liczenia ale można. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach