pysio12333 0 Napisano 26 Marca 2008 Zrozumiałe! Dziękuje Bardzo!!!Jeszcze jedno z pytania pierwszego:czy każdemu przysługuje? Tutaj nie rozumiem instrukcji: skoro przysługuje kazdemu i do kazdego rodzaju zboża to po co rozpisywac na:A JPOA1 UPO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
manio 0 Napisano 26 Marca 2008 Zrozumiałe! Dziękuje Bardzo!!!Jeszcze jedno z pytania pierwszego:czy każdemu przysługuje? Tutaj nie rozumiem instrukcji: skoro przysługuje kazdemu i do kazdego rodzaju zboża to po co rozpisywac na:A JPOA1 UPO Tak, przysługuje każdemu kto utrzymuje pole w dobrej kulturze rolnej i posieje tam zboże, lub coś innego do czego przysługuje UPO.Rozpisywać trzeba po to żeby było więcej roboty i zabawy przy tym bo nawet w agencji ślą na ten wymysł k....y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 26 Marca 2008 Panowie UPO przysługuje do wszystkich zbóż ale nie do wszystkich roślin. Nie przysługuje np do gorczycy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomi43 0 Napisano 27 Marca 2008 Witam Czy ktoś może podać bezpośredni link do tej aplikacji która jest opisana na głównej stronie PPR do wypełniania wniosków o płatność bezpośrednią bo nie mogę znaleźć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesiekxy 0 Napisano 27 Marca 2008 Nie wiem czy o ten Ci chodzi http://www.arimr.gov.pl/index.php?id=50&id1=16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesiekxy 0 Napisano 27 Marca 2008 Witam mozecie pomóc?Mam działkę ewidencyiną o powierzchni 12ha w kształcie prostokata a na niej 6 działek rolnych (3 uzytków zielonych i trzy kukurydzy biegnacych naprzemian ) do tej pory kazdą opisywałem oddzielnie a teraz nie mam pojecia jak to zrobic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pysio12333 0 Napisano 27 Marca 2008 A gryka należy do upo, bo w instrukcji nie znalazłem takiej rosliny chyba ze ja zaliczają do zbóż a różnie to bywa??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomi43 0 Napisano 27 Marca 2008 Chodzi mi bardziej o aplikację która jest opisana na tej stronie http://www.ppr.pl/artykul.php?id=145838 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Doradca_1 0 Napisano 27 Marca 2008 Do pysio12333: Gryka należy do grupy upraw UPO. Do grzesiekxy: Jeśli Twoje użytki zielone są TUZ-em z ubiegłych lat i masz płatność PZ to wszystkie działki rozpisujesz oddzielnie nadal.Kukurydza nr 1 to A-JPO i A1-UPO, TUZ nr 1 to B-JPO,TUZ. Kukurydza następna to C-JPO i C1-UPO, TUZ nr 2 to D-JPO,TUZ itd.A gdy nie są - i jest płatność podstawowa /nie załapałeś się na płatność histeryczną/ to robisz jedną działkę A - JPO 12ha i Kukurydzę jako A1,A2 i A3.Mam nadzieje że choć trochę pomogłem w tym bałaganie totalnym.Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesiekxy 0 Napisano 27 Marca 2008 OK. Mam PZ czyli dwa razy więcej pisania a miało być prościej..... Dzięki bardzo i pozdrowionka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stef275 0 Napisano 27 Marca 2008 Chodzi mi bardziej o aplikację która jest opisana na tej stronie http://www.ppr.pl/artykul.php?id=145838 http://www.agroportal.agro.pl/index.php?option=com_docman&task=cat_view&gid=45&Itemid=100 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomi43 0 Napisano 28 Marca 2008 Chodzi mi bardziej o aplikację która jest opisana na tej stronie http://www.ppr.pl/artykul.php?id=145838 http://www.agroportal.agro.pl/index.php?option=com_docman&task=cat_view&gid=45&Itemid=100 Dzięki bardzo stef Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pysio12333 0 Napisano 2 Kwietnia 2008 potrzebuje szybkiej odpowiedzi 1) czy sad należy do upo2) jak rozpisac działke 1.40ha na której jest 0,11 ha sadu a reszta to zboże?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
manio 0 Napisano 2 Kwietnia 2008 potrzebuje szybkiej odpowiedzi 1) czy sad należy do upo2) jak rozpisac działke 1.40ha na której jest 0,11 ha sadu a reszta to zboże??ad 1niead 2A JPO - 1,40A1 UPO - 1,29 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pysio12333 0 Napisano 2 Kwietnia 2008 Dzięki bardzo!!!Jeszcze jedno pytanko na załączniku graficznym nie oddzielam sadu??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
manio 0 Napisano 2 Kwietnia 2008 Dzięki bardzo!!!Jeszcze jedno pytanko na załączniku graficznym nie oddzielam sadu??? oddzielasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pysio12333 0 Napisano 2 Kwietnia 2008 Czyli tam gdzie zboże pisze A1 oddzielam sad i na sadzie nie pisze nic nastepnie obok po za cała dziłka pisze A i daje strzałki do A1(żboża) i pola nie oznaczonego czyli sadu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pysio12333 0 Napisano 2 Kwietnia 2008 A może tak:Na oddzielonym sadzie pisze A a na zbożu A1 i koniec?Prosze o szybka pomoc i z góry dzieki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
manio 0 Napisano 2 Kwietnia 2008 Czyli tam gdzie zboże pisze A1 oddzielam sad i na sadzie nie pisze nic nastepnie obok po za cała dziłka pisze A i daje strzałki do A1(żboża) i pola nie oznaczonego czyli sadu? Chyba dobrzezrób tak z boku działki ewidencyjnej napisz A i daj strzałki do sadu i zboża, a na zbożu napisz A1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agawa 0 Napisano 2 Kwietnia 2008 Jeśli powierzchnia JPO jest równa powierzchni UPO to na załączniku graficznym zaznaczamy np. A/A1 czy samo A lub samo A1? I jeszcze jedno- jeśli są trawy wpisane jako trwałe użytki zielone ale rolnik nie posiadał krów to zaznacza JPO,TUZ czy samo JPO? Czy robi to zasadniczą różnicę czy to tylko szczegół? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ODRzyk 0 Napisano 2 Kwietnia 2008 Jak juz kiedyś wspomniałem, polecam: http://www.allegro.pl/item336475740_hit_doplaty_bezposrednie_2008_i_inne_wnioski.html i program dla wersji RS: http://www.allegro.pl/item336474975_hit_programy_rolnosrodowiskowe_2008_i_plan.html Program sprawdza rózne różności, od zyklego NIPa po zawiłości powierzchni. Jest w miare jasny - trzeba tylko przeczytać instraukcje obsługi. Sprawdziłem go na kilku rzeczywistych gospodarstwach o różnej wielkości i złożoności "działkowo-uprawowej". Wart jest swej ceny (dlaczego tak tanio? ). No z tego co doświadczyłem jest (na razie) najlepszy. lepszy jest od *.* . Pozdrawiam tych co z roli i co przy roli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kur-rk 0 Napisano 3 Kwietnia 2008 agawa napisałJeśli powierzchnia JPO jest równa powierzchni UPO to na załączniku graficznym zaznaczamy np. A/A1 czy samo A lub samo A1? I jeszcze jedno- jeśli są trawy wpisane jako trwałe użytki zielone ale rolnik nie posiadał krów to zaznacza JPO,TUZ czy samo JPO? Czy robi to zasadniczą różnicę czy to tylko szczegół? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kur-rk 0 Napisano 3 Kwietnia 2008 Na załączniku piszemy tak jak to est we wniosku. Jeżeli łąka to JPO,TUZ. Jeżeli trawa to tylko JPO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zuzia 0 Napisano 3 Kwietnia 2008 jezeli JPO jest równe UPO to piszemy A/A1Trawy na użytkach zielonych to zawsze JPO,TUZ (ABY UZYSKAĆ PŁATNOŚĆ ZWIERZĘCA ZAZNACZAMY 2 KWADRACIK NA PIERWSZEJ STRONIE WNIOSKU) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agawa 0 Napisano 3 Kwietnia 2008 wielkie dzięki, tak też zrobiłam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach