szopen72 0 Napisano 29 Listopada 2008 Jestem w szoku Zwykle dostawałem decyzje w marcu albo kwietniu a w tym roku już przyszły! Ciekawe kiedy kasa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kasztelan 0 Napisano 29 Listopada 2008 Czy nie widzicie, że chcą tą jałmużną uspokoić nastroje na wsi.Większość tzw. solidarnych rolników po otrzymaniu dopłat uzna, że na razie jestdobrze a później to: jakoś to będzie.Uważam,że: nijak to będzie, jak solidarnienie upomnimy się o nasze interesy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek21 0 Napisano 29 Listopada 2008 ja też pozytywnie - na razie paiery dostałem i cała gmina tez dostaje suszowa gmina oczywiście zobaczymy kiedy przelewy ale podobno coś tam w banku słychać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
caro 0 Napisano 30 Listopada 2008 nie wiem jak u was ale w świętokrzyskim dostają decyzję ci co mają do 3000 zł dopłat,ważne żeby procentowo wyszło dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dariusz Bielecki 0 Napisano 30 Listopada 2008 czy dostają ci co mają dopłaty cukrowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Doradca_1 0 Napisano 30 Listopada 2008 Nie sądzę. Cukrowe, OM, i inne nietypowe płatności dopiero tydzień - dwa temu zaczęto wprowadzać do systemu - wcześniej nie system ich nie przyjmował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 1 Grudnia 2008 Ja mam decyzję z 17.11 i mam duże dopłaty i nietypowe też. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 3 Grudnia 2008 Dopłaty na koncie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nianio 0 Napisano 3 Grudnia 2008 A czy można sprawdzić w powiatowym kiedy przyjdzie decyzja?czekam jak na zbawienie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maper 0 Napisano 3 Grudnia 2008 Ja również mam decyzje z 17.11 i dopłaty też już wpłynęły na konto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erdem 0 Napisano 3 Grudnia 2008 Dzisiaj dostałem decyzje również cukrowa ale kasy jeszcze nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gregor 80 0 Napisano 6 Grudnia 2008 Ja tez wczoraj dostalem ale na kase trzeba jeszcze troche poczekac . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alberto 0 Napisano 9 Grudnia 2008 A u nas szybciej przyszedł rolnośrodowiskowy niż dopłaty bezpośrednie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 9 Grudnia 2008 Już dostałeś RS za 2008? Jakiś kataklizm idzie czy chcą żebyśmy ratowali zakłady chemiczne za tą kasę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 10 Grudnia 2008 a u nas w powiecie była najpierw podtopienia a póżniej susza i jesteśmy an terenie ONW a jeszcze nikt nie dostał decyzji i napewno w tym roku nie dostanie bo kierownik w BP ARiMR piszedł na zwolnienie lekarske bo chcą go zwolnić bo on jest jeszcze z czasów Leppera i nie ma kto podpisywac dopłat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alberto 0 Napisano 11 Grudnia 2008 najpierw gdzieś około 12 listopada przyszło pismo że sie nie wyrobią z RS szybko a potem w grudniu przychodzi decyzja o RS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alberto 0 Napisano 11 Grudnia 2008 też jesteśmy z tego objętego suszą a o ONW szybciej wypłacanym nikt nie słyszał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zuzia 0 Napisano 15 Grudnia 2008 dostajecie płatności rolnośrodowiskowe czy tylko decyzje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
iza129 0 Napisano 16 Grudnia 2008 Jestem z tego samego powiatu co Osa, i jak narazie nic oprócz zawiadomienia, że decyje rolnosrodowiskową dostane do końca stycznia. Co najlepsze podobno niebędą w naszym BP naliczac nowych decyzji przez następny miesiąc a że mam też jakieś parre złotych energetycznych mam dostac na końcu. I tak to jest z kolejnością powiatów dotknietych suszą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rzepinka 0 Napisano 16 Grudnia 2008 witam. chcialbym zapytac czy do gorczycy przysluguja dopłatyy??chodzi mi o gorczyce jako zbiór nie jako poplon, dostalem od agencji decyzje ze dopłata mi nie przysluguje lecz nie wiem czemu??prosze o porade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek21 0 Napisano 16 Grudnia 2008 spójrz do instrukcji wypełniania wniosku 2008 wg mnie jest tam JPO dla -gorczyce przysługuje i UPO dla roślin motylkowatych drobnonasiennych, oleistych , strączowych ale z nazwy nie wymienione już gorczycyjest odnośnik do rozporządzenia w tabelce z 13 marca 2007 Dz ustaw46poz. 309 z póź zmianami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 17 Grudnia 2008 czy moge złozyc wniosek o dopłate obszarową i onw do łąk choć nie posiadam zwieząt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 17 Grudnia 2008 Przemek mylisz się niestety, do gorczycy przysługuje tylko dopłata podstawowa bo nie ma jej na liście wymienionej. Mimo że należy do grupy roślin wymienionej w rozporządzeniu to zgodnie z orzecznictwem NSA dopłata uzupełniająca należy się tylko do roślin wymienionych w rozporządzeniu. Rośliny na liście wymienione są enumeratywnie (podobnie jak w ustawodawstwie podatkowym), co oznacza że listy nie można rozszerzać o rośliny należące do grupy a nie wymienione w rozporządzeniu. Krótko mówiąc trzeba co roku sprawdzać co jest na liście i to siać.Ja osobiście zamiast gorczycy sieję w papierach rzepak jary. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
iza129 0 Napisano 17 Grudnia 2008 Osa21 własnie sie dowiedziałam , że niejesteśmy w powiecie objetym suszą, normalnie paranoja jakaś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ansu 0 Napisano 17 Grudnia 2008 Po jakim kursie euro zostaną przeliczone dopłaty po nowym roku? Dzisiaj 1euro kosztuje ponad 4zl a liczą 3,3zł Nie mam jeszcze żadnej z czterech decyzji i pewnie w tym roku już nie dostanę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach