eric2flat 0 Napisano 27 Stycznia 2008 chcę kupić 1-2 tony mączki miesno-kostnej z odpadów rzeźnych, niestety Saria sprzedaje minimum 12 ton. Czy ktoś zna sprzedawce detalicznego mączki na południu Polski?dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 27 Stycznia 2008 A do czego można ją stosować? Podaj cenę i zawartośc białka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
@diii 0 Napisano 27 Stycznia 2008 Panowie sprzedaż a tym bardziej podawanie pasz z dodatkiem mączek miesno- kostnych jest w Polsce zabronione!!!! wiec radze nie pisac takich postów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 27 Stycznia 2008 A kto mówi o skarmiani mączek, można ją tylko do użyźniania gleby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eric2flat 0 Napisano 28 Stycznia 2008 Od dnia 1 listopada 2003 r. mączki mięsno-kostne wyprodukowane z materiału kategorii 3 nie mogą być stosowane do karmienia świń, drobiu i przeżuwaczy oraz żadnych innych zwierząt, których mięso jest przeznaczone do spożywania przez ludzi. Odpady kategorii trzeciej to padlina o ile mi wiadomo. Ja mam na mysli maczke z odpadow rzeznych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zetor84 0 Napisano 21 Lutego 2008 w naszej okolicy ostatnio chodziła kontrola i sprawdzali czy sie nie stosuje mączek.za znalezienie grozi przerobienie zwierzat na kolejna mączke czyli wybicie stada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peron 0 Napisano 8 Kwietnia 2008 Stosował ktos mączkę jako nawóz? W sarii mówią, że skłąd ma taki (sama mączka: 15 % wapnia, 11-12% fosforu, 7-8% azotu. Do mączki dodawane jest wapno nawozowe. Cena luz 90zł tona, cena BIG BAG 1t 120zł/t plus transport. Jak myślicie, kalkuluje się to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
strzymek 0 Napisano 19 Maja 2008 przy cenie fosforanu amonu 3000 zł sam odpowiedz na pytanie czy sie kalkuluje sam sie przymierzam do kupna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
men2face 0 Napisano 19 Maja 2008 gdzie można kupic ta mączke o której pisze peron??kupie maczke=użyzniacz gleby.kuj-pom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
a1980 0 Napisano 26 Czerwca 2008 gdzie można kupic ta mączke o której pisze peron??kupie maczke=użyzniacz gleby.kuj-pom masz tu nr tel do śmiłowa 667984173 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek21 0 Napisano 29 Czerwca 2008 tylko śmiłowo? podobno mają słabszy skład N i P a i cena jak stoi zmacie namiary na inne mączkarnie w Polsce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szymek 0 Napisano 18 Lipca 2008 Ja osobiście niemam nic przeciw "Polskiej soji" Znam osoby, które tym karmią i jest ok - grunt to dobry towar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
strzymek 0 Napisano 6 Sierpnia 2008 odżywienie tematu czy ktoś kupił mączke ? podziel sie refleksjami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 4 Stycznia 2012 Czy mą-ka jest od 1 stycznia dopuszczona jako dodatek paszowy? U mnie można spokojnie kupić ale weterynaria robi naloty i zrobił sie popłoch. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marb80 0 Napisano 5 Stycznia 2012 Chyba jeszcze nie to dopiero są przymiarki a wiadomo jak urzednicy w uni dzialaja coś od połowy roku słyszałem czy pod koniec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 6 Stycznia 2012 Weterynaria może naskoczyć, miałem dwie sprawy sądowe i obie przegrali. Teraz mam spokój, nawet do mnie nie zaglądają. trzeba wiedzieć jak korzystać z prawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 8 Stycznia 2012 Ale stosujesz u zwierząt czy na pola? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach