Gees 0 Napisano 31 Stycznia 2008 Radzę uważać na opał w ci agnkiach bo u mnie we wsi i okolicznych była kontrola z urzędu celnego.[/quoteI jak to wyglądało ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Agrofag 0 Napisano 1 Lutego 2008 Panowie wchodzą na teren gospodarstwa i biorą próbki ze zbiornika w ciągniku.Jeśli jest czerwone szukają też w beczkach .Mandat plus opłata akcyzy za znalezione paliwo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 1 Lutego 2008 jakoś w to nie wierzę, skąd jesteś gdzie te kontrole? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Agrofag 0 Napisano 1 Lutego 2008 Byłe koszalińskie. Sprawdzili jakieś siedem wiosek.Kilka osób złapali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 1 Lutego 2008 Nie jeżdżę na opale bo to się już nie opłaca. U mnie w okolicy bywają kontrole, przyjeżdżają na rynki panowie z izby celnej, rurką zasysają paliwo z baku i jak maja jakieś wątpliwości to sprawdzają chemicznie chyba zawartość siarki bo to różni opał od napędu. Poza tym byłem świadkiem jak na drodze koło mnie zatrzymali kumpla MTZetem i zasysali mu z baku.Opał się już nie opłaci jak kupę paliwo hurtem, odliczę Vat i zwrot akcyzy i wychodzi taniej jak opał i szkoda nerwów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szczewko 0 Napisano 1 Lutego 2008 Byłe koszalińskie. Sprawdzili jakieś siedem wiosek.Kilka osób złapali.dokładnie Wiekowo, Sucha Koszalinska i okolice.nikt tam juz na opale nie jezdzi i nawet kupic nie mozna.ja mieszkam 8 km dalej i nie mamy problemow ale kupujemy rope z hurtowni.własnie brat zamowił 2 tys litrow cena nie wiem jaka ale jak odlicze zwrot to prawie to samo wyjdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stef275 0 Napisano 1 Lutego 2008 jakoś w to nie wierzę, skąd jesteś gdzie te kontrole? To lepiej uwierz.Rok temu jechałem samochodem z przyczepką i zatrzymała mniekontrola celna o 150 km od granicy,prosili o dowód rejestracyjny pojazdu,pytali na jakie paliwo jest samochód i co woizę,akurat przyczepkę miałem pustą asamochód jest na gaz a paliwo kupuję na stacji więc nie mieli czego się czepić.Po chwili zatrzymali busa zapchanego po dach,to gościu uśmiechął się i powiedziałniech pan jedzie mamy ciekawszego klijenta ON kupiłem 2 tygodnie temu po 3,68 brutto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gigi278 0 Napisano 1 Lutego 2008 Wystarczy że poczytają forum i wiedzą gdzie szukać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kserkses 0 Napisano 1 Lutego 2008 U nas na północnym mazowszu też zdarzają się kontrole, i opału hurtem trudno kupić bo był czas że sporo hurtowników opalało się przez kraty Jak woziłem rzepak to widziałem kontrolę Ispekcji Tran.Drog. na zupelnie podrzędnej szosie i ciągnęli też paliwko z baku ciężarowki. Nie ma sensu kupować opału bo tam gdzie się daje kosztuje 3 złote to jak doliczyć wyższe jego zużycie to nawet pomijając zwrot użycie jego nie jest opłacalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paktofonikas 0 Napisano 1 Lutego 2008 A ile wynosi dopłata do litra? Tu ktos pisal ze 86 gr do litra 86 l na ha. A znajomy mowil ze 47 zl x ilosc ha. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mistrz_Yoda 0 Napisano 1 Lutego 2008 w tym roku ma być te 86gr bo rok temu dzięki temu że wielu jeździło na oranżadzie to nie wykorzystano limitu i w tym roku zwrot wzrósł dwukrotnie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paktofonikas 0 Napisano 1 Lutego 2008 A ile litrow na hektar mozna wykorzystac do doplaty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 5 Lutego 2008 86 litrów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 5 Lutego 2008 86l * 0,85zł = 73,1zł /ha ALe dla mnie to i tak za mały przelicznik na ha Bo spalam ze 3-4 razy tyle co mi przysługuje i trza kombinowac jakos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 6 Lutego 2008 niektórzy sasiedzi nie wykorzstuja tego, wiec trzeba sie jakos dogadywac, najgorsze jest to ze babka z hurtowni dzwonila i... cena wzrosla do 3,68 zł/l, czy jest szansa na nizsza cenę? tego chyba nikt nie wie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 6 Lutego 2008 86l * 0,85zł = 73,1zł /ha ALe dla mnie to i tak za mały przelicznik na ha Bo spalam ze 3-4 razy tyle co mi przysługuje i trza kombinowac jakos A co ty robisz z tym paliwem??? Pijesz czy co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 6 Lutego 2008 ropa tanieje a u nas do góry polska to piękny kraj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 6 Lutego 2008 3.68 to dobra cena jesli na stacjach w okolicy jest koło 4zł. choc na pertochemi pod lublinem 3.87zł. Ja tez dzwoniłe, niedawno i po 3,65 moga mi przywiesc. TA cena nie jest zła. Sporo robie na usługach,a paliwko szczegónie bizon wypija i zetorek w usługach. No i druga sprawa to żeby dostac zwrot musissz miec formalne dzierżawy a mam troche bez umowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michcio123 0 Napisano 7 Lutego 2008 @bialy2005 napisz mi jak mozesz na PM gdzie oferują ON po 3,65 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 7 Lutego 2008 białapodlaska dzis nawet dzwoniłem w firmie OLBENZ i KONKRET po niedzieli moga mi przywiesc ale chyba jeszce poczekam bo mówili ze jescze tanieje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 8 Lutego 2008 3.68 to dobra cena jesli na stacjach w okolicy jest koło 4zł. choc na pertochemi pod lublinem 3.87zł. Ja tez dzwoniłe, niedawno i po 3,65 moga mi przywiesc. TA cena nie jest zła. Sporo robie na usługach,a paliwko szczegónie bizon wypija i zetorek w usługach. No i druga sprawa to żeby dostac zwrot musissz miec formalne dzierżawy a mam troche bez umowy. dobra cena to byla jak byl tydzien temu po 3,58, a ja chcialem jeszcze taniej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 8 Lutego 2008 nie może byc u mnie tydzien temy nastacjach było tyle samo co jest ( bliska i orlen a u nich to ceny zmieniaja sie codziennie) także i w hurcie raczej nie powinno byc róznic. mi cały cxas mówi że tendencja spadkowa jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 9 Lutego 2008 moze to byl początek lutego... nie pamietam, zajrzyj na moje pierwsze posty z tej strony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawby 0 Napisano 10 Lutego 2008 białapodlaska dzis nawet dzwoniłem w firmie OLBENZ i KONKRET po niedzieli moga mi przywiesc ale chyba jeszce poczekam bo mówili ze jescze taniejezadzwoń jeszcze do Petrodomu, powinno być taniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paktofonikas 0 Napisano 10 Lutego 2008 Ktoś sie orientuje gdzie na Podlasiu szukac paliwa? Potzrba mi tak ze 2-3 tysiaczki. Jakiej ceny mozna sie spodziewac? tak na oko? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach