pawelek32 0 Napisano 10 Lutego 2008 mieszkam niecałe 20km od granicy z Litwą i co jakiś czas jakiś przemytnik zajedzie passatem na podwórko i pyta: ropy nie trzeba?mamy ponad 2 tys zapasu i nie ma już gdzie wlewać.nawet za 2,90zł przywożą. i raczej byle czego nie przywiozą, bo przecież spuszcza ze swojego zbiornika.poza tym mamy pewnego dostawcę, od którego zawsze bierzemy i byle czego nam nie przywiezie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzant 0 Napisano 10 Lutego 2008 Panowie zróbcie tak jak ja. Dogadałem się z kumplem który ma firmę transportową i jest na wacie. Kupiłem sobie tego bioestra który sprzedają na stacjach "bliska" po 3.55 na fakture gość oddał mi vat i wyszło poniżej 3 zł. Paliwo pewne (troszkę dziwny zapach- frytkowy) no i cena dobra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin82 0 Napisano 10 Lutego 2008 mieszkam niecałe 20km od granicy z Litwą i co jakiś czas jakiś przemytnik zajedzie passatem na podwórko i pyta: ropy nie trzeba?mamy ponad 2 tys zapasu i nie ma już gdzie wlewać.nawet za 2,90zł przywożą. i raczej byle czego nie przywiozą, bo przecież spuszcza ze swojego zbiornika.poza tym mamy pewnego dostawcę, od którego zawsze bierzemy i byle czego nam nie przywiezie.taa rope spuszcza z baku a samochód na gaz przerobiony miałem takich kolegów z Kaliningradu, potrafili w nocy dwa razy obrócić(mieszkam 50km od granicy) za każdym razem wjeżdzając na podwórek, wchodząc do garazu brali lejek, karnistry i tylko zostawiali kartke ile litrów przywiezione. Nawet pies nie szczekał i nic mi nie gineło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel 85 0 Napisano 10 Lutego 2008 Dobrze macie tak mieszkać przy granicy u nas nic nie idzie na lewo załatwić (może kiedyś przy budowie autostrady) zostaje jedynie cpn... ja już nie czekam na tańsze paliwo w tym tygodniu na stacji kupiłem po 3,65 nie tak żle chyba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin82 0 Napisano 10 Lutego 2008 pawel 85 - kup CB do samochodu wyjedź na wiekszą trase i powiedz "kupie zapas" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtek76 0 Napisano 10 Lutego 2008 marcin82 napisał;pawelek32 napisał: mieszkam niecałe 20km od granicy z Litwą i co jakiś czas jakiś przemytnik zajedzie passatem na podwórko i pyta: ropy nie trzeba? mamy ponad 2 tys zapasu i nie ma już gdzie wlewać. nawet za 2,90zł przywożą. i raczej byle czego nie przywiozą, bo przecież spuszcza ze swojego zbiornika. poza tym mamy pewnego dostawcę, od którego zawsze bierzemy i byle czego nam nie przywiezie. taa rope spuszcza z baku a samochód na gaz przerobiony miałem takich kolegów z Kaliningradu, potrafili w nocy dwa razy obrócić(mieszkam 50km od granicy) za każdym razem wjeżdzając na podwórek, wchodząc do garazu brali lejek, karnistry i tylko zostawiali kartke ile litrów przywiezione. Nawet pies nie szczekał i nic mi nie gineło Do mnie przywożą w dzień a samochody mają z silnikiem diesla,i już ponad 10 lat ciągniki na tym paliwie chodzą więc nie jest chyba złe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelek32 0 Napisano 10 Lutego 2008 też mam pewnego dostawce. oczywiste, że silnik diesla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stef275 0 Napisano 11 Lutego 2008 Gdyby ktoś chciał tanio paliwohttp://biznes.onet.pl/0,1689872,wiadomosci.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin82 0 Napisano 11 Lutego 2008 Gdyby ktoś chciał tanio paliwohttp://biznes.onet.pl/0,1689872,wiadomosci.html Za to my mamy dużo węgla. . . nie wiem czy się cieszyć?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbar 0 Napisano 12 Lutego 2008 marcin82 napisał;pawelek32 napisał: mieszkam niecałe 20km od granicy z Litwą i co jakiś czas jakiś przemytnik zajedzie passatem na podwórko i pyta: ropy nie trzeba? mamy ponad 2 tys zapasu i nie ma już gdzie wlewać. mi troche mozna jakies 2 tysi by sie przydały Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stef275 0 Napisano 12 Lutego 2008 Gdyby ktoś chciał tanio paliwohttp://biznes.onet.pl/0,1689872,wiadomosci.html Za to my mamy dużo węgla. . . nie wiem czy się cieszyć?? Na jak masz parowóz ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 13 Lutego 2008 dzis mozna wyrwac po 3,68 zł, chodz chodza sluchy ze niektórzy maja po 3,61 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel 85 0 Napisano 14 Lutego 2008 Parę dni tepu kupiłem na cpn-ie trochę ON dzis wlewam ją do ciągnika a ona żółta jak oranżada, pierwszy raz się z takim czymś spotkałem ciągnik chodzi na tym normalnie ale w dłuższym okresie nic nie wiadomo. Ktoś wie co to może być za ropa może sprzedawają BIO w cenie zwykłej ON a może to jakaś zimówka , nie wiem czy na tym jedździć, a troch tego zakupiłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik1989 0 Napisano 14 Lutego 2008 Parę dni tepu kupiłem na cpn-ie trochę ON dzis wlewam ją do ciągnika a ona żółta jak oranżada, pierwszy raz się z takim czymś spotkałem ciągnik chodzi na tym normalnie ale w dłuższym okresie nic nie wiadomo. Ktoś wie co to może być za ropa może sprzedawają BIO w cenie zwykłej ON a może to jakaś zimówka , nie wiem czy na tym jedździć, a troch tego zakupiłem Moim zdaniem to po prostu inny barwnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kissmy... 0 Napisano 14 Lutego 2008 Za to my mamy dużo węgla. . . nie wiem czy się cieszyć?? mamy węgiel = mamy wodór, tylko się cieszyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
suchodolak 0 Napisano 14 Lutego 2008 Uważajcie co piszecie odnośnie opalowki bo admin może zareagować w ten sposób i tu cyuje Witam Pragnę poinformować, że posty zawierające prośby o dane umożliwiające ściągnięcie lub zainstalowanie pirackich wersji oprogramowania zostaną przekazane wraz z adresem IP, z ktorego dokonano umieszczenia wiadomości producentowi danego oprogramowania oraz organom ścigania. Jeśli jakiś program zasluguje na to, żeby go zainstalować - należy go kupić a nie kraść. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stef275 0 Napisano 14 Lutego 2008 Parę dni tepu kupiłem na cpn-ie trochę ON dzis wlewam ją do ciągnika a ona żółta jak oranżada, pierwszy raz się z takim czymś spotkałem ciągnik chodzi na tym normalnie ale w dłuższym okresie nic nie wiadomo. Ktoś wie co to może być za ropa może sprzedawają BIO w cenie zwykłej ON a może to jakaś zimówka , nie wiem czy na tym jedździć, a troch tego zakupiłem Moja też jest żółta i jest ok.Kupiona na stacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin82 0 Napisano 15 Lutego 2008 Za to my mamy dużo węgla. . . nie wiem czy się cieszyć?? mamy węgiel = mamy wodór, tylko się cieszyć znam inne równanie:mamy węgiel = mamy związki zawodowe w kopalniach . . . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 15 Lutego 2008 znam inne równanie:mamy węgiel = mamy związki zawodowe w kopalniach . . .... i nie ma kto go wykopać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 15 Lutego 2008 Uważajcie co piszecie odnośnie opalowki bo admin może zareagować w ten sposób i tu cyuje Witam Pragnę poinformować, że posty zawierające prośby o dane umożliwiające ściągnięcie lub zainstalowanie pirackich wersji oprogramowania zostaną przekazane wraz z adresem IP, z ktorego dokonano umieszczenia wiadomości producentowi danego oprogramowania oraz organom ścigania. Jeśli jakiś program zasluguje na to, żeby go zainstalować - należy go kupić a nie kraść. Pozdrawiammożna najpierw sciągnąć sobie program zmieniajacy IP (darmowy) i wtedy nic ci nie udowodnią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arkoarek 0 Napisano 15 Lutego 2008 Jak woziłem rzepak to widziałem kontrolę Ispekcji Tran.Drog. na zupelnie podrzędnej szosie i ciągnęli też paliwko z baku ciężarowki. Nie ma sensu kupować opału bo tam gdzie się daje kosztuje 3 złote to jak doliczyć wyższe jego zużycie to nawet pomijając zwrot użycie jego nie jest opłacalne. ciekaw jestem czemu wg. ciebie jest większe zużycie OO niż ON czyżby spalenie barwnika solventowego czerwonego wymagało większej energii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kserkses 0 Napisano 15 Lutego 2008 Jak woziłem rzepak to widziałem kontrolę Ispekcji Tran.Drog. na zupelnie podrzędnej szosie i ciągnęli też paliwko z baku ciężarowki. Nie ma sensu kupować opału bo tam gdzie się daje kosztuje 3 złote to jak doliczyć wyższe jego zużycie to nawet pomijając zwrot użycie jego nie jest opłacalne. ciekaw jestem czemu wg. ciebie jest większe zużycie OO niż ON czyżby spalenie barwnika solventowego czerwonego wymagało większej energii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kserkses 0 Napisano 15 Lutego 2008 UPS z mojego doświadczenia wynika - przy kombajnie że OO idzie około 10% więcej niż ON, jednak OO to nie do końca to samo co ON. Zaletą OO jest to że w zimie nie blokuje filtrów - przynajmniej mnie nigdy się to nie zdarzyło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 15 Lutego 2008 Nie blokuje paliwa, ale kilka lat temu JD 6610 przy -20oC pracował tylko na wolnych obrotach bo oranżadka zgęstniała i wolno przepływała przez filtr. Poza tym oo ma chyba trochę mniejszą liczbę cetanową i dlatego silnik ma kilka procent mniejszą moc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 15 Lutego 2008 koledzy podstawa to to ze sa 3 frakcje oleju opąłowego !!! Jesli kupujemy najlepsza to jest to to samo co ON o innej barwie. JA tez smigałem ladnych kilka lat na OO i nigdy w zimie nia miłęm problemów, a z ON to juz róznie to bywa CO do ilosci spalanego OO do ON to nie widze róznicy. JEsli ktos kupił szajsu 2 frakcji to nic dziwnego że wiecej spalił i były problemy w zimie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach