damian9871 0 Napisano 17 Października 2009 trzeba kupić pod koniec sezonu grzewczego. wątpię żeby czekały nas jakieś podwyżki paliw do końca roku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtek76 0 Napisano 17 Października 2009 Na stronie ministerstwa rolnictwa jest wszystko opisane co do zwrotu akcyzy za paliwo rolnicze i biodizel nie jest refundowany. A ja dostałem zwrot do ON B20. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
romek31śl 0 Napisano 21 Grudnia 2009 Jakie ceny ON przewidujecie w najbliższym czasie,o ile wzrośnie akcyza na paliwa w przyszłym roku bo u mnie ON gdzieś w granicach 3.60 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alwaro 0 Napisano 25 Marca 2010 dzierżawie 10ha gruntów umowa jest pisemna na 5 lat od 2007 do2012 ale nigdzie tam po gminach i wydziałach geodezji nie zgłaszana i normalnie uprawiam a pani w Urzedzie Gminy stwierdziła kiedyś że zwrot akcyzy do nich mi sie nie należy dałem sobie spokuj bo jak do tej pory ten limit co mam starczał na obrobienie i tego kawałka ale w tym roku nie mam zamiaru rezygnowac i moje pytanie jest takie czy ma prawo mi odmówić?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 25 Marca 2010 Witam.Nie znam na tyle przepisy,ale na zdrowy rozsądek ma prawo odmówić.Żeby się nie szarpać na przyszłość,to niech właściciel gruntu wystąpi o zwrot akcyzy(kupić na niego paliwo).Ale proponuję się dopytać jeszcze w gminie odnośnie tej wersji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S-Piotr 0 Napisano 25 Marca 2010 Posiadam spisane umowy na dzierżawę (tylko ja i odstępujący pole) i ksera dołączam do wniosku o zwrot akcyzy.I dostaję zwrot bez problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paweł0128 0 Napisano 27 Marca 2010 Ja osobiście w tym roku pani mnie wkurzyła bo mi mówi że niemam umowy dzierżawy a chce dopłate do paliwa , ja jej mówie że składam do ARIMR o dopłate i ja ją biorę bez żadnego potwierdzenia umową dzierżawy. Poprosiłem ją żeby mi pokazała na jakiej podstawie żąda odemnie tej umowy dzierżawy a ona gdzieś poszła się dopytać i po chwili wróciła z kartką i kazała mi napisać osiwiadczenie ile chektarów posiadam własnych i ile dzierżawionych i na tej podstawie dostałem do każdego hektara dopłate do paliwa:)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 28 Marca 2010 Witam.Według tego artykułu,to ja nie miałem racji.Może to pozwoli rozwiać wątpliwości urzędnikom http://e-rachunkowosc.pl/artykul.php?view=737 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr880 0 Napisano 28 Marca 2010 CB i krzyknąć że oszczędności kupię Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr880 0 Napisano 28 Marca 2010 moze ciągnik wart 3 auta ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 3 Maja 2010 Panowie chciałbym zamontować do ciągnika urządzenie które będzie kontrolować przepływ paliwa jakiś licznik miernik czy coś takiego żeby mi pokazywało chwilowe zużycie itd montował ktoś coś takiego już jak takie coś sie nazywa i gdzie można to kupić?Za każdą odpowiedz będe wdzięczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erolnik 0 Napisano 3 Maja 2010 Coś w tym temacie było w Top agrar nr. 10 2008 str.92. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach