Skocz do zawartości
eloo

Dopłaty bezpośrednie do gruntów poniżej 10 arów

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Mam następujące pytanie : gdzie mogę zdobyć wniosek o takowe dopłaty i kiedy je złożyć ?

Byłaby to moja pierwsza tego typu inicjatywa, szukałem dużo na ten temat w internecie ale konkretów nie znalazłem. Z góry dziękuję za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Działki poniżej 10 arów musisz połączyć w większą niż 10 arów działkę rolną, bo poniżej 10 arów nic się nie należy. Myślę że lepiej dać sobie spokój bo min. powierzchnia gospodarstwa to min. 1 ha użytków rolnych jak pamiętam. Przy małej powierzchni nie opłaci się bo będziesz musiał co i rusz gościć różne kontrole.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy aby na pewno nic się nie należy poniżej 10 arów ?

Napotkałem taki artykuł - http://www.rp.pl/artykul/86834.html

Zatem chyba jednak coś się należy, ja w każdym razie jakiś pożytek chciałbym zrobić z ziemi która mam, a jej jest dosyć dużo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czy aby na pewno nic się nie należy poniżej 10 arów ?

Napotkałem taki artykuł - http://www.rp.pl/artykul/86834.html

Zatem chyba jednak coś się należy, ja w każdym razie jakiś pożytek chciałbym zrobić z ziemi która mam, a jej jest dosyć dużo.

10arow to duzo?? 10arow to najmniejsza dopuszczalna jednostka to wpisania do wniosku.... a jezeli masz jej dosc duzo to znaczy ze masz powyzej tegos tego arealu....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ziemi więcej niż 10 arów, ale mniej niż 1 ha Dlatego gdy napotkałem na ten artykuł zacząłem się zastanawiać czy mi się coś może należeć, a w tych sprawach jestem zielony więc proszę o pomoc Was.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mam ziemi więcej niż 10 arów, ale mniej niż 1 ha Dlatego gdy napotkałem na ten artykuł zacząłem się zastanawiać czy mi się coś może należeć, a w tych sprawach jestem zielony więc proszę o pomoc Was.

no jezeli masz mniej niz 1ha to raczej ci nie przysluguje doplata gdyz nie masz dzialalnosci rolniczej powyzej lub rownej 1ha a nawet pewnie nie jestes ubezpieczony w KRUSie...... wiec chyba to cie dyskwalifikuje..... niestety ale czytaj i szukaj moze sie myle ale na chwile obecna ci nieprzysluguje taka doplata a wogole to marny grosik mialbys z tej doplaty....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi