JDG 0 Napisano 18 Lutego 2008 Piszcie ile w waszych gospodarstwach zarabiają pracownicy, sezonowi, legalnie zatrudnieni, pracujący na czarno. Sam nie wiem ile płacić, żeby nie uciekali z gospodarstwa. Ostatnio słyszałem, że przy budowie drogi szpadlowy dostaje 14,5 zł/godz!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 18 Lutego 2008 Ja płacę średnio rozgarniętemu pracownikowi 8zł/h +zusy ubrania robocze i inne pierdoły. Jakbym znalazł dobrego kierowcę-kombajnistę to dam więcej.W zeszłym roku odeszło ode mnie dwóch do pracy na budowach bo płacili więcej, teraz wrócili za tą samą stawkę bo mają robotę cały rok i są ubezpieczeni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin82 0 Napisano 18 Lutego 2008 dorywczo chłopaki od "czarnej roboty" 6 zł/godz + obiad i ze 3-4 piwa, kobieta do doju 500 zł/miesiąc, obsługa zwierząt małżeństwo 900 zł/miesiąc - ok 6 godz dzienne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach